spot_img
More

    Pizza Dal Professore: Γαστριμαργικές… διαλέξεις από τον καθηγητή της γεύσης

    Αν δίνει κάτι μια πινελιά μαγείας στο κέντρο της Αθήνας, είναι οι περίφημες στοές του. Με δικό τους χαρακτήρα, άλλες φορές μαγνητίζουν το βλέμμα σου με την αρχιτεκτονική τους κατατομή, κι άλλες φορές σε καλούν να ανακαλύψεις μικρούς θησαυρούς γευστικής απόλαυσης. Σε ένα τέτοιο κυνήγι θησαυρού, αν είσαι γνήσιος foodie και κυνηγός του τέλειου, η στοά Μπολάνη και το Pizza Dal Professore είναι μονόδρομος. Πολύ κοντά στο μετρό του Συντάγματος, και συγκεκριμένα μεταξύ των οδών Βουλής και Κολοκοτρώνη, η new age πιτσαρία είναι επιχειρηματικό παιδί των Σπύρου Κερκύρα, Ηλία Ανθίδη και Πάτροκλου Κουδούνη, σε συνεργασία με τον γνωστό Chef Νίκο Δημητροκάλη, που – έχοντας κερδίσει επάξια «έδρα» στο «πανεπιστήμιο» της εστίασης – μεταλλαμπαδεύει μέσα από το menu του Pzza Dal Professore την ομορφιά και τις ιδιαιτερότητες της παραδοσιακής Ιταλικής κουζίνας.

    Έχοντας ο ίδιος υπάρξει δάσκαλος στην Ιταλία, ο Chef ένιωσε το κάλεσμα της Ιταλικής γαστρονομίας, σπούδασε στα 40 του μαγειρική και ως προφέσορας της γεύσης πλέον, παραδίδει μαθήματα τεχνικής και λεπτοδουλειάς σε ότι αφορά την pizza! Άλλωστε πίσω από το ζυμάρι του Pizza Dal Professore, υπάρχει ένας μύθος, αφού η συνταγή είναι μυστική και πατενταρισμένη. Μιλάμε για τραγανή, κυψελωτή ζύμη και το μόνο γνωστό στοιχείο, είναι ότι για την παρασκευή της χρησιμοποιούνται τριών ειδών διαφορετικά άλευρα από την γείτονο.

    Με τη χρήση μιας ειδικής τεχνικής με τα χέρια, το ζυμάρι με φυσικό προζύμι ανοίγεται αριστοτεχνικά και ψήνεται σε ιταλικό φούρνο με πορώδη πέτρα, δημιουργώντας ένα τραγανό εξωτερικό σώμα, που παραμένει εσωτερικά ελαστικό με κυψέλες αέρα, και είναι αυτό το στοιχείο που το κάνει τόσο ιδιαίτερο… και πεντανόστιμο. Επιπλέον έχει την ιδιότητα, όταν δεν φαγωθεί επι τόπου και κρυώσει, να επανακτά την τραγανότητά του με το που τοποθετηθεί πάνω σε δυνατό φούρνο για λίγα λεπτά!

    Σε ότι αφορά τα toppings, οι γευστικές αλχημείες είναι τόσο δελεαστικές που ξεχνάς ότι πρόκειται για street food, αφού κάθε υλικό είναι διαλεγμένο με προσοχή ώστε να αφήνει το ξεχωριστό του γευστικό αποτύπωμα στον ουρανίσκο σου, σε κάθε μπουκιά. Τυριά και αλλαντικά αποκλειστικά ιταλικής προέλευσης, κόβονται επι τόπου αναδεικνύωντας αρώματα και λεπτές γεύσεις που φλερτάρουν με το γκουρμέ. 

    Σε ατομικό, μεσαίο ή μεγάλο μέγεθος, κάθε πίτσα έχει το δικό της μοναδικό ταπεραμέντο που θα σε ταξιδέψει από άκρη σε άκρη, σε ολόκληρη την Ιταλία. Η περίφημη Norcina, με μοτσαρέλα, σπανάκι, λάδι τρούφας και λουκάνικο αγριογούρουνου συναρπάζει με τις εξοχικές νότες να συνδυάζονται με μαεστρία. Αν είσαι vegan ή ακολουθείς ελαφριά διατροφή, δεν θα απογοητευτείς. Η Vegana αποτελεί μια πραγματικά ζουμερή πρόταση με ολόφρεσκα κολοκυθάκια, μανιτάρια, πιπεριές, βασιλικό και σάλτσα ντομάτας, που λιώνουν στο στόμα.

    Αν πάλι τελείς υπό  «καθεστώς»… υπογλυκαιμίας, στον κατάλογο υπάρχουν δύο συναρπαστικές επιλογές που θα εκτοξεύσουν την απόλαυσή σου στα ουράνια! Frutti di Bosco, με πραλίνα, κουλί κόκκινων φρούτων, μασκαρπόνε και ζάχαρη άχνη και Della Passione με λευκή σοκολάτα, καραμέλα βουτύρου και φρούτα του πάθους, εκρηκτικοί συνδυασμοί για τους λάτρεις του γλυκού προπατορικού αμαρτήματος! 

    Είτε ζεις, εργάζεσαι, ή ακόμα είσαι εραστής των εξορμήσεων στο κέντρο, οφείλεις στον εαυτό σου την εμπειρία του Pizza Dal Professore. Όλα τα καλούδια του μπορείς δε να τα απολαύσεις και με delivery στον χώρο σου. 

    Pizza Dal Professore
    Βουλής 7, Σύνταγμα, τηλ. 2111828508
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Beer-ό-τσαρκα στην Αθήνα: 9 διευθύνσεις που πρέπει να γνωρίζεις αν είσαι λάτρης του ζύθου

    Supernova απόλαυσης. Αυτή είναι η εντύπωση που αφήνουν οι νέας γενιάς μπύρες, και οι μπυραρίες και τα taprooms της...

    Τα καλύτερα delivery στα βόρεια: Η πιο νόστιμη «λίστα επιβίωσης» για απόλαυση στην πόρτα σου

    Ας είμαστε ρεαλιστές. Ζούμε σε καιρούς μυστήριους, σε χρόνια που δοκιμάζουν αντοχές και ανοχές, σ’ένα τοπίο στο οποίο όλα...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot