spot_img
More

    Italus: Στο απόλυτο all day στέκι της Καλλιθέας γίνονται πράγματα που θα ζήλευε… η γείτονας Ιταλία

    Στην Ελευθερίου Βενιζέλου 104, η Ιταλία και η Ελλάδα δίνουν ραντεβού για να ανταλλάξουν γεύσεις και αρώματα.

    Homeall day cafe barItalus: Στο απόλυτο all day στέκι της Καλλιθέας γίνονται πράγματα που θα...

    Για τους λάτρεις του brunch (και όχι μόνο) το Italus δεν χρειάζεται συστάσεις. Ο μοναδικός αυτός all day χώρος με τη μοντέρνα αισθητική έχει γίνει προορισμός για καλοφτιαγμένο καφέ, φρέσκους σπιτικούς χυμούς, γρήγορο αλλά ποιοτικό φαγητό, βραδινά cocktails, ακόμα και εργασία εκτός… γραφείου.

    Σ’ένα χώρο-επιτομή της industrial αισθητικής, με το μέταλο και το ξύλο να συμβιώνουν σε πλήρη σύμπνοια, ο τελευταίας τεχνολογίας φούρνος ξεφουρνίζει κάθε λίγα λεπτά πιτσάκια, panini και βουτυρένια κρουασάν τα οποία το πάντα χαμογελαστό team διανείμει στα αναπαυτικά, cozy τραπέζια. Το Italus προπορεύεται ενός φαινομένου που παρατηρούμε στην Καλλιθέα τα τελευταία χρόνια, με νέους επιχειρηματίες να δημιουργούν χώρους με ταυτότητα, σύγχρονη ματιά και απαράμιλλες προτάσεις – δεδομένου ότι η Καλλιθέα είναι μια “ανάσα” από τη Συγγρού, η ανάδειξη της περιοχής σε hot spot για τους foodies είναι επικείμενη.

    Στο θέμα μας όμως. Τούτο το μαγαζί δεν μοιάζει με τα άλλα. Το ότι σου σερβίρουν τον καφέ μέσα σε μπισκοτένιο φλιτζανάκι, κάτι σα βάφλα και χωνάκι παγωτού, με επίστρωση σοκολάτας η οποία λιώνει όσο εσύ απολαμβάνεις τον καφέ σου έχει γίνει viral – και πίστεψέ με δεν είναι gimmick για να γίνεται κουβέντα. Είναι ένας legit υπέροχα εναλλακτικός τρόπος να πιείς καφέ και μια παγκόσμια-πρώτη, εδώ στο Italus. Στο μέτωπο του φαγητού, γίνονται πράγματα. Ο Cool Artisan, ήτοι Γαβριήλ Νικολαΐδης, έχει δημιουργήσει ένα menu με χορταστικές προτάσεις ιταλικής κουζίνας σε street food εκδοχή. Με αλλαντικά Sary από τη Δράμα, τυριά από τον Κωσταρέλο αλλά και πρώτες ύλες από την Ιταλία, σερβίρονται αλμυρές και γλυκές γεύσεις για όλες τις ώρες της ημέρας. Το Italus ξεκινά από το πρωί να σερβίρει ομελέτες φούρνου που έρχονται σε ένα όμορφο τηγανάκι και μπορούν να συνδυαστούν με τους φυσικούς χυμούς που ετοιμάζονται on the spot. Χορταστική πρόταση είναι και το ανοιχτό κρουασάν με τηγανητό αβγό, αβοκάντο και φέτα όπως επίσης και το bagel με προσούτο αλλά και το panino (λατρέψαμε το ομώνυμο italus με μείγμα τυριών, μπέικον, αυγό, ντοματίνι σε χειροποίητο χωριάτικο ψωμάκι, παστράμι, γραβιέρα Τήνου, english mustard, baby ρόκα σε λευκή μπαγκέτα). Μοναδική επιλογή είναι και το cannolo είτε με μοσχάρι Δράμας, καραμελωμένα κρεμμύδια και τσένταρ είτε με φιλέτο κοτόπουλο, καραμελωμένα μανιτάρια και μείγμα τυριών.

    Όταν η μέρα δίνει τη σκυτάλη στη νύχτα, το Italus μεταμορφώνεται σ’ένα bar προδιαγραφών με δροσιστικά signature cocktails και ωραίες μουσικές. Events που δεν αφήνουν κανένα ασυγκίνητο, ενισχύουν την αφοσίωσή μας σ’αυτό, με τα ήδη θρυλικά Saxo Evenings, τα Aperitivo (που τόσο αγαπάμε από την Ιταλία και χαιρόμαστε να βλέπουμε να καθιερώνονται σιγά-σιγά και στη χώρα μας, που αποτελούν ένα “έθιμο” με early drink “πακέτο” με κάποιο γευστικό συνοδευτικό), κ.α. Μνεία οφείλει να γίνει στον όροφο, που έχει συνεδριακό χώρο, τον οποίο μπορείς να κλείσεις για prive συναντήσεις, για μια εταιρική παρουσίαση, ή ακόμα και για μια εργασία σου.

    Με όνομα σφυριλατημένο “from the fabric of myth”, που λένε οι Αμερικάνοι (Ο Italus ήταν Βασιλιάς των Σικελών, γεννημένος στην Κέρκυρα και εγγονός του Μίνωα ή του Οδυσσέα. Λένε ότι απ’ αυτόν πήρε το όνομά της η Ιταλία) και με περιβάλλον και γεύσεις που θα ζήλευε η γείτονας Ιταλία, το Italus είναι ένας σύγχρονος μύθος, ένα στέκι που αξίζει να επισκεφθείς απ’όλα τα μήκη και πλάτη της Αθήνας, έστω για να πιεις έναν καφέ (και μετά να φας και το φλιτζάνι – κυριολεκτικά).

    Italus
    Ελ. Βενιζέλου 104, Καλλιθέα, τηλ. 2109512341
    Facebook | Instagram

    Διαβασε επισης