spot_img
More

    Juan Rodriguez: Το αποικιοκρατικής αισθητικής all day στέκι του κέντρου έχει κάτι για όλους*

    * Καλοψημένος καφές και λαχταριστό brunch, comfort food μέχρι τα ξημερώματα, παλαιωμένα αποστάγματα σε βαρελάκια δρυός και εμπνευσμένα signature cocktails, συνθέτουν ένα μικρόκοσμο που εξιτάρει την κάθε αίσθηση, μια οπτικοακουστική εμπειρία που θα σφυριλατηθεί στη μνήμη σου.

    Ο Juan Rodriguez έχει γίνει κάτι σαν εγχώριος celebrity στα δρώμενα της Αθήνας, κι ας μην είναι υπαρκτό πρόσωπο αλλά δημιούργημα της φαντασίας δύο έμπειρων ανθρώπων στο χώρο της μαζικής εστίασης – του Κώστα Λούκα (Παλιάτσος) και της Αρμελίνας Αντωναροπούλου (The 7 Jokers) που ονειρεύτηκαν έναν all day προορισμό διαφορετικό από οποιονδήποτε άλλο έχουμε δει στην Αθήνα. Ο μύθος θέλει τον Juan Rodriguez να είναι ο σκλάβος που κατάφερε να ξεφύγει από τον ζυγό του και να δημιουργήσει αυτό που πάντα ονειρευόταν: ένα δικό του μπαρ που θα του θυμίζει την πατρίδα του αλλά και όλα εκείνα τα κοσμοπολίτικα του κόσμου στα οποία έχει ταξιδέψει κι έχει διασκεδάσει. Νύχτες στο Moulin Rouge, μέρες σε εξωτικά στέκια, μεσημέρια γύρω από τραπέζια με πιάτα αξιοζήλευτα και ποτά για εκλεκτούς ουρανίσκους. Και πρέπει να ομολογήσουμε, ότι ο Juan αποδείχτηκε genius, αφού παρά τις αντιξοότητες, έστησε ένα μεγαλοπρεπές, άκρως εντυπωσιακό μαγαζί που θριαμβεύει όλες τις ώρες της μέρας, απόλυτα classy και stylish, μια defacto αντίθεση στις – πολλές φορές – φολκλορικές, τουριστικές προτάσεις του κέντρου.

    Σ’ένα επιβλητικό, breathtaking σκηνικό που εμπνέεται από τη μυστηριώδη, αποκρυφιστική Νέα Ορλεάνη αλλά και τον εξωτικό Παναμά, τη γενέτειρα του Juan, ο Άλεξ Πετράκης και η Βίβιαν Δημητρακοπούλου (Belle Amie, Monsieur Cannibale, Noel, Upupa Epops) ξεπερνούν εαυτόν, με αμέτρητες χειροποίητες, μοναδικές πινελιές στη διακόσμηση. Από τους ξύλινους ζωγραφισμένους τοίχους μέχρι τους μεγαλοπρεπείς πολυελαίους, όλα μαρτυρούν πως αυτό το μαγαζί είναι φτιαγμένο στο χέρι.

    Ανοιχτό από το πρωί, το Juan Rodriguez μας υποδέχεται με αυθεντικό θρακιώτικο καφέ στη χόβολη, που σερβίρεται με λουκούμι τριαντάφυλλο στο πλάι, αλλά και με πεντανόστιμες προτάσεις για πρωινό και brunch με αυγά και ομελέτες σε διάφορες παραλλαγές αλλά και ένα well-thought μενού (δια χειρός του chef Διονύση Παπανικολάου) που κινείται σε μονοπάτια comfort food, με προτάσεις όπως ταλιάτα μοσχαριού, πασπαλισμένη με αλάτι Μεσολογγίου, συνοδευόμενη με ψητά λαχανικά, risotti, ζυμαρικά και ζουμερά, σαγηνευτικά burgers. Αξίζει να αναφερθεί ότι η κουζίνα παραμένει ενεργή και ακμαία αρκετές ώρες μετά τη δύση του ηλίου και σερβίρει καθημερινά ως τις 02:30 τα ξημερώματα.

    Το Juan Rodriguez δεν θα μπορούσε παρά να διαπρέπει και στη μπάρα – δεδομένης και της ιστορίας του ομώνυμου χαρακτήρα – αλλά και της μαεστρίας του πολύ έμπειρου Σπύρου Αναγνώστου, που έχει μετουσιώσει εικόνες, μνήμες και γεύσεις σε signature cocktails που υπερέχουν. Ξεχωρίζουν τα πρωτότυπα punches και η πειραγμένη εκδοχή των classics, αλλά και τα τρία προ-εμφιαλωμένα ποτά που περιέχουν από δύο έως τρία αποστάγματα και παλαιώνονται σε βαρελάκια δρυός, που δεσπόζουν στο bar. Σαφώς, το ποτό σου μπορείς να το συνοδεύσεις με τα πιο εντυπωσιακά και premium πλατό αλλαντικών-τυριών που έχεις γευτεί ever (και που είναι απείρως well-priced).

    Και για το τέλος, η χρυσή διαφορά. Κάθε μέρα στο Juan Rodriguez αποτελεί και μία διαφορετική μουσική επιλογή με τους πιο περιζήτητους djs της πόλης. Όλες τους όμως έχουν κοινό παρονομαστή το βινύλιο. Κλασικές επιλογές, «μαύροι» ήχοι και μία άκρως ψαγμένη προσέγγιση σε ό,τι βγαίνει από τα ηχεία, κάθε στιγμή – Παρασκευή και Σάββατο, δε, η μουσική ξεκινάει να παίζει από τις 16.00 – ό,τι πρέπει για ένα early drink μετά τη βόλτα σου στο κέντρο. Ένας μικρόκοσμος που εξιτάρει την κάθε αίσθηση, μια οπτικοακουστική εμπειρία που θα σφυριλατηθεί στη μνήμη σου. Αυτό είναι το Juan Rodriguez.

    Juan Rodriguez Bar • Compañia de Bebida
    Παλλάδος 3, Αθήνα, τηλ. 2103224496
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Sandos Vs Bao Buns : Δύο λαχταριστές τάσεις που ήρθαν για να μείνουν (και που θα τα βρεις)

    Έρεβος και αρώματα Άπω Ανατολής, καντούνια με υπαίθριες καντίνες, το ρεπερτόριο της ασιατικής κουζίνας είναι ποικίλο, πεντανόστιμο, μυστηριώδες και...

    Τα αθηναϊκά εστιατόρια που σφυρηλατούν γευστικές διαδρομές στην απόλαυση και τη διασκέδαση

    Ο μεζές είναι η βουλιμία του μερακλή που θέλει να τα δοκιμάσει όλα, διψάει για τη «μέση» και αποστάγματα,...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot