spot_img
More

    Raw Street Burger: Το burger όπως δεν το έχεις ξαναφάει!

    Στην ζωή έχουμε καταλήξει σε 2 συμπεράσματα: το ένα, είναι ότι τελικά αυτό που μένει στο τέλος μιας ημέρας είναι οι μικρές στιγμές χαράς, το δεύτερο είναι ότι αν αυτές συνοδεύονται από (καλό) φαγητό, τότε μιλάμε για την απόλυτη win-win κατάσταση. Κάπως έτσι διεγράφη και η πρώτη μέρα που δοκιμάσαμε Raw Street Burger, την αθηναϊκή άφιξη του Λαρισαίου brand στο Παγκράτι, που ήδη διαδίδεται στους foodie κύκλους σαν έκτακτο δελτίο. 

    Το Raw Street Burger δεν είναι το τυπικό σου μπεργκεράδικο. Το πρώτο και ουσιαστικότερο στοιχείο που το διαφοροποιεί άρδην από οποιοδήποτε άλλο είναι ο κιμάς του, ο οποίος είναι βιολογικός και προέρχεται από τοπική φάρμα της Θεσσαλίας. Το δεύτερο είναι η γεύση με την οποία προικίζονται τα συγκλονιστικά burgers του ως άμεση απόρροια του πρώτου. Εξού και το όνομα «Raw» το οποίο προέκυψε από αυτή την αγνή και ποιοτική προσέγγιση στην αξιοποίησή του, λίγο αλατάκι, λίγο πλάσιμο, τελεία. 

    Τον ακατέργαστο αυτό βιολογικό κιμά του, θα τον απολαύσεις smashed, μια τεχνική που «πατικώνει» το μπιφτέκι την ώρα του ψησίματός του, κάνοντάς το να διατηρεί τους χυμούς και την υγρασία του σ’ένα ωραίο τραγανό περιτύλιγμα. Οι εμπνεύσεις πολλές, πεντανόστιμες και για όλα τα γούστα, προτείνουμε όμως να ξεκινήσεις μ’ένα – καθόλου ταπεινό – Cheeseburger, για να καταλάβεις ότι η ουσία της γεύσης κρύβεται στην απλότητα και στην ποιότητα της πρώτης ύλης.

    Από εκεί και πέρα, καμία δίαιτα όταν έχεις κομψοτεχνήματα όπως το Lebowski’s Breakfast με 2 smashed μπιφτέκια, cheddar, bacon, αυγό μελάτο, ρόκα, σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και μια βελούδινη σάλτσα καμένου βούτυρου ή το True Grit, με κρατσανιστά onion rings, iceberg, κι έναν συνταρακτικό συνδυασμό cheese-bbq, chipotle sauce. 

    Το Raw όμως έχει κέφια και στις chicken επιλογές του, με ένα πανάρισμα-κέντημα κι ένα ψήσιμο που θα ζήλευαν μαγαζιά που έχουν αφιερώσει όλο τους το «είναι» στο κοτόπουλο. Το Kardashian για παράδειγμα, αγκαλιάζει στο homemade ψωμάκι του ρόκα, avocado, iceberg, λάχανο πίκλα και μαγιονέζα παντζάρι σε μια πεμπτουσία γεύσεων σε κάθε δαγκωνιά, ενώ το Klossa, εξίσου «δυνατό» με το τραγανό του κοτόπουλο, το cheddar, το iceberg, την πίκλα λάχανο, το τραγανό κρεμμύδι, την chipotle spicy sauce.

    Άλλη μια αυθεντία του Raw είναι τα sandwiches, όπως τα δίδαξε ο αμερικανικός νότος. Πρόκειται για μακρόστενα σάντουιτς που οπτικά θυμίζουν hot dog, με τη διαφορά ότι το ψωμί έχει brioche υπόσταση, και οι… επιλογές είναι πληθωρικότερες, με μαδημένο χοιρινό σιγομαγειρεμένο, με ψιλοκομμένο κιμά αναμεμειγμένο με πιπεριές, κρεμμύδια και cheddar στο Sloppy Philly ή με ένα υπέροχο χειροποίητο λουκάνικο που καταβροχθίζεται απνευστί. 

    Ο χώρος του μιξάρει στοιχεία diner με urban πινελιές, άνετος, απροσποίητος, κάθε σου επιλογή καταφθάνει σε στυλάτα εμαγιέ πιάτα, χαίρεσαι να έρχεσαι. Το delivery τώρα είναι μια άλλη υπόθεση, το παρατηρείς στο πως καταφθάνει ένα burger στον χώρο σου, δεν έχει περιτύλιγμα, «αναπνέει» μέσα στο κουτί του και δεν πανιάζει ποτέ. Αν θες λοιπόν να βιώσεις κι εσύ αυτό που οι ειδικοί λένε «best of», με όλες τις παρασκευές να είναι αδιαπραγμάτευτα χειροποίητες και τις πατάτες σε άλλο level (δοκίμασε τις στριφογυριστές με πάπρικα και θα μας θυμηθείς) οι δρόμοι οδηγούν στην Υμηττού 130!

    Raw Street Burger
    Υμηττού 130, Παγκράτι, 2110154553
    Φιλελλήνων 51, Λάρισα, τηλ. 2411811079
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Χαλάνδρι: Η πιο σταθερά διαχρονική πιάτσα των Β.Π. είναι στα πάνω της

    Το Χαλάνδρι είναι ο μεγαλύτερος δήμος των βορείων προαστίων και εκτείνεται από το Μαρούσι μέχρι τα Βριλήσσια, το Ψυχικό, την...

    Νέα Φιλαδέλφεια: Οι πιο… ORIGINAL λόγοι για να πας!

    Εάν έχεις συνδέσει τη Νέα Φιλαδέλφεια μόνο με το Άλσος και την... ΑΕΚ, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις. Η...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot