spot_imgspot_imgspot_img

Valtezziana 2.0: Μέρες υπομονής για την άπαιxτη ζύμη της, λίγα λεπτά απόλυτης απόλαυσης για την πίτσα της

Σαν βγεις στον πηγαιμό για σωστή πίτσα, έχεις πολλές κακοτοπιές να αποφύγεις. Καθότι ο καθένας την σωστή πίτσα την εννοεί εντελώς διαφορετικά, θα δώσουμε εμείς έναν ορισμό, ο οποίος «κουμπώνει» απίστευτα και στην πίτσα της Valtezziana 2.0: Αυτή που δε σε φουσκώνει, αυτή που το ζυμάρι της ωριμάζει στωικά από 48 έως 72 ώρες και είναι τόσο τρυφερό που λιώνει σαν υπόσχεση στο στόμα, αυτή που φιλοξενεί τους πιο ενδιαφέροντες συνδυασμούς ποιοτικών υλικών, και αυτή που όμοιά της δεν θα ξαναβρεις στην πόλη, αφού φτιάχνεται με τρία διαφορετικά είδη προζυμιών – wild sourdough, biga και poolish.

Η Valtezziana 2.0 βαδίζει με άνεση και έξτρα νοστιμιά στα χνάρια του αγαπημένου μας ιταλικού πιάτου, ξεφουρνίζοντας πολλά διλήμματα, όλα περασμένα φευγαλέα από τη φωτιά για να κρατάει το κάθε υλικό την υγρασία, τη γεύση και τη θρεπτική του αξία. Όλες οι σάλτσες, όπως και κάθετι άλλο είναι χειροποίητα, προικίζοντας κάθε μπουκιά με έναν αναστεναγμό απόλαυσης. Τίποτα λιγότερο δηλαδή απ’ότι θα περίμενε κανείς από τους δημιουργούς και διάκονους του ζυμαριού του άκρως επιτυχημένου Black Salami.

Λιτή και απέριττη, με τραπέζια που απλώνονται στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου, η Valtezziana 2.0 έχει για στολίδι την ανοιχτή κουζίνα της και τον θολωτό φούρνο που καίει, μαζί με ένα ωραίο casual vibe με τίποτα το στημένο στην ατμόσφαιρα. Εκεί, η pizzaiola Δήμητρα Κορδονούρη και η ομάδα της κάνουν τα θαύματά τους, δουλεύοντας τα άλευρα, ανοίγοντας τα ζυμάρια, φορτώνοντάς τα με ιδέες όπως το καραμελωμένο πράσσο, τα σιτάκε μανιτάρια, τα λουκάνικα Τζουμαγιάς, το σκόρδο κονφί, η τσιγαρισμένη πανσέτα, κ.α. Κάθε επιλογή έχει και λόγο ύπαρξης. Τίποτα δεν μπαίνει τυχαία πάνω στο ζυμάρι, τίποτα δεν λειτουργεί απλώς ως εντύπωση. Αυτή τη μελέτη και τη φροντίδα που τρυπώνει και σου γαργαλά το συναίσθημα και την παλέτα, την κάνεις απλά κομμάτι σου.

Παραμένοντας πάντα άνθρωποι που βλέπουν την τέχνη τους υπό το πρίσμα του «τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε για να κάνουμε το προϊόν μας ακόμα πιο ενδιαφέρον, ποιοτικό και διαφορετικό», ο Αντώνης και ο Μπρούνο έχουν προσθέσει ένα πολύ μικρό ποσοστό πολύσπορου αλευριού στη συνταγή τους το οποίο προσφέρει έξτρα γεύση στο ζυμάρι – που και σκέτο να το δοκιμάσεις δηλαδή θα το λατρέψεις. 

Από εκεί και πέρα, το εστιατόριο φιλοξενεί σταθερά 2 ορεκτικά και σαλάτες, ενώ το φαγητό σου μπορείς να το συνοδεύσεις με μια περιεκτική λίστα κρασιών αλλά και aperitivos και cocktails, σώζοντάς μας κι από καταλόγους που πλατειάζουν. Η Valtezziana 2.0 δεν θέλει να πουλήσει ότι προσφέρει αυθεντικές ναπολιτάνικες γεύσεις. Προσφέρει πίτσες σε συνταγές που διαφέρουν και είναι και γκουρμεδιάρικες – γι’αυτό αν δεν το έχει κάνει ήδη η foodie καρδιά σου, βάλτην άμεσα στην bucket list σου και στην πρώτη ευκαιρία επισκέψου τη. 

Valtezziana 2.0 
Βαλτετσίου 41, Εξάρχεια, τηλ. 2121073755 
Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

ChatGpt: Ένα Καταθλιπτικό Σύμπτωμα – γράφει ο Μιxάλης Δέλτα

Προϋπόθεση του όντος Άνθρωπος είναι η συνείδηση, είναι η δημιουργικότητα, και της εξέλιξής του είναι είναι το λάθος, η...

Δεν έxουμε καταστρέψει τα παιδιά μας επειδή τα αφήνουμε να xρησιμοποιούν τα social media. Η «άλλη» άποψη μιας ειδικού

Καταστρέψαμε τα παιδιά μας επειδή τα αφήνουμε να χρησιμοποποιούν μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Αυτό δεν ισχύει, λέει η Dr. Kaitlyn...

Νορβηγία: Ο ταxυδρόμος ίσως να xτυπά μόνο μια φορά

Οι Νορβηγοί, οι οποίοι προχωρούν ταχύτατα στην υιοθέτηση των ψηφιακών λύσεων, είναι πιθανόν να βλέπουν τον ταχυδρόμο να περνά...

Ελβετία: Ρολόι Patek Philippe δημοπρατήθηκε έναντι 15,2 εκατομμυρίων ευρώ

Ρολόι χειρός Patek Philippe, το οποίο είχε γίνει το 2016 και για σύντομο διάστημα το ακριβότερο που δημοπρατήθηκε ποτέ,...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Ναύπλιο: Στο βαρόμετρο των ταξιδιωτικών προορισμών, δεν υπάρχει άλλο

Το Ναύπλιο, η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, είναι ένας τόπος όπου η ιστορία συναντά τη γοητεία του σήμερα. Καθώς...

The Crepa Files: Οι καλύτερες κρέπες στην Αθήνα (Μέρος Α’)

Είναι λεπτή, «ευέλικτη» και πολύ ελαφριά! Η απλούστατη αυτή λεπτή πιτούλα φτιάχνεται στα πυρωμένα μάτια των κρεπερί και είναι...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot