spot_img
More

    17 διευθύνσεις στις οποίες θα φας το καλύτερο sushi στην Αθήνα

    Μια «συστατική επιστολή» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Sushi στις 18 Ιουνίου

    Στο ντοκιμαντέρ του 2011 «ο Τζίρο ονειρεύεται σούσι» ο Daisuke Nakazawa είναι ένας μαθητευόμενος σεφ που ξεσπά σε κλάματα όταν καταφέρνει μετά από μήνες προσπάθειας να πετύχει το σωστό αποτέλεσμα στην κατασκευή ενός τέλειου roll. Καθόλου υπερβολικό, αφού στην Ιαπωνία, για να γίνεις ταϊσό – sushi master δηλαδή – και να αποκτήσεις την απαραίτητη δεξιοτεχνία που απαιτείται για να τεμαχίζεις ένα ψάρι, πρέπει πρώτα να περάσεις κοντά μια δεκαετία ψιλοκόβοντας… λαχανικά.

    Σύμφωνα με την ιαπωνική κουλτούρα, αν ο πελάτης δε μπορεί να φάει ένα κομμάτι σούσι με μία μπουκιά, το λάθος είναι του σεφ που δεν κατάφερε να προσαρμόσει το μέγεθος στο στόμα του πελάτη.  Όμως, υπάρχουν και όρια. Ο σεφ δεν πρέπει να κάνει ποτέ το σούσι τόσο μεγάλο ή τόσο μικρό που να διαταράξει την εύθραυστη ισορροπία μεταξύ του ψαριού και του ρυζιού. 

    Και μετά είναι τα υλικά αυτά καθεαυτά: η ποιότητα οφείλει να είναι αδιαμφισβήτητη, και σ’αυτήν δεν πρέπει ποτέ να γίνονται… εκπτώσεις. Όταν όλες οι μεταβλητές βρίσκονται σε σύμπνοια –  όπως αυτή της εμφάνισης, της ισορροπίας, της κοπής, της φρεσκάδας, το sushi βιώνει την ιδανική εκδοχή του. Αυτή την κομψότητα και την ομορφιά της ιαπωνικής παράδοσης, θα την βρεις στη λίστα που ετοιμάσαμε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Sushi. 

    Nami Temakeria: Απολαυστικές fusion προτάσεις και διεθνείς καταβολές στην καρδιά της Γλυφάδας

    Η ιαπωνική γαστρονομία είναι ένας από τους βασικούς λόγους που πρέπει να ταξιδέψει κανείς στην Άπω Ανατολή για να την γευτεί και να την εξερευνήσει. Επειδή όμως η στιγμή αυτή μπορεί να αργήσει, αδράξτε την ευκαιρία, απολαύστε νέες γεύσεις, αρώματα και εικόνες στην αυθεντική κουζίνα του NAMI και αφεθείτε στο ταξίδι. Το NAMI,...

    Δεν είναι απλά sushi…Είναι wagamama sushi!

    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Sushi στις 18 Ιουνίου ψάξαμε κι ανακαλύψαμε τα wagamama όπου οι σεφ  με το πάθος, τη τεχνογνωσία αλλά και τα πιο φρέσκα υλικά στην διάθεσή τους καθιστούν τα εστιατόριά τους ως τον απόλυτο προορισμό για sushi.  Η ιστορία των wagamama άρχισε το 1992 όταν άνοιξε...

    Shisan Sushi Bar: Καταρρίπτοντας τα στερεότυπα

    Πάντα βοηθάνε τα στερεότυπα. Λογικά και παράλογα. Ακόμα και στη χώρα τη δικιά μας, της κάποιας υπερβολής. Για το sushi έχουν ακουστεί διάφορα. Ακριβό, εξωτικό, too minimal για να χορτάσεις, ωμό, και άλλα πολλά. Μέχρι που ο χρόνος, τα νέα επιχειρηματικά εγχειρήματα που το «δημοκρατικοποίησαν» και η εξοικείωσή μαζί...

    Mr.Dim: Ο κύριος που έγινε η νέα τάση στο dining out της Γλυφάδας

    Το εστιατόριο Mr.Dim πρωτοσυστήθηκε στο Αθηναϊκό κοινό το 2016 στη Νέα Σμύρνη, μυώντας μας με την προσωπική του υπογραφή στην αυθεντική ασιατική κουζίνα και τις νοστιμιές της και αποτελεί από τα πολύ χαρακτηριστικά success stories που λατρεύουμε να αναδεικνύουμε. Όταν ο Γιώργος Φωτόπουλος και η σύζυγός του Νάταλι, ξεκίνησαν το...

    Madai Sushi Bar: Ένα κομψό και προσεγμένο Jap Spot στο Παγκράτι

    Το Sukiyabashi Jiro στο Τόκυο, είναι ίσως το διασημότερο sushi bar στον κόσμο, έχει 3 αστέρια Michelin και είναι λιλιπούτειο και street. Μια ξεκάθαρη απόδειξη ότι το κεφάλαιο «ιαπωνική κουζίνα», μπορεί άνετα και με αυτοπεποίθηση να γράφεται στις παρυφές ενός δρόμου με ισάξια επιτυχία και γευστική ένταση, όσο σε...

    Fish Market: Γεύσεις με άρωμα ωκεανού, στην καρδιά της πόλης

    Ιχθυοπωλείο, εστιατόριο και sushi bar, όλα σε ένα - δεν είναι αποκύημα φαντασίας, αλλά πραγματικότητα που λαμβάνει χώρα καθημερινά σε μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές της Αθήνας, τη Μαβίλη. Ένα concept πρωτοποριακό, που διασφαλίζει και την κορυφαία ποιότητα σε ό,τι κι αν επιλέξεις, αφού η ομάδα του αποτελείται...

    Huaca Nikkei Resto Bar: Το πιο ιδιαίτερο sushi της Αθήνας, απίστευτα cocktails και καινοτόμες ιδέες σε περιμένουν στο Μετς

    Το Huaca έκανε το ντεμπούτο του στην εστιατορική σκηνή της Αθήνας πριν περίπου δυο χρόνια, σε μια από τις ομορφότερες και καλλιτεχνικές θα έλεγες, περιοχές του κέντρου, το Μετς, απογειώνοντας αριστοτεχνικά την cocina Nikkei. Αυτός ο συγκερασμός της περουβιανής γαστριμαργικής παράδοσης, με τις αυστηρές ιαπωνικές τεχνικές, που αποτελεί παγκοσμίως...

    Yuzu Sushi Bar & More: Προσιτή πολυτέλεια σε ένα από τα καλύτερα sushi restaurants της πόλης

    Το yuzu είναι ένα εσπεριδοειδές φρούτο με καταγωγή από την Ιαπωνία. Είναι όμως και η μόνιμη λέξη που ψιθυρίζουν όλα τα δυτικά προάστια, που δίνουν εδώ ραντεβού για μια μοναδική γαστριμαργική εμπειρία ή ένα από τα ανατρεπτικά cocktails της μπάρας του. Στον υπέροχο, ντιζαϊνάτο χώρο του, κάθε γωνιά είναι μια...

    Cho Cho San: Ένα fusion σενάριο με υψηλό γαστρονομικό προφίλ στη Δροσιά

    Στην Ιαπωνική γλώσσα υπάρχει μια λέξη που περικλείει όλη την εμπειρία στο Cho Cho San: λέγεται ukiyo και σημαίνει να ζεις την στιγμή, τις απολαύσεις της ζωής, απαλλαγμένος από κάθε προβληματισμό. Και πράγματι, στο asian εστιατόριο της Δροσιάς εκτυλίσσεται μια μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία, με ένα διευρυμένο μενού με...

    Boy Bun: Η νέα, αναζωογονητικά φρέσκια άφιξη με πρωταγωνιστή το bao bun (κι όχι μόνο!)

    Μια οικουμενική και αναμφισβήτητη αλήθεια είναι ότι οι ωραίοι άνθρωποι κάνουν ωραία μαγαζιά. Αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση και για το φανταστικό Boy Bun, την ολόφρεσκη νέα άφιξη στην Μηλιώνη που ξεκίνησε την πλεύση του πριν λίγες μέρες για να μυήσει το αθηναϊκό κοινό στις φίνες, ετερόκλητες γεύσεις της Ασίας...

    Momo Asian Bar: Αυθεντικές ασιατικές γεύσεις στην Αργυρούπολη

    Το ᗰOᗰO ᗩSIᗩᑎᗷᗩᖇ αποτελεί ένα all day sushi-cocktail bar που σκοπό έχει να μας μεταφέρει νοερά στην Ιαπωνία και να τη σερβίρει κυριολεκτικά στο πιάτο μας. Δημιουργήθηκε το 2016 στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στη Καλαμαριά. Όλα ξεκίνησαν από μια ιδέα και πολύ μεράκι για την εξερεύνηση της ασιατικής κουλτούρας πάνω στο φαγητό και την ένταξη...

    MICROULEE: Street food ιστορίες εξ Ανατολής, στην καρδιά των Εξαρχείων

    Εξάρχεια.. Πόσες ιστορίες μπορεί να κρύβονται σε αυτή την ιδιαίτερη γωνία του κέντρου. Ιστορίες που έχουν γραφτεί, ειπωθεί ή απλά έχουν μείνει κρυμμένες μέσα μας ως αναμνήσεις, χρόνων που δεν ξαναγυρνάνε ποτέ πίσω. Η καρδιά των Εξαρχείων, όμως κρύβει μέσα της και ένα σωρό προορισμούς, που σε οδηγούν να γευτείς...

    Kikuko: Sushi αλλά και γεύσεις από όλη την Ασία στην πιο ενδιαφέρουσα ανοιχτή κουζίνα της Νέας Σμύρνης

    Αν είχες ποτέ την ευχάριστη εμπειρία να βρεθείς στην καταπράσινη πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στη Νέα Σμύρνη, τότε σίγουρα τη ματιά σου και το ενδιαφέρον σου έχει κλέψει το Kikuko.  Το Kikuko στα ιαπωνικά σημαίνει χρυσανθεμάκι, ένα όνομα που άμεσα αντικατοπτρίζει όλη την ιαπωνική κουλτούρα, καθώς αποτελεί σήμα κατατεθέν της...

    Nakama Casual Sushi Bar: Όλη η μαγεία της Ιαπωνικής κουζίνας τυλιγμένη στα πιο συναρπαστικά sushi rolls της Αθήνας!

    Γαστρονομικά μυστήρια της Άπω Ανατολής, τυλιγμένα με μαεστρία σε rolls ρυζιού, κοπές με χειρουργικές κινήσεις πάνω στο φρέσκο ψάρι και  ετοιμοπόλεμα chop sticks, τα πάντα γύρω από το sushi, αποτελούν μια ιεροτελεστία άκρως εθιστική καθώς άπαξ και δοκιμάσεις μια φορά, δεν σταματάς, ενώ ταυτόχρονα αναρωτιέσαι πως μπορεί να κρυφτεί...

    Fifty Fish: Γκουρμέ θαλασσογραφίες στο Μαρούσι

    Όταν δοκιμάσεις τις σπεσιαλιτέ του, θα συνειδητοποιήσεις ότι το κλισέ «ψάρι με θέα θάλασσα» δεν είναι μονόδρομος. Κι αυτό γιατί το Fifty Fish, στα 5 χρόνια αδιάκοπτης και επιτυχούς λειτουργίας του έχει κατορθώσει να φέρνει τον βυθό στο Μαρούσι. Με σημαία τους θησαυρούς της θάλασσας που αποτελούν ένα ανεξάντλητο...

    Poké Hawaiian Sushi: Aloha στη γεύση!

    Θυμάστε το τραγούδι των Daft Punk που έλεγε «harder-better-faster-stronger»; Ε λοιπόν σε μια παραλλαγή του θα μπορούσαμε με 4 λέξεις να περιγράψουμε το sushi στο Poké, κι αυτή θα ήταν bigger-better-tastier-healthier (μεγαλύτερο-καλύτερο-γευστικότερο-πιο υγιεινό). Είμαστε ποιητές το ξέρουμε.  Ας αποδομήσουμε ένα-ένα τα παραπάνω σκέλη, ξεκινώντας από τα basics. Poké σημαίνει «κομμένο...

    Bond Restaurant Bar: Η ιδέα ενός eco friendly χώρου από ανακυκλωμένα containers γέννησε ένα συναρπαστικά μοναδικό στο είδος του all day spot στον Άλιμο

    Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, αυτός που ξέραμε, αλλά και αυτός που τώρα μαθαίνουμε, κρατάει τον άνθρωπο μακρυά από τη φύση και τα δώρα που εκείνη απλόχερα χαρίζει. Το πράσινο, τα λουλούδια, τα δέντρα και η επαφή μας με αυτά, είναι σφυριλατημένα στο DNA μας, κι όμως ολοένα φθίνουν, κυρίως...

    keywords: delivery αθηνα κεντρο, που να φαω κεντρο, που να παραγγειλω κεντρο αθηνα, καλυτερα delivery αθηνα κεντρο, sushi αθηνα, γλυκα αθηνα, παγωτο αθηνα, burgers αθηνα, ασιατικο αθηνα, cocktails αθηνα, καφες αθηνα, specialty coffee αθηνα, σουβλακια αθηνα,