spot_img
More

    Tre Sorelle: Οι σωστές «συστάσεις» με τον κόσμο της πίτσας

    Τελικά ό,τι και να γράψει κανείς για το Tre Sorelle, όλα αθροίζονται σε μια μοναδική οπτικοακουστική και γευστική εμπειρία που ξεχειλίζει απόλαυση. Βασισμένο στην ιταλική (αγαπημένη) συνήθεια του aperitivo, το μαγαζί στην πολύκοσμη Αρχελάου σε ενθαρρύνει να συνδυάσεις τις μοναδικές προτάσεις του καταλόγου του μ’ένα αναζωογονητικό, δροσιστικό cocktail κατά τις (πάντα ευπρόσδεκτες) διδαχές των Ιταλών. Έτσι μιλάμε για διπλή χαρά – τσιμπολόγημα συνοδεία κάποιας αλκοολούχας αλχημείας, μια ευχάριστη γιορτή των αισθήσεων, ένα ξεκάθαρο win-win situation. 

    Σε ένα πολύ καλό σημείο και με το φως της μέρας να το κάνει ακόμα πιο γοητευτικό, το Tre Sorelle προσφέρει μια δροσερή ανάσα σε όποιον τον επισκέπτεται. Το μάρμαρο της μπάρας, το υπέροχο τυρκουάζ, το ξύλο, τα industrial φωτιστικά και τα δερμάτινοι καναπέδες, συνθέτουν ένα περιβάλλον treat στο μάτι, οικείο και ζεστό. Στα ηχεία του, μουσικές απ’όλο τον κόσμο σε διακτινίζουν νοητά από το Παγκράτι σε κάποιο καντούνι της Ιταλίας. 

    Η ζύμη της πίτσας ωριμάζει για δύο μέρες και είναι είτε από κλασικό αλεύρι είτε από αλεύρι Ζέας, ψήνεται στους 400c και μπορείς να τη γευτείς σε λαχταριστές εκδοχές όπως είναι η Tartufo, με βουβαλίσια μοτσαρέλα, τρούφα, ντοματίνια και βασιλικό, η Parma, με τρυφερό προσούτο, φλοίδες παρμεζάνας, φρέσκια ρόκα και σάλτσα ντομάτας και άλλες εμπνευσμένες και απογειωμένες προτάσεις, που θα συγκινήσουν τη γευστική σου παλέτα. Τα παραπάνω, έρχονται να πλαισιώσουν μοναδικές σαλάτες αλλά και ευπαρουσίαστα πλατό αλλαντικών και τυριών αλλά και calzone, τα οποία αξίζει να σημειωθεί ότι (όπως κι οι πίτσες) είναι προσεκτικά τιμολογημένα ώστε να μην αφήνουν κανέναν «απ’έξω». 

    Και στο δεύτερο σκέλος της εξίσωσης, στα cocktails, το Tre Sorelle θριαμβεύει, με μια μπάρα που εμπνέεται και πρωτοτυπεί, με shakers να παίρνουν φωτιά, δημιουργώντας icy cold Cosmopolitans, Cucumber Martinis, Negronis που ενισχύονται με πάγο από γκρέιπφρουτ, και άλλες κλασικές αλλά και signature προτάσεις (λατρέψαμε το ομώνυμο Tre Sorelle με βότκα ή τζιν, λάιμ, σιρόπι βανίλιας, Αperol, πουρέ από μανταρίνι και passion fruit). Οι άνθρωποι πίσω από τη μπάρα μπορούν δε – αν το θελήσεις – να φτιάξουν για σένα κάτι κομμένο και ραμμένο στις προτιμήσεις σου, για ένα ιδανικό food pairing με την πίτσα σου.

    Καιρού επιτρέποντος τα τραπέζια στον εξωτερικό του χώρο σου δίνουν την άμεση επαφή με τον παλμό της γειτονιάς, γιατί όπως γνωρίζεις το Παγκράτι είναι state of mind, με σταθμό-μονόδρομο (ασφαλώς) το Tre Sorelle.  

    Tre Sorelle
    Αρχελάου 19, Παγκράτι, τηλ. 2114072172
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα αθηναϊκά εστιατόρια που σφυρηλατούν γευστικές διαδρομές στην απόλαυση και τη διασκέδαση

    Ο μεζές είναι η βουλιμία του μερακλή που θέλει να τα δοκιμάσει όλα, διψάει για τη «μέση» και αποστάγματα,...

    Το Κουκάκι είναι state of mind*

    Πάμε στου Κουκάκη;», έλεγαν οι παλιοί για την όμορφη συνοικία που ξαπλώνει στα πόδια της Ακρόπολης (και το έγραφαν...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot