spot_img
More

    ΦΟΙΝΟ: Ένα μπιστρό-κόσμημα στην Καλαμάτα

    Το εστιατόριο «Φοίνο», άνοιξε τον Ιούλιο του 2021 στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας, με το όνομα του να είναι  ένα λογοπαίγνιο που πηγάζει από τις λέξεις Φαγητό και Οίνος. Απέναντι από τον μεγαλοπρεπή ναό της Υπαπαντής, θα δεις ένα ψηλοτάβανο μαγαζί, με μεγάλες τζαμαρίες, φωτεινό, ευρύχωρο, με ευρωπαϊκό αέρα που αμέσως σε κερδίζει και σου δημιουργεί μια γλυκιά, ρομαντική διάθεση. 

    Ο chef Γιώργος Χωραΐτης και η Δήμητρα Πουλοπούλου γνωρίστηκαν ενώ δούλευαν στο εστιατόριο MAZI στο Notting Hill και αποφάσισαν, γυρνώντας στη γενέτειρα τους, τη Μεσσηνία, να ανοίξουν έναν χώρο που και στους ίδιους έλειπε από την Καλαμάτα. Είναι πολύ επιλεκτικοί και αυστηροί με την πρώτη ύλη, καθώς θέλουν να χρησιμοποιούν όσο το δυνατόν περισσότερο βιολογικά ελληνικά προϊόντα. Το κρέας έρχεται κυρίως από την Τρίπολη και την Εύβοια, αλλά και από μικρούς παραγωγούς της Μεσσηνίας. Τα λαχανικά είναι οσο το δυνατόν περισσότερο από την περιοχή και την ευρύτερη Πελοπόννησο, κάποια ζαρζαβατικά φυτεύονται στα χωράφια του πατέρα του Γιώργου, πάντα στην εποχή τους.

    Αν είσαι οινόφιλος, η λίστα με τα κρασιά είναι πραγματικά εντυπωσιακή και ξεπερνά τις 200 ετικέτες. Το Φοίνο, διαθέτει μια πολύ προσεγμένη κάβα, φτιαγμένη με την γνώση και την αγάπη της Δήμητρας, με έμφαση στον Πελοποννησιακό αμπελώνα, που ενώ είναι ο μεγαλύτερος της Ελλάδας, είναι ακόμα σχετικά ανεξερευνητος , με κρυμμένα διαμαντάκια που περιμενουν να τ’ ανακαλύψεις. Με τις πολλές επιλογές σε ψαγμένες ετικέτες που προσφέρει  σε ποτήρι, μπορείς να συνδυάσεις το κάθε πιάτο με διαφορετικό κρασί, χωρίς να είναι απαγορευτικό το κόστος.

    Δεν μπορώ να μη σου μιλήσω για το ψωμί του Φοίνου: Οι μυρωδιές της ζύμης  που έχει ωριμάσει στωικά και ψήνεται στο μαντέμι, είναι συγκλονιστικό. Τα  προζυμένια ψωμιά που φτιάχνονται από την αρχή στο εστιατόριο, σε συνδυασμό με το εξαιρετικό ελαιόλαδο από τους οικογενειακους ελαιώνες του Γιώργου από το Κουτσουβέρι Μεσσηνίας, είναι ο ιδανικός τρόπος να ξεκινήσεις.  

    Κάποια από τα signature πιάτα που πρεπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε, είναι ο λαχταριστός ταραμάς τους, η σαλάτα στο μαντεμι με ντόπια μυτζήθρα , το μοσχάρι Τατάκι με πετιμέζι και σπαράγγια και  η ρεβυθάδα με γαρίδες και κάρυ. Στο τέλος, μην ξεχάσεις να παραγγείλεις γλυκό! Φρέσκο τιραμισού, ζεστό γαλακτομπούρεκο, τσουρέκι fondant ή  ανάλαφρο λεμόνι με μαρέγκα, θα κλείσουν υπέροχα το γεύμα σου!

    Φοίνο Food & Wine
    Υπαπαντής 35, Καλαμάτα, τηλ. 6940886536
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Μαρούσι: Η πιο σταθερά διαχρονική πιάτσα των Β.Π. είναι στα πάνω της

    Είναι ωραίο το Μαρούσι - αν είσαι «βόρειο» παιδί στην καρδιά σου έχει σίγουρα μια θέση το παλιό Village...

    Τα καλύτερα μεζεδοπωλεία της Αθήνας: Εκεί που η διασκέδαση είναι αυθεντική & η γεύση ονειρική

    Ακαταμάχητα. Καμία άλλη λέξη δεν μπορεί να περιγράψει από μόνη της τα σύγχρονα μεζεδοπωλεία. Με αφθονία προτάσεων που κανακεύουν...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot