spot_img
More

    Πεζούλας: Ιστορικός και ανανεωμένος, συνεχίζει δυνατά το μπάρκο της καλής ψαροφαγίας στις Τζιτζιφιές

    Από το καλωσόρισμα κιόλας, νιώθεις πως εδώ, θα σε νταντέψουν. Ή με άλλα λόγια πως θα σου φερθούν ιπποτικά, όπως φερόντουσαν πριν πολλές δεκαετίες ο παππούς Παναγιώτης Πεζούλας και η γιαγιά Παναγιώτα στους αναβάτες και επισκέπτες τους από τον ιππόδρόμο, που μεσουράνησε εκεί που σήμερα βρίσκεται το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ο Πεζούλας από το 1951 κι έκτοτε, σταθερός στις επάλξεις, σερβίρει ό,τι πιο φρέσκο κι ευειδές βγάζει η θάλασσα, πάντα εξελισσόμενος και πάντα στην αιχμή των γαστρονομικών εξελίξεων, χωρίς να χάνει ποτέ το κύτταρο της παράδοσης. 

    Σήμερα, η επιχείρηση έχει περιέλθει στα χέρια του ομώνυμου εγγονού του εμπνευστή της ανοιχτόκαρδης αυτής ψαροταβέρνας. Ο οποίος με τη σύζυγό του, Κατερίνα, δεν έχουν φρεσκάρει μόνο τον διάκοσμο και το ντεκόρ, αλλά και το συνταγολόγιο, το οποίο – πέραν της πιο ξακουστής καραβίδας στην πόλη – σερβίρει και νεωτερισμούς, όπως τα αναζωογονητικά σεβίτσε και καρπάτσιο, όλο ιωδιούχα, δροσερή απόλαυση και με προσοχή στη λεπτομέρεια.

    Ο Παναγιώτης έχει διακονήσει στο ψάρι, επιλέγει πάντα το καλύτερο κατόπιν αυστηρού κάστινγκ από την αγορά, δεν επαναπαύεται ποτέ και μονίμως βρίσκει νέους τρόπους, παρασκευές και συνταγές να μας συναρπάζει και να μας καθηλώνει. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι τα ζυμαρικά και τα ριζότι, τα οποία φτιάχνονται κατά παραγγελία, είναι πάντα al dente, υπέροχα δεμένα με τους χυμούς των θαλασσινών και θα τα βρεις με καραβίδες, αστακό, γαρίδα γάμπαρη ή ακόμα και με όστρακα όπως μύδια, κυδώνια, και άλλα, οριακά τρώγοντάς τα εύχεσαι να μην τελειώσουν ποτέ. 

    Μετά είναι ο κάβος της παράδοσης: Ψάρια ψητά και ψάρια τηγανητά, φρέσκο καλαμάρι ψητό ή τηγανητό, αχνιστά μύδια που σοτάρονται με φρέσκα λαχανικά, κρεμώδης φάβα με καπνιστό χέλι. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις την σαλάτα με σταμναγκάθι και χταπόδι. Αναλόγως εποχής στον Πεζούλα θα βρεις στρείδια, αχινοσαλάτα, αστακούς και κολοχτύπες, το αλφαβητάρι της καλής ψαροφαγίας!

    Όλα τα πιάτα σετάρονται υπέροχα με κρασί, με τη wine list να περιλαμβάνει ελληνικές και διεθνείς ετικέτες, ενώ εκτός λίστας θα βρεις και κάποιες premium επιλογές. Αν πάλι είσαι fan των αποσταγμάτων, ο Πεζούλας θα σε δικαιώσει με πλήθος επιλογών σε ούζα, τσίπουρα, ακόμα και πιο ψαγμένα, διπλής και τριπλής απόσταξης.

    Πεζούλας
    Πεισιστράτου 11, Τζιτζιφιές, τηλ. 210 9422684
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    The inside scoop: Τα καλύτερα παγωτά της Αθήνας (2020 edition)

    Είναι γεγονός: Οι καλύτερες καλοκαιρινές νύχτες (και μέρες) είναι αυτές που περνιούνται με ένα παγωτό στο χέρι. Από τα...

    Τα καλύτερα delivery στα βόρεια: Η πιο νόστιμη «λίστα επιβίωσης» για απόλαυση στην πόρτα σου

    Ας είμαστε ρεαλιστές. Ζούμε σε καιρούς μυστήριους, σε χρόνια που δοκιμάζουν αντοχές και ανοχές, σ’ένα τοπίο στο οποίο όλα...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot