spot_img
More

    Sin Burger Bar: Αμαρτία ανάμεσα σε 2 λαχταριστά ψωμάκια (κι όχι μόνο!)

    Η πολύκοσμη Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο μοιάζει μ’ένα τεράστιο ψηφιδωτό. Στην ανηφόρα της μπορεί να ανακαλύψει κάποιος πολλούς και άκρως ενδιαφέροντες χώρους για καφέ, ποτό και φαγητό, όλοι με τη δική τους πολύ ιδιαίτερη αισθητική και φιλοσοφία – στην κατηγορία burger όμως, το Sin Burger Bar «παίζει παιχνίδι» μόνο του, με πιάτα το-ένα-καλύτερο-από-το-άλλο.

    Σ’έναν χώρο που θα μπορούσες να έχεις «ξετρυπώσει» σε κάποιο ταξίδι σου στο Big Apple, με αμιγώς industrial στοιχεία (ψηλοτάβανο, με επιβλητική απ’άκρη-σ’άκρη τζαμαρία, λεπτομέρειες απογυμνωμένου τσιμέντου και minimal επίπλωση), από την καλοσυνάτη υποδοχή μέχρι το εγκάρδιο αντίο, το Sin Burger Bar είναι ένα στέκι-μονόδρομος για όλες τις ώρες της ημέρας με προτάσεις που ξεχωρίζουν.

    Εδώ το burger κολάζει κι άγιο, με ένα menu που επανεφευρίσκεται συχνά-πυκνά, για να κρατάει το ενδιαφέρον των μπεργκερόφιλων ακμαίο και ακονισμένο (και το οποίο σου παρέχει την επιλογή να δημιουργήσεις το sur-mesure burger της επιλογής σου με τα υλικά που θες εσύ). Λατρέψαμε το “αμαρτωλό” Parma Burger, με ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι, bacon, καραμελωμένα κρεμμύδια, ντομάτα, δροσερό iceberg, μαρμελάδα bacon και… ένα μπισκότο παρμεζάνας-αποκάλυψη, το πεντανόστιμο The Truffle (που «φλερτάρει» με την πεμπτουσία της απόλαυσης), με μανιτάρια duxelle, βελούδινο cheddar, καραμελωμένα κρεμμύδια, bacon και black truffle mayo και το ανατρεπτικό (αιρετικό;) Fish Burger, με φιλέτο μπακαλιάρου και tartare sauce (κάτι σαν επανεφεύρεση του fish & chips των Βρετανών σε burger, απλά μοναδικό).

    Η απόλαυση δεν σταματά εδώ όμως – από τα breathtaking ορεκτικά που διαπρέπουν, και δημιουργούν μια αμαρτωλή προσδοκία, μέχρι τις δροσερές σαλάτες (σε γενναίες μερίδες!) αλλά και την άκρως εμπνευσμένη κάρτα σε κυρίως (ξεχωρίσαμε την τρυφερή tagliata και το πεντανόστιμο steak ωρίμανσης 60 ημερών), το Sin Burger Bar έχει κάτι για όλους. Αν είσαι vegeterian, να ξέρεις ότι οι ανάγκες σου έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψη εδώ με εξίσου λαχταριστές προτάσεις (ενδεικτικά ριζότο μανιταριών με λάδι τρούφας, ένα μοναδικό veggie burger, stuffed mushrooms, κ.α.)

    Την κρίσιμη στιγμή που θα θελήσεις να «σετάρεις» το φαγητό σου με ένα ποτό, το Sin έχει τη «λύση», με δροσερά και αναζωογονητικά cocktails, και μια well-thought wine list ελληνικού κυρίως αμπελώνα να σου κλείνει πονηρά το μάτι. Δεν θα αναλωθούμε να σου πούμε για τη φανατική προσοχή στις πρώτες ύλες – θα το διαπιστώσουν οι γευστικοί σου κάλυκες και η ευχάριστη νιρβάνα στον ουρανίσκο σου.

    Αν είναι η αγάπη (για καλό burger) λοιπόν αμαρτία, θα συμφωνήσουμε με το γνωστό άσμα και θα βγούμε να το φωνάξουμε με λατρεία. Ραντεβού στο Sin Burger Bar.

    Sin Burger Bar
    Αγίου Αλεξάνδρου 26, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 2109802116
    www.sinburgerbar.gr
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Specialty Coffee: 27 σημεία στην πόλη που σερβίρουν την αγαπημένη μας συνήθεια στην πιο τέλεια της εκδοχή

    Την τελευταία δεκαετία μια καινούργια φιλοσοφία αναδύθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο και έχει φτάσει για τα καλά μέχρι τη χώρα...

    Μήλος: Ένα νησί πέρα από τα συνηθισμένα

    Το ετερόκλητο των τοπίων της αλλά και η ομορφιά που εκπέμπει από άκρη σε άκρη, είναι τα στοιχεία που...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot