spot_img
More

    Σχολαρχείο: Μαθήματα γεύσεων στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη

    Από το νέο εστιατορικό entry στην Κυψέλη δεν παίρνει απουσία ποτέ η απόλαυση! - της Φανής Σίμου

    Τα τελευταία χρόνια, η Αθήνα φαίνεται να βιώνει μια αναγέννηση μέσα από ένα καλειδοσκόπιο νέων μαγαζιών που υπόσχονται να σου χαρίσουν χαμόγελα ικανοποίησης σε κάθε μπουκιά. Το αθηναϊκό κοινό από την άλλη, είναι σαν να ανακαλύπτει εκ νέου την πόλη και το motto “tourist in my city” γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρο. Μέσα σ’αυτή την ευχάριστη συγκυρία λοιπόν, δεν έχουμε καλύτερο, απ’το να “ξετρυπώνουμε” νέα στέκια, το καθένα με τη δική του μικρή ιστορία, την ξεχωριστή ταυτότητα και τις δικές του μοναδικές προτάσεις.

    Το Σχολαρχείο της Κυψέλης, σαφώς ανήκει στην παραπάνω κατηγορία, αφού είναι μια νέα άφιξη στην πολύκοσμη Πλατεία Αγίου Γεωργίου που ήρθε για να σαγηνεύσει κάθε μερακλή αλλά και κάθε λάτρη του καλομαγειρεμένου, ελληνικού φαγητού. 

    Στημένο «στα θεμέλια» ενός ιστορικού για την περιοχή καφενείου με τραπεζάκια έξω, κρατά με αφοσίωση τον παραδοσιακό αέρα του παρεϊστικου στεκιού και εξελίσσει την ιδέα του συγχρόνου μεζεδοπωλείου δίνοντας μεγάλη έμφαση τόσο στις γεύσεις όσο και στην παρουσίαση. Υπέροχα πύλινα πιάτα και κούπες με σκαλιστά ελαιόκλαδα, σχολαστικά τοποθετημένα στη θέση τους, σε πείθουν αμέσως για το φιλόξενο πνεύμα του μαγαζιού και για την άκρως φιλική ατμόσφαιρα.

    Εκλεκτά πιάτα, παραδοσιακές γεύσεις, ελληνικής και πολίτικης κουζίνας, που σε γυρνάνε πίσω στο χρόνο, μπολιασμένα με ψαγμένα μπαχάρια να δίνουν ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα, μα κυρίως μαγειρεμένα με μπόλικη αγάπη και μεράκι.

    Ο Ζακίρ, η ψυχή του Σχολαρχείου της Κυψέλης, αφοσιωμένος  στην ελληνική κουζίνα, φροντίζει κάθε πιάτο που ετοιμάζει με τα χέρια του, να ενθουσιάζει! Χρησιμοποιώντας καλοδιαλεγμένες πρώτες ύλες και βάζοντας όλη του τη μαγειρική τέχνη, διατηρεί την ποιότητα σε υψηλά επίπεδα.

    Ο πλουραλισμός είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό του Σχολαρχείου. Στα τραπέζια του θα συναντήσεις μια ποικιλομορφία συνδαιτυμόνων, και στον κατάλογο μια ποικιλία εδεσμάτων για κάθε γούστο και κάθε διάθεση. Μεζεδάκια όπως γαύρος μαρινάτος, χταποδάκι και μπουρεκάκια με μελιτζάνα, φάβα Σαντορίνης και γευστικό χωριάτικο λουκάνικο, ότι πρέπει για τσίπουρο ή μπύρα και ανάλαφρη παρεϊστικη διάθεση. Γενναίες, ατομικές μερίδες να πρωταγωνιστούν στις παραδοσιακές οικογενειακές εξόδους. Οριεντάλ χοιρινό και κοτόπουλο φλόγα με σως  παρμεζάνας, καλοψημένο μοσχαρίσιο συκώτι, μύδια αχνιστά και γαρίδες σχάρας και βέβαια αναζωογονητικές σαλάτες, μαγνητίζουν μικρούς και μεγάλους! Επιπλέον, υπάρχουν πιάτα ημέρας άκρως δελεαστικά που κεντρίζουν το ενδιαφέρον, όπως το ζουμερό κότσι με καρότο, πατάτες και μυρωδικά, σιγοψημένο επί 7 ώρες – σκέτο λουκούμι!

    Τα πάντα εδώ αντιπροσωπεύουν τη γνήσια ελληνική προσέγγιση ως προς το φαγητό και το ποτό, και για το λόγο αυτό, ο Σχολαρχείο της Κυψέλης, αποτελεί σημείο αναφοράς των τουριστών που αναζητούν την αυθεντικότητα της Αθηναικής διασκέδασης, μακριά από τα φώτα του τουριστικού τοπίου.

    Αν και εσύ επιθυμείς να ξεφύγεις από τα trends και να βιώσεις ξανά την αξία της απλότητας, της γειτονιάς και της παρέας, τη γνησιότητα των γεύσεων και την διασκέδαση όπως ήταν παλιά, τότε ο δρόμος σου σίγουρα σε οδηγεί στο κατώφλι του  σχολαρχείου που σίγουρα θα γίνει ένα από τα αγαπημένα στέκια σου!

    Το Σχολαρχείο Της Κυψέλης
    Επτανήσου 18, Αθήνα, τηλ. 2108815820
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Οι πιο hot διευθύνσεις για Χριστούγεννα στην Αθήνα

    Χριστούγεννα. Η εποχή των παιδιών (και όσων νιώθουν παιδιά), των εντυπωσιακών φωτισμών, της ξεγνοιασιάς, των δώρων, των ατελείωτων φιλικών...

    Μαρούσι: Η πιο σταθερά διαχρονική πιάτσα των Β.Π. είναι στα πάνω της

    Είναι ωραίο το Μαρούσι - αν είσαι «βόρειο» παιδί στην καρδιά σου έχει σίγουρα μια θέση το παλιό Village...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot