spot_img
More

    Mama’s House: Η κρέπα στην ιδανική εκδοχή της, στα Πετράλωνα

    Η κρέπα είναι για την χαρά του πεινασμένου, ότι είναι η μπάλα για το ποδόσφαιρο: αναντικατάστατη. Και θα το τεκμηριώσουμε. Είναι ένα γεύμα γρήγορο αλλά ποιοτικό, οικονομικό αλλά και «ευέλικτο», αφού μπορείς να την ζητήσεις κομμένη και ραμμένη στις προτιμήσεις σου. Είναι η ανακούφιση όταν βαριέσαι να μαγειρέψεις αλλά και μια απόλαυση που την αξίζεις, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, σε αλμυρή ή γλυκιά εκδοχή. Μετά από αυτή την μίνι-ωδή, θα ήταν ανεύθυνο από μεριάς μας να μην σε κατευθύνουμε στην ιδανική κρέπα, η οποία βρίσκεται στα Άνω Πετράλωνα και συγκεκριμένα στο Mama’s House. 

    Το Mama’s House μετράει μια ιστορία που ξεπερνάει την εικοσαετία – άνοιξε στην Πειραιώς και βρέθηκε απευθείας στην «Super League», αφού στη φιλοσοφία του ήταν σφυριλατημένη η αδιαπραγμάτευτη ποιότητα στις πρώτες ύλες αλλά και η φιλοξενία, ακριβώς όπως στο σπίτι της μαμάς. Στο «ημίχρονο» – πέρισυ – μεταφέρθηκε στη Δεινοχάρους, στις παρυφές της Πλατείας Μερκούρη και συνεχίζει να κερδίζει τις καρδιές μας στο «ματς» της γεύσης!

    Ανοιχτό καθημερινά από νωρίς το πρωί (συγκεκριμένα στις 8.00), το Mama’s House έχει στον κατάλογό του όλα αυτά τα καλούδια για να καλωσορίσεις τη νέα μέρα με χαμόγελο ικανοποίησης. Καλοψημένο καφέ, ροφήματα και ομελέτες (η «Ελληνική» με φέτα, ντομάτα, πράσινη πιπεριά, ελιές & ρίγανη απλά «τα σπάει»), πεντανόστιμες μπαγκέτες σε λευκό ή πολύσπορο ψωμί, τρυφερά pancakes και βάφλες-υπερπαραγωγή αλλά και αναζωογονητικές σαλάτες. 

    Η ναυαρχίδα-κρέπα φτιάχνεται με σπιτική συνταγή που παραμένει επτασφράγιστο μυστικό και γίνεται ο ιδανικός «καμβάς» για να προσθέσεις πάνω της ό,τι τραβάει η όρεξή σου. Σαφώς, στον μαυροπίνακα πάνω από τις κρεπιέρες που δεν σβήνουν σχεδόν ποτέ, θα βρεις και προτάσεις από τους ιδιοκτήτες, όπως η Nucrema, με φουντούκι και καρύδα ή η «healthy» με γιαούρτι, καρύδια, μέλι, κανέλα και μήλο φρούτο. Στην «κερκίδα»των αλμυρών, ένα «ρόστερ» από 6 τυριά, 8 αλλαντικά-κρεατικά, 10 λαχανικά και 8 αλοιφές-sauce θα σε βάλει στα πιο… γλυκά διλλήματα! 

    Το Mama’s House επιφυλάσσει άλλον έναν άσσο, στο… grill με απογειωτικά burgers, όπως το Mushroom Bacon, με μπιφτέκι μοσχαρίσιο 180gr, cheddar, ντομάτα, μαρούλι, κρεμμύδι, μπέικον, μανιτάρια και french sauce ή το Chicken Burger με φιλέτο κοτόπουλο, cheddar, ντομάτα, μαρούλι και σως μουστάρδας, που συνοδεύονται με πατάτες τηγανιτές και είναι απείρως well-priced. 

    Κλείνει καθημερινά στις 3.00, οπότε είναι μονόδρομος στην απόλαυση μετά την έξοδό σου ή σε μια βραδινή λιγούρα. Εννοείται πως κάνει και delivery, γιατί κάθε τι καλό πρέπει να «μοιράζεται».

    Mama’s House
    Δεινοχαρους 8, Πετράλωνα, τηλ. 2103412588
    Social links: Facebook

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Οι πιο hot διευθύνσεις για ένα αξέχαστο καλοκαίρι (και φθινόπωρο) στην Αθήνα

    H μεγαλύτερη θερινή απόλαυση στην πόλη, είναι η ίδια η πόλη, που ευνοεί και ενθαρρύνει κάθε είδους εξορμήσεις, περιπάτους...

    Βόλτα στα πιο αγαπημένα μας μαγαζιά στην Καλλιθέα

    Aν την προσεγγίσεις με τα πόδια από τη Συγγρού και παρατηρήσεις λίγο το ανάγλυφό της, θα δεις πώς το...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot