spot_img
More

    Salamat Asian Market: Η απόλυτη μύηση στα μυστικά της Ασιατικής και όχι μόνο γαστρονομίας!

    Κάποτε, η έννοια της εξωτικής κουζίνας, φαινόταν τόσο απόμακρη και απρόσιτη, όσο και η απόσταση που χωρίζει την Ευρώπη από την Ασία.

    Στο πέρασμα των χρόνων, η Αθήνα απέκτησε μια πιο multi-culti μορφή και καθώς κοινότητες από όλο τον κόσμο άρχισαν να ανθίζουν σε περιοχές, γειτονιές και στενά, το γαστρονομικό τους στίγμα έγινε πιο εύκολα προσεγγίσιμο, εισάγοντάς μας σε έναν νέο μαγικό κόσμο, γεύσεων, αρωμάτων και τεχνικών. 

    Η πρωτόγνωρη και ιδιαίτερη κουζίνα της Άπω Ανατολής, της Ινδίας και της Ιαπωνίας, όχι μόνο ξύπνησαν το πάθος των foodies, αλλά ήρθαν να κουμπώσουν αρμονικά με την vegeterian, vegan και pesceterian φιλοσοφία, στρέφοντας ουκ ολίγους, στην ανεύρεση πρώτων υλών αλλά και συνταγών, ώστε να εντάξουν στην καθημερινή διατροφή τους, δυσεύρετα – η αλήθεια είναι – διατροφικά διαμάντια.

    Η αναζήτηση παίρνει βέβαια τέλος, μόλις βρεθείς στο Salamat Asian Supermarket, καθώς επί 27 χρόνια αποτελεί το πιο ενημερωμένο και ολοκληρωμένο ασιατικό μαρκετ, που αναλαμβάνει να σε καθοδηγήσει με τον καλύτερο τρόπο στα μονοπάτια της ινδοασιατικής γαστρονομίας. 

    Έπειτα από την πολλή επιτυχημένη πορεία του πρώτου καταστήματος στους Αμπελοκήπους, ένα νέο κατάστημα άνοιξε τις πόρτες του στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 3 στο Ψυχικό όπου κάθε διάδρομος, κάθε ράφι και κάθε προθήκη θα σε μεταφέρει σε αγορές τροφίμων από την Ιαπωνία ως την Κορέα και την Ινδονησία, και από τις Φιλιππίνες ως την Κίνα και την Ταϋλάνδη!

    Τα πάντα εδώ σου προκαλούν ένα αίσθημα δημιουργικής έκστασης, καθώς τα fresh frozen φρούτα και λαχανικά, το ρύζι και τα noodles κάθε είδους, τα μίγματα μπαχαρικών, οι πολυποίκιλες sauce, τα προϊόντα καρύδας (γάλα, αλεύρι, και ότι άλλο φανταστείς) και τα περί sushi άπαντα, αποτελούν τα κατάλληλα ερεθίσματα για μαγειρικό οίστρο, ενώ αν ο χρόνος σου είναι περιορισμένος για πειραματισμούς, υπάρχουν έτοιμες συσκευασίες κατεψυγμένων dumpling, dim sum, στιγμιαία sticks ρυζιού, πεντανόστιμα gyoza και ιδιαίτερα instant noodles που θα εμπλουτίσουν με τον πιο ξεχωριστό τρόπο το τραπέζι σου.

    Αυτό που σίγουρα θα αγαπήσεις στο Salamat, πέραν του γλυκού συναισθήματος της ανακάλυψης, είναι η πλήρης καθοδήγηση που σου δίνεται, ώστε να έχεις το ιδανικό αποτέλεσμα σε κάθε συνταγή που προτίθεσαι να μαγειρέψεις. Υλικά, δοσολογίες, τρόπος εκτέλεσης σου παρέχονται με κάθε λεπτομέρεια, ενώ θα βρεις τα κατάλληλα σκεύη και tips που σου εγγυώνται την απόλυτη επιτυχία!

    Salamat στις μακρινές Φιλιππίνες, σημαίνει ευχαριστώ, και αυτό θα νιώσεις είτε επισκεφτείς  το φυσικό κατάστημα, είτε το ενημερωμένο site που είναι κυριολεκτικά μια τράπεζα τροφίμων, ενώ οι συνταγές και οι διαγωνισμοί που συχνά πυκνά τρέχουν στα social media, κρατούν το ενδιαφέρον στα ύψη.

    Αν θες η κουζίνα σου να αποκτήσει άρωμα εξωτικό, αν θες τα πιάτα σου να κερδίσουν πόντους με ασιατικό αέρα ή ήρθε η ώρα για διατροφικές σου επιλογές να εμπλουτιστούν με γεύση και χαρακτήρα, το Salamat είναι εδώ για να σου ανοίξει τους γαστρονομικούς ορίζοντες, σε όποια γωνιά της Ελλάδος και αν βρίσκεσαι!

    Salamat Asian Supermarket
    Κορινθίας 24, Αμπελόκηποι, τηλ. 2107796766
    Λεωφ. Δημοκρατίας 3, Νέο Ψυχικό, τηλ. 2169008612
    www.salamat.gr
    Facebook
    | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Που θα παίξεις τα πιο «ψαγμένα» επιτραπέζια της πόλης

    Τίποτα δεν ξεδιπλώνει το ταμπεραμέντο και δεν συσφίγγει τις σχέσεις μιας παρέας όσο το παιχνίδι... και μιλάμε για το...

    The inside scoop: Τα καλύτερα παγωτά της Αθήνας

    IceRoll Γιαννιτσοπούλου 2, Πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα, τηλ. 2108945009   .  Πρωτοακούσαμε γι'αυτό το φθινόπωρο του 2017 και το πρωτογνωρίσαμε στο φετινό Athens Food...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot