spot_img
More

    München – My way by Erich: Η αυθεντική – και μοναδική – βαυαρέζικη μπυραρία της πόλης

    Η Βαυαρία είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και εμβληματικές περιοχές στα νότια της Γερμανίας, με απίστευτες φυσικές ομορφιές και αξιοθέατα, αλλά και ιδιαίτερη φυσιογνωμία, με σεβασμό στις τοπικές παραδόσεις – ανάμεσά τους η άφθονη μπύρα και η βαυαρέζικη, κρεατοφαγική γαστρονομία. Για καλή μας τύχη, δεν χρειάζεται να πάρουμε το αεροπλάνο για να τις γευτούμε και να τις απολαύσουμε, το μόνο που χρειάζεται είναι μια βόλτα στο Μαρούσι και τον αυθεντικό «εκπρόσωπό» τους, το München του chef Erich Lickert.

    Η ιστορία του είναι λίγο-πολύ γνωστή: Έχοντας έρθει για δουλειά στην Ελούντα της Κρήτης το 1993, ο chef κεραυνοβολήθηκε από τη γυναίκα των ονείρων του κι έγινε ερωτικός μετανάστης. Το 2009, ανοίγει ένα λιλιπούτειο εστιατόριο στα Μελίσσια, αποκομίζοντας διθυράμβους. Για να ανταποκριθεί στον ολοένα και περισσότερο αυξανόμενο κόσμο αλλά και για να μπορέσει να προσφέρει ακόμα περισσότερα στους ανθρώπους που το «αγκάλιασαν», το 2015 ρίζωσε στον πεζόδρομο της Διονύσου στο Μαρούσι, σε μια υπέροχη μονοκατοικία, λαμπρό δείγμα της αρχιτεκτονικής στα Β.Π. του προηγούμενου αιώνα. 

    Εδώ, λαμβάνει χώρα καθημερινά ένα άτυπο «Octoberfest», όπου κάπου ανάμεσα στην πληθώρα από βαρελίσιες (9 τον αριθμό), τα 38 εισαγόμενα μπουκάλια (κάποια από τα οποία θα βρεις μόνο εδώ) και τις χορταστικές μερίδες παραδοσιακών γερμανικών και αυστριακών συνταγών, ο επισκέπτης βρίσκει μια πραγματικά χαλαρή κι εντελώς casual συνθήκη. Στο ισόγειο εστιατορικό ζεν, στον κήπο ζυθοκατανύξεις και γέλια, στον όροφο αγώνες της Bundesliga και ποδοσφαιρόφιλοι. 

    Το οδοιπορικό στην βόρεια πλευρά της γαστρονομίας ξεκινάει με πεντανόστιμο αλλαντικό Leberkäse ή τα bratwurst λουκάνικα που εδώ θα τα φας όπως δεν τα έχεις ξαναφάει. Η München είναι ξακουστή και για το εξαιρετικό χοιρινό κότσι – το οποίο μαρινάρεται από την προηγούμενη και σιγομαγειρεύεται για 4 ώρες – πραγματικό λουκούμι – όπως και τα χειροποίητα σνίτσελ με σάλτσα μανιταριών ή το gulash ελαφιού, ένα λαχταριστό stew με κρέας, λαχανικά και μπαχαρικά, ό,τι πρέπει για «βούτες» με ψωμί.

    Ζεστή ατμόσφαιρα, νοητά ταξίδια με γεύση και φαντασία, χώρος συνάντησης για παρέες και φίλους, χρειάζεται κάτι άλλο η ζωή για να είναι ωραία; 

    München – My way by Erich 
    Διονύσου 47, Μαρούσι, τηλ. 2108033424 
    www.munchen.gr 
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Χαλάνδρι: Η πιο ενδιαφέρουσα πιάτσα στα βόρεια

    Το Χαλάνδρι είναι ο μεγαλύτερος δήμος των βορείων προαστίων και εκτείνεται από το Μαρούσι μέχρι τα Βριλήσσια, το Ψυχικό, την...

    Εννιά στάσεις στην Αθήνα για τέλειο γλυκό

    Το ζαχαρένιο τοπίο της πόλης αποκαλύπτει μια αλήθεια: ότι το γλυκό για τον Αθηναίο είναι το φως το αληθινό...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot