spot_img
More

    Black Duck Garden: All-day προτάσεις υψηλού γαστρονομικού προφίλ στον πιο ιστορικό κήπο της Αθήνας

    Μια «συντεταγμένη» στην καρδιά της Αθήνας που δε μπορεί να απουσιάζει από τη λίστα κανενός foodie.

    Δύσκολο να το φανταστεί κανείς, αλλά πριν 180 χρόνια η πλατεία Κλαυθμώνος στις βόρειες παρυφές της Αθήνας, ήταν ένα απεριποίητο αγροτεμάχιο και τα σπίτια ελάχιστα. Το 1833 χτίστηκε το σπίτι του Σταματίου Δεκόζη Βούρου, που σήμερα στεγάζει το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών και λίγο αργότερα ενώθηκε με το γειτονικό σπίτι του Αφθονίδη. Στο συγκρότημα αυτό εγκαταστάθηκε ο Όθωνας, πρώτος βασιλιάς της Ελλάδας, αφού παντρεύτηκε την 18χρονη Αμαλία.

    Η νεαρή βασίλισσα, ήταν αυτή που οργάνωσε τον κήπο γύρω από την προσωρινή κατοικία του ζεύγους το 1836. «Ο κήπος του παλαιού Παλατιού» ήταν ο πρώτος δημόσιος κήπος της πρωτεύουσας, με τέσσερις εισόδους, σιντριβάνι και μία στέρνα με χρυσόψαρα. Συμπεριελάμβανε τη σημερινή πλατεία Κλαυθμώνος και έφτανε μέχρι την πλατεία Κολοκοτρώνη. Σήμερα, το Black Duck Garden μας υποδέχεται σ’ένα μέρος αυτής της μοναδικής μικρής όασης στο κέντρο της Αθήνας, με ζωντανό ακόμα τον φοίνικα που φύτεψε η Αμαλία.

    Λειτουργώντας όλη την ημέρα από τις 10.00 ως καφέ, bar, εστιατόριο αποτελεί τον πιο φιλόξενο κήπο στην καρδιά της Αθήνας.

    Σε πλήρη σύμπνοια με την εποχικότητα, το μενού αλλάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προσφέροντας πλούσιες επιλογές μεσογειακής κουζίνας με έντονες Ευρωπαϊκές επιρροές που κινούνται σε μονοπάτια comfort food. Το team φαίνεται να έχει κυριολεκτικά «οργώσει» όλη την Ελλάδα για να ανακαλύψει πρώτες ύλες από Έλληνες μικροπαραγωγούς, διαμορφώνοντας έτσι, γεύσεις από πολλές περιοχές της χώρας μας, κάτι που ισχύει και για την πλούσια wine list, την οποία μπορείς να απολαύσεις σε φιάλη ή σε ποτήρι.

    Αυγά Benedict πάνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας & μοσχαρίσιο jambon

    Από το χορταστικό brunch με προτάσεις όπως η λαχταριστή ομελέτα φούρνου με γαλοπούλα, γραβιέρα, ντομάτα ή το πολύσπορο sandwich σολομού, μέχρι τα εμπνευσμένα «κυρίως» όπως το σαγηνευτικό κριθαρότο με σύγκλινο Μάνης, η χοιρινή sirloin με κρέμα καλαμποκιού αρωματισμένη με καφέ και sauce μυρωδικών ή το αναζωογονητικό φιλέτο λαυράκι σερβιρισμένο με χόρτα, ρευστό gel παντζαριού και λάδι μαύρου σκόρδου, το Black Duck Garden έχει κάτι για όλους.

    Σαλάτα με φρέγκολα, καλαμπόκι, καρότο με μυρωδικά και σάλτσα από πεπόνι

    Η προσοχή στη λεπτομέρεια και η διάθεση να προσφέρει αλησμόνητες εμπειρίες στους επισκέπτες του συνεχίζεται και στη μπάρα, όπου μια cocktail list σε signatures αλλά και classics εγγυάται και την απόλυτη ικανοποίησή σου (λατρέψαμε το Bloody Mary του – μια αποκάλυψη!) Το Black Duck προσφέρεται μεταξύ άλλων για συνεστιάσεις, επαγγελματικά ραντεβού ακόμα και για τους «μοναχικούς» αναγνώστες! Όπως πάντα στο Black Duck υπέροχες μουσικές, στις σωστές εντάσεις, συμπληρώνουν το σκηνικό και χαϊδεύουν τ’αυτιά σου κάτω από τον έναστρο Αθηναϊκό ουρανό!

    Από Οκτώβρη η μαύρη πάπια μεταφέρεται στη  φωλιά της, στην ιστορική Χρήστου Λαδά, όπου φέτος κλείνει τα 11 χρόνια λειτουργίας της ως πολυχώρος γεύσεων και τεχνών και οργανώνει παράλληλα, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, μουσικές βραδιές, θεατρικές παραστάσεις και πολλά άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα.  Επισκεφθείτε την στο www.blackduck.gr, Χρήστου Λαδά 9α, Αθήνα, τηλ. 2103234760.

    Black Duck Garden Athens City Museum Bistrot
    Παπαρρηγοπούλου 5-7, Πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα τηλ. 2103252396
    www.blackduckgarden.gr
    Facebook | Instagram

    Φρέσκο καλαμάρι με μαύρο ρύζι, miso & σάλτσα καρύδας με λάδι μυρωδικών
    Σαλάτα με φρέγκολα, καλαμπόκι, καρότο με μυρωδικά και σάλτσα από πεπόνι στο κατάφυτο patio


     

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Χειροποίητο παγωτό στην Αθήνα: 10 διευθύνσεις που πρέπει να επισκεφθείς

    Δροσερό, γλυκό, αναζωογονητικό, το παγωτό το αγαπάμε, ίσως επειδή τίποτα δεν αιχμαλωτίζει την αυθεντική χαρά και την αθωότητα όσο...

    Οι πιο hot προορισμοί που απογειώνουν την γυναικεία ομορφιά

    Η ομορφιά είναι κάτι που ανήκει σε όλους. Δεν είναι τα φυσικά ωραία χαρακτηριστικά, αλλά η πηγαία γοητεία της...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot