spot_img
More

    Σουσουράδα: Εντυπωσιακό all day στέκι στα Εξάρχεια με δυνατό γαστρονομικό προφίλ

    Τίποτα δε διεγείρει περισσότερο τις αισθήσεις από ένα προσεγμένο μαγαζί που μετατρέπει κάθε σου επίσκεψη σε μια μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία, κάθε σου μπουκιά σε έκσταση και κάθε σου γουλιά σε χαμόγελο ικανοποίησης. Κάποια στέκια στην Αθήνα κατορθώνουν κάποια από τα παραπάνω. Η Σουσουράδα, που στήθηκε στον ιστορικό χώρο που στέγαζε τον εκδοτικό οίκο Αλκυών, βάζει ένα «check» σε όλα, και με το παραπάνω. Σ΄ένα σκηνικό που σέβεται τα στοιχεία της παλιάς Αθήνας-γειτονιάς, με το μωσαϊκό και την πρόσοψη παραδοσιακού καφενείου, αλλά ταυτόχρονα «κλείνει το μάτι» στο παρόν με contemporary industrial πινελιές, θα βρεις ένα καταφύγιο από τους ρυθμούς της καθημερινότητας με προτάσεις για όλες τις ώρες.

    Η Σουσουράδα θα σε υποδεχτεί από το πρωί με καλοψημένο specialty καφέ, πεντανόστιμα σάντουιτς και… brunch με αυγά σε διάφορες εκδοχές (ξεχωρίσαμε την ομελέτα φούρνου με λουκάνικο, πατάτες, κολοκύθι, πιπεριά, γραβιέρα και σχοινόπρασο – μια αποκάλυψη!) για να σε ενθουσιάσει με την πάροδο της ημέρας με προτάσεις φιλικού γκουρμέ που κινούνται σε μονοπάτια «reinvented» μεσογειακής κουζίνας. Έτσι, ο chef προτείνει πιάτα για όλα τα γούστα, από φρέσκο ψάρι ημέρας και σολομό gravadlax σε παντζάρι με ξύσμα λάιμ, μάνγκο, κόλιανδρο & κρέμα άνηθου, μέχρι πέτουρα (παραδοσιακό ζυμαρικό) με καβουρμά, λαχταριστά risotti και εμπνευσμένα κι ευπαρουσίαστα πιάτα «μέσης». Όλα σε απόλυτη σύμπνοια με την εποχικότητα και με πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

    Το όνομα του μαγαζιού ένα hint για το κελάρι του: Οι σουσουράδες είναι επιδημητικά πουλιά που συχνάζουν σε χαμηλής βλάστησης εκτάσεις… κι έχουν αδυναμία στους αμπελώνες. Αυτή την αγάπη για το κρασί έχει και το προσεγμένο μαγαζί των Εξαρχείων με μια σημαντική λίστα κρασιών ελληνικής και διεθνούς προέλευσης που θα ικανοποιήσουν κάθε οινική σου απαίτηση. Σαφώς, την απόλαυση του κρασιού σου μπορείς να την «σετάρεις» με well-priced πλατό αλλαντικών και τυριών ή μοναδικές μπρουσκέτες. Στον non-smoking χώρο του, η δύση του ηλίου μπορεί να σε προδιαθέσει για ένα cocktail, κάτι που η μπάρα του (που αποτελεί και το επίκεντρο του μαγαζιού) θα σου μετουσιώσει στα shakers σε μία (ή και περισσότερες) επιλογές από την cocktail list του.

    Τώρα που ανοίγει κι ο καιρός, και δεδομένου ότι η Σουσουράδα βρίσκεται στις παρυφές του πανέμορφου πεζόδρομου της Βαλτετσίου, μπορείς να απολαύσεις τον αττικό ουρανό στα τραπέζια έξω… συνοδεία πάντα των σαγηνευτικών προτάσεών της. Το μαγαζί που ξεσήκωσε τα Εξάρχεια με την casual, ανεπιτήδευτη και πάντα φιλόξενή του ατμόσφαιρα, για τους «μυημένους», δε χρειάζεται συστάσεις. Αν δεν το έχεις επισκεφθεί, βάλτο άμεσα στην bucket list σου – είναι εγγύηση!

    Σουσουράδα
    Μαυρομιχάλη 44, Αθήνα, τηλ. 2103647936
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Ίλιον: Οι καλύτερες προτάσεις για την έξοδό σου

    Η σύγχρονη ιστορία της πόλης του Ιλίου ξεκινά με την ίδρυση του οικισμού Ίλιον Τρωάς, το Μάρτιο του 1858,...

    Beer-ό-τσαρκα στην Αθήνα: 9 διευθύνσεις που πρέπει να γνωρίζεις αν είσαι λάτρης του ζύθου

    Supernova απόλαυσης. Αυτή είναι η εντύπωση που αφήνουν οι νέας γενιάς μπύρες, και οι μπυραρίες και τα taprooms της...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot