spot_img
More

    Οι καλύτερες boulangerie της Αθήνας: 10 σημεία όπου η παράδοση συναντά την εξέλιξη

    Ψωμί. Συνοδοιπόρος σε κάθε γεύμα ή δείπνο, σάντουιτς και τσιαπάτα, ο άρτος ο επιούσιος. Το βρίσκεις σε παραλλαγές που σαγηνεύουν τις αισθήσεις, αλλά και στην πιο «ελληνική» και απολαυστική του μορφή, το χωριάτικο. Γνωστό και ως «η ουσία της ζωής», το ψωμί παρασκευάζεται εδώ και 30.000 χρόνια. Θεωρείται η πλέον πλήρης και οικονομική τροφή και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δυτικής διατροφής. Η παρασκευή του είναι μια ιεροτελεστία: για παράδειγμα ο ιδεώδης χρόνος για να γίνει άριστο ένα ζυμωτό χωριάτικο ψωμί είναι 4 ώρες. Αν αφεθεί λιγότερο είναι άνοστο και δύσπεπτο, ενώ αν αφεθεί περισσότερο φουσκώνει πολύ και ξινίζει. Συνεπώς, οι αρτοποιοί είναι μικροί καθημερινοί ήρωες που ξυπνάνε αξημέρωτα κάθε μέρα για να μας το προσφέρουν. 

    Με αφετηρία και «ναυαρχίδα» το ψωμί, οι σύγχρονες boulangerie εξελίσσουν την κατηγορία της αρτοποιίας, εμπλουτίζοντάς την με γευστικές εκπλήξεις κάθε λογής – λεπτοδουλεμένα γλυκά, απολαυστικά σφολιατοειδή, βελούδινες τάρτες και τούρτες, πεντανόστιμα κουλούρια και λαχταριστά σάντουιτς. Για ακόμα μια φορά, γυρίσαμε την πόλη και ξεχωρίσαμε τα μαγαζιά εκείνα που διαπρέπουν με τα προϊόντα, τη φιλική τους εξυπηρέτηση και τους υπέροχους χώρους τους. Άλλα της γειτονιάς, κι άλλα με… περισσότερες από μια «διευθύνσεις», όλα έχουν κερδίσει επάξια μια θέση στη καρδιά των πελατών τους, συμβάλλοντας καθημερινά στην ολοκλήρωση του οικογενειακού τραπεζιού.

    The Pure: Γνήσιες παραδοσιακές συνταγές, αγνά υλικά και σύγχρονες τεχνικές, «παντρεύονται» αρμονικά στην πιο must boulangerie του Αμαρουσίου!
    Αμαρουσίου Χαλανδρίου 73, Μαρούσι, τηλ. 2106832931 

    Το The Pure αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι για την οδό Αμαρουσίου Χαλανδρίου, όχι μόνο για την μοντέρνα και στυλάτη εμφάνιση του, αλλά κυρίως για τις νοστιμιές και τα αρώματα που απλόχερα προσφέρει στους περίοικους και όσους έχουν την τύχη να βρεθούν στην περιοχή! Η πρόσοψη, με industrial αισθητική κι έντονη την παρουσία του κίτρινου χρώματος, που συμβολίζει τη χαρά, τη δημιουργία και τον πλούτο, αμέσως σου κεντρίζει το ενδιαφέρον και σε προσκαλεί σε ένα ταξίδι γεύσης που σίγουρα θα γίνει η καθημερινή σου απόλαυση. Ολόκληρη η ομάδα του The Pure φροντίζει να χτίζονται σχέσεις εμπιστοσύνης με το κοινό, καθώς τα πάντα είναι χειροποίητα και φτιαγμένα με μεράκι από τα πιο αγνά υλικά, ενώ η εξυπηρέτηση, πάντα γρήγορη και με πηγαίο χαμόγελο που σου φτιάχνει τη μέρα. Η εσωτερική σάλα είναι πλημμυρισμένη από κάθε νοστιμιά που μπορείς να φανταστείς! Αφετηρία, τα εξαιρετικής ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας αρτοσκευάσματα, που εδώ θα βρεις σε μεγάλη ποικιλία, με πρωταγωνιστή το ψωμί αργής ωρίμανσης με προζύμι που περιλαμβάνει προεργασία μιας ολόκληρης ημέρας με διατροφική υπεραξία η οποία έγκειται στον χαμηλό γλυκαιμικό του δείκτη καθώς και στο γεγονός ότι είναι πιο εύπεπτο. Νέους θαυμαστές ωστόσο, κερδίζει καθημερινά και το ψωμί με αλεύρι Ζέας, για όσους αποφεύγουν τη γλουτένη. Περισσότερα εδώ

    Bake: Η πιο γλυκιά συνήθεια της ημέρας, στον Άλιμο!
    Μυρτιδιωτίσσης 1, Άλιμος, τηλ. 2109901491  

    Το Bake είναι από εκείνα τα μαγαζιά που ήρθαν στη ζωή μας, όχι μόνο για να μας καλομάθουν, εκλεπτύνοντας τις αγαπημένες, καθημερινές μας συνήθειες, αλλά και για να μας επαναφέρουν εικόνες και αναμνήσεις από μια Αθήνα του παρελθόντος που όλοι θα θέλαμε να ξαναζήσουμε. Η θεμελιώδης ιδέα πάνω στην οποία εργάστηκαν με πραγματική αφοσίωση οι ιδιοκτήτες του, Πέτρος Σκουριώτης και Ηλίας Αγγελίδης,είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης boulangerie, που θα μπορείς να απολαύσεις με τους φίλους και την οικογένεια, γλυκά και αλμυρά εδέσματα, τον καφέ ή ακόμα και το ποτό σου, σε ένα άνετο και οικείο περιβάλλον, όπως στα παλιά ζαχαροπλαστεία της γειτονιάς. 
    Από το 2012 που άνοιξε τις πόρτες του, το Bake αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι για τον Άλιμο, όχι μόνο για τον πολύ καλόγουστο και λειτουργικό του χώρο, αλλά κυρίως γιατί κάθε σου επίσκεψη είναι πραγματικά μια σαγηνευτική εμπειρία για όλες σου τις αισθήσεις. Όσο για τα γλυκά… Πραγματικά αριστουργήματα, με ελαφριές και λεπτές γεύσεις και όψη που σε κάνει να τα θαυμάζεις για ώρα, αποτέλεσμα διαρκούς αναζήτησης, ποιοτικών υλικών και τεχνικών που ξεπερνούν την απλή διεκπεραίωση της συνταγής. Ευφάνταστες τούρτες, κομψοτεχνήματα για κάθε περίσταση και μια πλειάδα γλυκών δημιουργιών δια χειρός του pastry chef, Λευτέρη Τσόρτα και του Πάνου Ψυλόλυχνου, όπως cheesecake oreo, τάρτα πραλίνας και lemon pie, προσφέρουν μια ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία! Πέραν των 10 best seller κωδικών, ο κατάλογος ανανεώνεται συνεχώς με νέες προσθήκες που κρατούν το ενδιαφέρον στα ύψη. Περισσότερα εδώ

    Φούρνος Καλλιμάρμαρο: Μια ιστορική, αθηναϊκή boulangerie, με φρέσκιες ιδέες και νέες, υγιεινές προτάσεις!

    Πλατεία Βαρνάβα, Παγκράτι, τηλ. 2107019062 
    Μαρκ. Μουσούρου 28, Αθήνα, τηλ. 2110199624  

    Σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές γειτονιές της Αθήνας, στην πλατεία Βαρνάβα – που καθημερινά σφύζει από ζωή – και πολύ κοντά στο εμβληματικό Καλλιμάρμαρο Στάδιο, συναντάμε τον φούρνο Καλλιμάρμαρο, ορόσημο για την περιοχή, με ιστορία που ξεκινά από το μακρινό 1896. Εκτιμώντας τις εκάστοτε συνθήκες και νέες τάσεις στην αρτοποιία και ζαχαροπλαστική, ο φούρνος Καλλιμάρμαρο, κατάφερε να παραμείνει αλώβητος στο πέρασμα των χρόνων, προσφέροντας στον κόσμο που διαχρονικά τον εμπιστεύεται, δημιουργίες, υψηλής διατροφικής αξίας και ξεχωριστής ποιότητας, αφού τα πάντα παρασκευάζονται εδώ, με ελληνικές και άριστες πρώτες ύλες με τη χρήση παραδοσιακών, χειροποίητων μεθόδων, ενώ εφαρμόζονται συστήματα διασφάλισης ποιότητας, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22.000: 2005. Το εκλεκτό φρεσκοψημένο ψωμί σε μεγάλη ποικιλία ειδών και φορμών, από ελληνικά πάντα άλευρα, χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη αλλά συγχρόνως μεγάλης θρεπτικής αξίας, αποτελεί καθημερινά πόλο έλξης για όλους αυτούς που επιθυμούν να εισάγουν τον τρόπο διατροφής τους σε πιο υγιεινά μονοπάτια. Εδώ θα βρεις ωραιότατο Θρακιώτικο ψωμί, ολικής ή σταρένιο με ξύδι, προζύμι και μαγιά αλλά και Ζαγοριανό με κουρκουμά και σιμιγδάλι που θα σε μεταφέρουν γευστικά σε χωριά της Βορείου Ελλάδος, ενώ το Lamoreti, θα σου κλέψει την καρδιά, καθώς περιέχει τεσσάρων ειδών άλευρα (σίκαλη, κριθάρι, ολικής και σταρένιο) που απογειώνουν την κλασσική συνταγή. Περισσότερα εδώ

    Oliver’s Boulangerie: Ελλάς-Γαλλία, γευστική συμμαχία!

    Βεΐκου 46, Κουκάκι, τηλ. 2109221108 
    Τριών Ιεραρχών 44, Πετράλωνα, τηλ. 2103469669
    Τριών Ιεραρχών 9, Θησείο, τηλ. 2103410777  

    Η παραδοσιακή έννοια του φούρνου έχει πλέον αλλάξει τόσο σε αισθητική όσο και σε τεχνικές παραγωγής, οι προσεγγίσεις ποικίλουν και ο ανταγωνισμός περνάει πλέον στο κομμάτι της ποιότητας και της διαφοροποίησης. Το Oliver’s Boulangerie από τους πρωτοπόρους αυτής της μεταστροφής, με δημιουργικές ιδέες και φρέσκια οπτική, έχει γίνει leader στο χώρο, συνδυάζοντας την ελληνική παράδοση με την γαλλική φινέτσα και με αφετηρία το κεντρικό κατάστημα – παρασκευαστήριο στην Τριών Ιεραρχών 44, στα Άνω Πετράλωνα, έχει διευρύνει την επιτυχημένη δραστηριότητα του τόσο στα τρία μικρά υποκαταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, όσο και σε 160 σημεία διανομής. Πίσω από το τιμόνι της επιτυχίας, o εμπνευσμένος master baker Δημήτρης Γρίβας, ιδρυτής του επίσης επιτυχημένου brand, ΚΟΥΛΟΥΡΑΔΕΣ, με άπειρη γνώση, εμπειρία αλλά και βαθιά αγάπη για το αντικείμενο μας συστήνει την έννοια της καθαρόαιμης γαλλικής Boulangerie, με παιχνίδια στους συνδυασμούς των αλεύρων σε ότι αφορά το ψωμί, και μικρές αποδράσεις στη χώρα της απόλαυσης, σε ότι αφορά τα γλυκά, αφού δοκιμάζοντας τα θα αναφωνήσεις Vive La France! Στα must η μεγάλη γκάμα σε κρουασάν, με ένα δυνατό παλμαρέ με 28 διαφορετικούς τύπους! Αφράτα και μυρωδάτα, γεμισμένα με τους πιο σαγηνευτικούς συνδυασμούς. Μεστή καραμέλα, μήλο-κανέλα και black forest, με σοκολάτα και αγριοκέρασο, αντιπροσωπευτικό δείγμα όλων εκείνων των ιδιαίτερων γεύσεων που δίνουν άλλη διάσταση στην έννοια του κρουασάν, και αποτελούν ιδανική εναλλακτική για brunch on-the-go παρέα με λαχταριστή quiche lorraine και τον καλοψημένο σου καφέ Nespresso που εδώ διατίθεται σε τέσσερις διαφορετικές ποικιλίες. Περισσότερα εδώ

    Captain’s Bakery: Μικρά Ασία, Παγκράτι, Άλιμος, μια διαδρομή από την παράδοση στην εξέλιξη της αρτοζαχαροπλαστικής τέχνης!
    Λεωφ. Καλαμακίου 40-42, Άλιμος, τηλ. 2109849300   

    Το Captain’s Bakery, είναι από εκείνα τα μαγαζιά που φέρουν μεγάλη ιστορία και σε ταξιδεύουν στο παρελθόν, μέσα από γευστικές δημιουργίες που αναβλύζουν άρωμα ελληνικής παράδοσης, καθώς πρωτολειτούργησε το 1928 ως αρτοποιείο στο Παγκράτι. Πρωτοστάτες στο εγχείρημα, μια οικογένεια με καταγωγή από την Μικρά Ασία, που μετέφερε στις αποσκευές της, συνταγές και τεχνοτροπίες για ψωμί και κουλουράκια, ανοίγοντας έναν καινοτόμο για την εποχή φούρνο, με τον καπετάνιο της οικογένειας, να διηγείται καθημερινά στους επισκέπτες ιστορίες από τη θάλασσα, γεγονός που μοιραία έδωσε το όνομα «φούρνος του καπετάνιου». Τα χρόνια πέρασαν, και το Captain’s Bakery εδραιώθηκε πανηγυρικά στη συνείδηση του κοινού, καθώς οι παραδόσεις στο ζύμωμα του ψωμιού και τη δημιουργία των γλυκών τηρούνται  ατόφιες, με ευλάβεια, όπως  παραδόθηκαν από γενιά σε γενιά ενώ παράλληλα κάθε καινοτομία εισάγεται με σεβασμό στις πατροπαράδοτες τεχνικές, αποδίδοντας τεράστια αποδοχή από το καταναλωτικό  κοινό και οδηγώντας τον ιδιοκτήτη, κύριο Παναγιώτη Λεντωβά, σε αναζήτηση νέου μεγαλύτερου χώρου όπου η συνέχεια και εξέλιξη του πρώτου αρτοζαχαροπλαστείου βαδίζει στα ίδια μονοπάτια επιτυχίας. Έτσι, το 2012 το Captain’s Bakery ανοίγει τις πόρτες του στον Άλιμο, σε έναν χώρο 400 τ.μ., όπου εκτός από το κυρίως κατάστημα που πραγματικά αποτελεί κομψοτέχνημα, εφάμιλλο των υπέροχων δημιουργιών, φιλοξενεί δύο ξεχωριστά σύγχρονα και πιστοποιημένα εργαστήρια, αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, προσβάσιμα για το κοινό, που μπορεί να παρακολουθήσει όλη την παραγωγική διαδικασία η οποία πραγματικά παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς συνδυάζει άψογα, παραδοσιακές συνταγές από την Ελλάδα και τη Μικρά Ασία, με σύγχρονες τεχνικές και πάντα άριστες πρώτες ύλες! Περισσότερα εδώ

    Αγγελίδης Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο: Μια γλυκιά όαση στην Αγία Παρασκευή!
    Αγίας Τριάδος 18, Αγ. Παρασκευή, τηλ. 2106007227   

    Επιβλητικός χώρος – με άποψη και σαφώς ενδιαφέρον περιεχόμενο – λειτουργεί από το 2004, κερδίζοντας έκτοτε χρυσά μετάλλια στην ποιότητα, την γεύση και την εξυπηρέτηση, καθώς διαθέτει δικό του εργαστήριο παραγωγής και ένα άψογα καταρτισμένο team που θα σε φροντίσει με φιλικότητα και επαγγελματισμό. Οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, μπορείς να γευτείς φανταστικό καφέ Hausbrandt, καθώς δίνουν πολύ έμφαση στo gourmet χαρμανι, απολαμβάνοντάς τον πολύ όμορφα διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο και το άψογο service. Εκλεκτά, άρτο-ποιήματα, θα σου γίνουν απαραίτητη καθημερινή συνήθεια, με πρώτο και καλύτερο το Αγιορείτικο ψωμί με προζύμι, ζυμωμένο στο χέρι και ακολούθως, το πολύσπορο και το ψωμί ολικής άλεσης, πλούσιο σε φυτικές ίνες, να συμπληρώνουν την τριάδα των best sellers. Το δυνατό χαρτί του Αγγελίδη, είναι οι γλυκιές δημιουργίες, γνωστές σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις εντός και εκτός των ορίων της Αγίας Παρασκευής. Γουστόζικες τούρτες σε ότι μέγεθος, σχήμα και γεύση φανταστείς – αλλά και κατά παραγγελία – ενώ τα αναζωογονητικά ατομικά γλυκάκια θα σε δικαιώσουν, σε όποια περίσταση και αν τα προσφέρεις! Περισσότερα εδώ

    Ψωμί & Μέλι: Καλοψημένο ψωμί, snacks, σαγηνευτικά γλυκά και καφές σε μια από τις καλύτερες boulangerie, στην καρδιά της Ηλιούπολης
    Πλατεία Εθν. Αντιστάσεως 5, Ηλιούπολη, τηλ. 2109943513   

    Ανοιχτό από το πρωί, μας υποδέχεται με καλοψημένο ψωμί ημέρας, αρτοπαρασκευάσματα, σαγηνευτικά γλυκά, μοναδικά και πεντανόστιμα snacks αλλά και καφέ… δια χειρός του πάντα χαμογελαστού team. Η industrial πρόσοψή του με τους γευστικούς θησαυρούς να αχνοφαίνονται στις προθήκες, με τους λευκούς τούβλινους τοίχους και τις ξύλινες, γήινες λεπτομέρειες, λειτουργούν σα “σειρήνα” στον εκάστοτε περαστικό, με τις μυρωδιές των φούρνων και τη “μουσική” από τις εσπρεσιέρες να δημιουργούν μια μοναδική εμπειρία των πέντε αισθήσεων. Εδώ πάσης λογής καλούδια, όπως το προφιτερόλ του (μια αποκάλυψη με την βελούδινη κρέμα και τη λαχταριστή του σοκολάτα) αλλά και τα εποχιακά γλυκά του (κουραμπιέδες & μελομακάρονα)  βιώνουν την ιδανική εκδοχή τους. Από πάστες και σιροπιαστά μέχρι ταρτάκια, σοκολατάκια και πλήθος άλλων, στο Ψωμί & Μέλι θα βρεις οτιδήποτε επιθυμείς. Πάντα φρέσκο και πάντα φτιαγμένο με φανατική προσοχή στις πρώτες ύλες. Περισσότερα εδώ

    Bakery City: Η μαγική πόλη των γλυκών δημιουργιών και όχι μόνο…
    Ελ. Βενιζέλου 7, Ηράκλειο, τηλ. 2102827545  

    Το Bakery City, ενώ ξεκίνησε ως φούρνος, έδωσε μεγαλύτερη έμφαση στη ζαχαροπλαστική και αγαπήθηκε από το κοινό τόσο, που διαθέτει πλέον τρία καταστήματα σε Ν. Ηράκλειο, Μεταμόρφωση και Χαλάνδρι, κερδίζοντας έτσι το στοίχημα της επιτυχίας! Επενδύοντας σε ένα άρτια εξοπλισμένο εργαστήριο παραγωγής, το Bakery City πρωτίστως διασφαλίζει άριστη ποιότητα σε όλα του τα προϊόντα – από τα αρτοσκευάσματα, ως τις γλυκές δημιουργίες – χρησιμοποιώντας μια πληθώρα υλικών, αρίστης ποιότητας, ενώ η έμπνευση και η δεξιοτεχνία είναι εμφανείς σε κάθε παρασκευή, κερδίζοντας στα σημεία και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους! Ο χώρος κομψός και καθαρός, τόσο ταιριαστός με τα αριστουργήματα που φιλοξενεί στις πεντακάθαρες βιτρίνες και τις προθήκες του! Υπεύθυνος για το καλαίσθητο και άκρως γευστικό αποτέλεσμα, ο κοσμογυρισμένος και βραβευμένος pastry chef, Σπύρος Παντούδης, δημιουργεί καθημερινά μικρά γευστικά θαύματα που αντικατοπτρίζουν στο έπακρο την εμπειρία 28 ετών, την κοσμοπολίτικη οπτική και το παραδοσιακό μεράκι μέσα από μια πλειάδα μοντέρνων και παραδοσιακών τεχνικών και ευφάνταστους συνδυασμούς υλικών που πάντα δίνουν ένα τέλειο γευστικά αποτέλεσμα. Μέσα από μια μεγάλη ποικιλία, που ανανεώνεται συχνά και αναλόγως των περιστάσεων, ξεχωρίζουν τρία best sellers, που πραγματικά πρέπει να δοκιμάσεις, καθώς αποτελούν την απόλυτη γευστική εμπειρία! Ferrero, Passion kai Banoffee, τα ονόματα που χρειάζεται να συγκρατήσεις και να αναζητήσεις στο Bakery City, καθώς εδώ τα βρεις στην πιο τέλεια εκδοχή που έχεις δοκιμάσει! Περισσότερα εδώ

    Φούρνοι Άρτιστον: 110 χρόνια στην καρδιά της Αθήνας!
    Σπ. Τρικούπη 61 & Μετσόβου, Εξάρχεια, τηλ. 2108211029
    Σόλωνος 91 & Χαριλάου Τρικούπη, Αθήνα, τηλ. 2103629489
    Σκουφά 41, Κολωνάκι, τηλ. 2103607907
    Χαρ. Τρικούπη 80 & Ερεσού, Αθήνα, τηλ. 2111838071  

    Ήξερες ότι στην καρδιά της Αθήνας, υπάρχει ένα όνομα που θεωρείται ταυτόσημο της ιστορίας της πόλης; Οι Φούρνοι ΑΡΤΙΣΤΟΝ, τιμούν με τέσσερα καταστήματα, όλα στο κέντρο, την εκατόχρονη παράδοση τριών γενεών, με πίστη στη ποιότητα και πάνω απ’ όλα με σεβασμό στις καθημερινές ανάγκες κάθε οικογένειας, συνεχίζει με ευθύνη και συνέπεια να προσφέρει αγνά, χειροποίητα προϊόντα σε πλούσια ποικιλία, φρεσκάδα και απαράμιλλη γεύση. Εδώ μπορείς να βρεις καθημερινά, φρεσκοφουρνισμένο ψωμί, μεγάλη ποικιλία από γευστικότατες σφολιάτες από τα πιο αγνά υλικά, αλμυρά σνακς για να συνοδεύσεις το μεσημεριανό σου διάλειμμα, ζαχαροπλαστικές επιλογές που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους και φυσικά, φρέσκους χυμούς, καφέδες, βουτήματα, κουλουράκια και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς, με την υπογραφή ΑΡΤΙΣΤΟΝ! Περισσότερα εδώ

    Κατσούλας Bakery: Ένα διαμάντι της αρτοζαχαροπλαστικής τέχνης στο Χαλάνδρι!
    Λεωφ. Πεντέλης 55, Χαλάνδρι, τηλ. 2106812830

    Στον αριθμό 55 της Λεωφόρου Πεντέλης στο Χαλάνδρι, εδώ και 14 χρόνια ο κύριος Θανάσης Κατσούλας φροντίζει με αγάπη και αφοσίωση τους θαμώνες του Κατσούλας Bakery, με γευστικές δημιουργίες, που μένουν ανεξίτηλες στον ουρανίσκο. Ένας χώρος πραγματικά οικείος, που σε εμπνέει να τον επισκέπτεσαι καθημερινά, όχι μόνο γιατί οι άνθρωποί του σε προσεγγίζουν με ευγένεια και αληθινό ενδιαφέρον, αλλά και γιατί η ποιότητα και το μεράκι είναι εμφανή σε κάθε γλυκό ή αλμυρό έδεσμα που βρίσκεται στολισμένο στις βιτρίνες του! Το Κατσούλας Bakery, είναι πολύ γνωστό πέρα από τα σύνορα του Χαλανδρίου για το εμβληματικό κουλούρι του Θανάση. Πρόκειται για το κουλούρι Θεσσαλονίκης, που πέραν της κλασσικής του εκδοχής, θα το βρεις και σε διάφορους εμπνευσμένους συνδυασμούς, όπως με ενεργό άνθρακα! Μεγάλο ενδιαφέρον και θαυμασμό συγκεντρώνει επίσης η μεγάλη και ιδιαίτερη ποικιλία σε αρτοσκευάσματα, καθώς χρησιμοποιούνται διάφοροι τύποι αλεύρων, όπως κάνναβης και ζέας, ενώ αξίζει ιδιαίτερης μνείας, το ψωμί από τη Νάπολη, μια συνταγή που εισήγαγαν οι ίδιοι απευθείας από την ιταλική πόλη και πρόκειται για αφράτο λευκό ψωμί πασπαλισμένο με πολύ σουσάμι! Τιμώντας την Μανιάτικη καταγωγή του κυρίου Θανάση, στο Κατσούλας Bakery, υπάρχει μια μεγάλη γκάμα από τοπικά εδέσματα, όπως δίπλες, μανιάτικο ψωμί με προζύμι και παλάκια (ζυμαράκια με πορτοκάλι, τηγανισμένα σε ελαιόλαδο) που σίγουρα θα σε ταξιδέψουν! Περισσότερα εδώ