spot_img
More

    Qahwa: Η must συντεταγμένη των απανταχού coffee & brunch lovers

    Κάτι που επανειλημμένα υπογραμμίζουμε είναι ότι τα μαγαζιά είναι οι άνθρωποί τους, κι αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση και για το Qahwa, το επιχειρηματικό “παιδί” του Δημήτρη Τζατζάνα, που ήταν κι ένα από τα πρώτα που σηματοδότησαν τη νέα εποχή στον καφέ.

    Με λογότυπο τη χημική δομή της καφεΐνης και ονομασία που προέρχεται απο την ομώνυμη Αιθιοπική περιοχή που φημολογείται ότι ανακαλύφθηκε γύρω στα 800 μ.Χ το αγαπημένο μας ρόφημα, το Qahwa από το 2012 κιόλας παραδίδει καθημερινά μαθήματα για το πως οφείλει να ψήνεται, να καβουρδίζεται και να παρασκευάζεται ένας ιδανικός καφές.

    To Qahwa στεγάζεται εδώ και 7,5 χρόνια σε μια πανέμορφη αρχοντική μονοκατοικία στις παρυφές της Μάρκου Μπότσαρη στο Αιγάλεω και αποτελείται από ένα σύμπλεγμα χώρων αρμονικά δεμένων μεταξύ τους. Στην είσοδο θα βρεις τη μπάρα και στο βάθος τη σάλα, μ’έναν απ’άκρη σ’άκρη μοναστηριακό πάγκο και τραπέζια. Το design του μαγαζιού παντρεύει το παλιό με το καινούριο, δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό χαλάρωσης κι αποσυμπίεσης από την καθημερινότητα, που ενθαρρύνει παντός είδους φιλικά gatherings, meetings και breaks από τη δουλειά.

    Πέραν του ανώτερου γευστικά και ποιοτικά handpicked καφέ – που αντιστοιχεί στο 5-10% της παγκόσμιας παραγωγής – στο Qahwa μπορείς να απολαύσεις ένα από τα πιο γευστικά brunch της πόλης, που αποτελεί και καθημερινή ιεροτελεστία. Στο δυνατό του “παλμαρέ” θα βρεις πεντανόστιμη chicken salad με βινεγκρετ μελιού, παξιμάδια χαρουπιού, φιλέτο κοτόπουλο, φύτρες με παρμεζάνα (σε γενναία μερίδα!), salty pancakes, με λαχταριστες στρώσεις pancake με λιωμένο cheddar, bacon,χοιρινό απάκι,τηγανιτό αυγό και μαγιονέζα(μια αποκάλυψη!), αλλά και εξαιρετικό morning bowl, με πλούσιο γιαούρτι, rasberry, σπόροι τσία,αποξηραμένη φράουλα, μπανάνα, granola,μπανάνα, μέλι, και ξηρούς καρπούς, για ένα πεντανόστιμο και υγειινό boost του οργανισμού!

    Στον χώρο, θα βρεις επίσης ένα ειδικά διαμορφωμένο retail section, από το οποίο μπορείς να προμηθευτείς φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ για το σπίτι, γιατί άλλωστε ο έρωτας με τον καφέ είναι… δια βίου!

    TIP: Πλέον το Qahwa λείτουργεί σε έναν νέο, σύγχρονο χώρο, μέσα στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής, όπου στεγάζει τα Head Quarters, την παραγωγή και το καβούρδισμα του υψηλής ποιότητας καφέ του που όλοι αγαπήσαμε! Θα το βρείτε επίσης και στο Χαϊδάρι! ⬇️

    Qahwa Roastery
    Αιγάλεω: Μάρκου Μπότσαρη 1, τηλ. 2105695933
    Αιγάλεω Roastery: Αγίου Σπυρίδωνος 48, τηλ. 2105989996
    Χαϊδάρι: Στρ. Καραϊσκάκη 12, τηλ. 2105900189
    Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Οι πιο hot διευθύνσεις για έξοδο στου Ψυρρή

    Πρώτη αναφορά στο όνομα της συνοικίας έγινε από τον Γάλλο γιατρό Ζακόμπ Σπον, σε ένα βιβλίο του με τίτλο:...

    Νέα Σμύρνη: Μια όαση μεταξύ κέντρου και παραλιακής με πλήθος προτάσεων για φαγητό και ποτό

    Κοντά στο κέντρο της Αθήνας αλλά συγχρόνως μια ανάσα από την παραλιακή, η Νέα Σμύρνη ήταν πάντοτε ένας δήμος...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot