spot_img
More

    BBC Burgers: Είσαι στο σωστό μέρος, όταν τα burgers ροκάρουν!

    Είναι κάποια μέρη που σου κάνουν αυτό το κλικ μέσα σου, όχι μόνο για το πολύ καλό φαγητό που σερβίρουν, αλλά και γιατί με έναν μοναδικό, δικό τους τρόπο, καταφέρνουν να σε εισάγουν σε ένα κλίμα τόσο ξεχωριστό και αλλιώτικο, από αυτό που υπαγορεύουν τα mainstream δεδομένα.

    Τέτοιο μέρος ακριβώς είναι και το BBC Burgers, aka Burger Barbeque Corner, στην οδό Αναπαύσεως 90 στο Κερατσίνι, που αποτελεί έναν πολύ καλό πρέσβη της Αμερικάνικης κουζίνας και ιδιαιτέρως του σωστού burger, αλλά παράλληλα σε ξεναγεί στα μονοπάτια της ροκ κουλτούρας, δίνοντας ίσως μια μικρή γεύση από το ιστορικό Rainbow Bar & Grill στη Sunset Boulevard της Καλιφόρνια.

    Και μπορεί το BBC να μην έχει φιλοξενήσει τον Ozzy Osbourne ή τον Lemmy Kilmister, όμως ολόκληρο το μαγαζί είναι αφιερωμένο σε όλο το πάνθεον της metal & rock σκηνής. Ο Χρήστος ως γνήσιος φαν των παραπάνω μουσικών ιδιωμάτων, έβαλε ουσιαστικά τον εαυτό του σε αυτό το μαγαζί, καθώς η κύρια διακόσμηση αποτελείται από τις κιθάρες του και τα old time classic posters αγαπημένων καλλιτεχνών. με επίκεντρο τους Black Sabbath, ο ένας τοίχος αποτελεί μια χαρτογράφηση όλης της rock metal σκηνής, από το παρελθόν ως σήμερα, ενώ ο ζεστός φωτισμός δημιουργεί ένα κλίμα μυστηρίου, απόλυτα ταιριαστού με όλη τη φιλοσοφία του χώρου.

    Και περνώντας στο «ζουμί» της υπόθεσης… Εξαιρετικά burgers, βασισμένα αποκλειστικά σε πολύ καλές πρώτες ύλες, ιδιαίτερους γευστικούς συνδυασμούς και με βασικό πρωταγωνιστή το πιο ζουμερό homemade μπιφτέκι, το οποίο φτιάχνεται με ολόφρεσκο κρέας, σου προκαλούν αυτό το effect που αισθάνεσαι όταν ακούς το riff του Paranoid των Black Sabbath (αν είσαι fan, με καταλαβαίνεις).

    Φανατική προσοχή στη λεπτομέρεια, όπως και σε κάθε χειροποίητο προϊόν (όπως οι «πειραγμένες» σάλτσες με τσίπουρο ή ουίσκι, οι φρεσκοκομμένες πατάτες ή τα βελούδινα brioche που φουρνίζει καθημερινά κοντινός φούρνος). Οι κολασμένοι συνδυασμοί των παραπάνω είναι στο τέλος της παρασκευής και η καθοριστική «πινελιά» που εκτοξεύει τα burgers του στο πάνθεον των αθηναϊκών μπεργκεράδικων.

    Το menu συνεχώς εμπλουτίζεται και μεγαλώνει, τόσο σε ποικιλία όσο και σε παντρέματα υλικών και γεύσεων, αλλά η απόλαυση είναι δεδομένη σε ότι και αν επιλέξεις ανάμεσα από τα 13 classic και 9 premium burgers. Πολύ νόστιμη επιλογή βρήκαμε το Nashville Chicken. Ένα κρουσταριστό φιλέτο κοτόπουλου, τραγανό από έξω και ζουμερό από μέσα, βουτηγμένο σε cayenne pepper, με λωρίδες πίκλας, κρεμμύδι, τριμμένο λάχανο και καρότο και διπλή δόση sweet and spicy mayo. Απλά υλικά τόσο αρμονικά δεμένα μεταξύ τους στηρίζουν απόλυτα η φιλοσοφία «Less is more».

    Αν πάλι είσαι μάχιμος σε ότι αφορά το φαγητό, σου αξίζει μια θέση στη Valhalla. Το ομώνυμο burger είναι ένας πολύ ενδιαφέρον συνδυασμός δυο ζουμερών μοσχαρίσιων μπιφτεκιών, με χοιρινά μπριζολάκια, διπλό τυρί ένταμ, τραγανές ροδέλες κρεμμυδιού, περιλουσμένα με σως καπνιστής μαγιονέζας, ένα πιάτο που θα εντυπωσίαζε ακόμα και τον Όντιν!

    Και βέβαια από ένα τόσο ροκ μαγαζί, δεν λείπει ο βασικός Rockstar, ένα burger που έχει κάνει όσους το έχουν δοκιμάσει να παραμιλούν, με το σαγανάκι μοτσαρέλας, το bbq sauce topping (που περιχύνεται σε κούφια εσοχή του ψωμιού από πάνω) και την (κορυφαία) καπνιστή μαγιονέζα. Θα μπορούσαμε να σου περιγράφουμε με τις ώρες όλα τα ζηλευτά burgers του BBC, όμως είναι καλή ευκαιρία να ανακαλύψεις μόνος σου όχι μόνο τις γεύσεις αλλά και ολόκληρη την εμπειρία του να γευματίσεις εδώ με την παρέα σου, γιατί BBC burgers just rock!

    BBC: Burger Barbeque Corner 
    Αναπαύσεως 90, Κερατσίνι, τηλ. 2104634788 
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα 10+1 πιο hot nail salons στην Αθήνα ή αλλιώς που να κάνεις νύχια φέτος το καλοκαίρι

    «Δε γεννιόμαστε γυναίκες. Γινόμαστε γυναίκες» είχε πει η Σιμόν Ντε Μποβουάρ. Γιατί το να είσαι γυναίκα είναι πολύπλευρο, σύνθετο...

    10 λόγοι για τους οποίους το Παγκράτι είναι ένας απείρως hot προορισμός στην Αθήνα

    Αστική γειτονιά, συνοικία των μποέμ καλλιτεχνών αλλά και των φοιτητών, μια ανάσα από το Ζάππειο και το Καλλιμάρμαρο, δίπλα...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot