spot_img
More

    Nami Temakeria: Απολαυστικές fusion προτάσεις και διεθνείς καταβολές στην καρδιά της Γλυφάδας

    Η ιαπωνική γαστρονομία είναι ένας από τους βασικούς λόγους που πρέπει να ταξιδέψει κανείς στην Άπω Ανατολή για να την γευτεί και να την εξερευνήσει. Επειδή όμως η στιγμή αυτή μπορεί να αργήσει, αδράξτε την ευκαιρία, απολαύστε νέες γεύσεις, αρώματα και εικόνες στην αυθεντική κουζίνα του NAMI και αφεθείτε στο ταξίδι.

    Το NAMI, ένας ζεστός χώρος που συνδυάζει σύγχρονο design με έντονα παραδοσιακά Ιαπωνικά στοιχεία, βρίσκεται από το 2017 στην καρδιά της Γλυφάδας, στον πιο ethnic δρόμο, την οδό Κύπρου.

    Ο Αλέξης Αγγελίδης, διευθυντής του κλάδου Product & Design Innovation του AKTO, εμπνευστής και δημιουργός του NAMI, θέλησε να συνδυάσει το πάθος και τη βαθιά του γνώση για το design τόσο στον χώρο όσο και στα ίδια τα πιάτα του εστιατορίου του. Άλλωστε η αισθητική αποτελεί ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της Ιαπωνικής κουζίνας και γενικότερα της κουλτούρας της εν λόγω χώρας.

    Τα πιάτα του ΝΑΜΙ που επιμελείται ο head chef Σαράντης Λιοσἀτος βασίζονται σε εξαιρετικές πρώτες ύλες και εξελίσσονται διαρκώς τόσο γευστικά όσο και στην παρουσίαση τους, με σκοπό να αποτελέσουν μικρά έργα τέχνης, άψογα εκτελεσμένα με στόχο να διευρύνουν τους γαστρονομικούς σας ορίζοντες.

    Οι σάλτσες, οι ζωμοί και όλων των ειδών τα dumplings και gyoza είναι χειροποίητα και παρασκευάζονται στο εστιατόριο όπως και τα ιδιαίτερα γλυκά του ΝΑΜΙ.

    Στο NAMI θα γευτείτε Signature rolls, όπως το White Dragon, με καψαλισμένο λαυράκι, avocado, coriander oil και wasabimayo ή τo Fire Dragon με έξτρα spicy τόνο και πράσινο μήλο αλλά και classics, όπως το salmonteriyaki και τα nigiri με ολόφρεσκα ψάρια ημέρας.

    Το menu διαθέτει επιπλέον προτάσεις με wagyu beef (Ιαπωνικό μοσχάρι) που είτε συνοδεύεται από παραδοσιακά noodles σίτου (udon) είτε παίρνει την μορφή μιας wagyu picanha που ψήνεται και σερβίρεται πανω σε μαντέμι. 

    Η αξέχαστη εμπειρία εξερεύνησης της ιαπωνικής διατροφικής κουλτούρας ενισχύεται με υπέροχα και ξεχωριστά δροσερά cocktails από τον Alex Hill Τριανταφύλλου (executive bartender), βασισμένα σε γιαπωνέζικα αλκοολούχα ποτά. Στα must-try το ομώνυμο ΝΑΜΙ με sake, lime και αφρό ginger αλλά και το «Jasmine for two» με gin infused, πράσινο τσάι και jasmine flowers σερβιρισμένο σε Ιαπωνική τσαγιέρα. Αναμφίβολα, η δημιουργικότητα και η φαντασία, τα εκλεκτά, ολόφρεσκα υλικά και οι δυνατές γεύσεις αποτελούν τους βασικούς λόγους που καθιστούν το NAMI απόλυτο προορισμό, τον οποίον οφείλειτε να επισκεφτείτε.

    Nami Temakeria
    Κύπρου 65, Γλυφάδα, τηλ. 2108985555
    www.namisushi.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Που θα ψωνίσεις φέτος τα νέα γυαλιά ηλίου σου

    Χρώματα, υλικά, σχέδια, κλασικές ή σύγχρονες γραμμές, τα γυαλιά ηλίου δεν είναι μόνο προστασία των ματιών μας, αλλά ένα...

    The Burger Guide 2021: Που θα φας τα καλύτερα burgers στην Αθήνα

    Η ιστορία του χάμπουργκερ είναι γεμάτη μυθολογία. Πολλοί λαοί ισχυρίστηκαν ότι ήταν οι πρώτοι που τοποθέτησαν ένα μοσχαρίσιο μπιφτέκι...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot