spot_img
More

    Εξάρχεια: Η πιο ζωντανή (και πολυσυλλεκτική) γωνιά της πόλης είναι ένα ψηφιδωτό προτάσεων για όλους

    8 λόγοι για να γίνουν ο νέος σου αγαπημένος προορισμός

    Κατ’ εξοχήν… επαναστατική, µε έντονο ταµπεραµέντο, γεµάτη γκαλερί, τυπογραφεία, κέντρα τέχνης και πολιτισµού, µια πόλη µέσα στην πόλη που διέπεται από την κουλτούρα της ανεξαρτησίας, ολοζώντανη, πολύχρωµη, θορυβώδης, µποέµ, είναι µια από τις πιο ζωηρές της Αθήνας – µε την έννοια της κουλτούρας και της δημιουργικότητας.

    “Στο ανοιξιάτικο ζεστό φως του ήλιου, πίνοντας τον παγωμένο καφέ σου και περιτριγυρισμένος από νέους που παίζουν τάβλι, σίγουρα δεν αισθάνεσαι ότι είσαι στην περιοχή των αναρχικών”. Ετσι ξεκινά το αφιέρωμα του στα Εξάρχεια το δημοφιλές βρετανικό site Ιndependent τονίζοντας ότι η “κεντρική γειτονιά αποτελεί αφορμή για μια πολιτιστική επίσκεψη στην Αθήνα.

    Εξερευνώντας τα, ανακαλύπτεις γραφικά στενά, πεζόδροµους, ψαγµένα µικροσκοπικά µπαράκια, ρακάδικα, underground µουσικές σκηνές, εναλλακτικά εστιατόρια, ταβέρνες και κουτούκια, αλλά και… µεταµοντέρνα στέκια, µαγαζιά µε συλλεκτικές εκδόσεις, παλιά βιβλία, βινύλια… Αν ήταν τραγούδι θα ήταν το “Bohemian Like You” των Dandy Warhols, αν ήταν άλλη ευρωπαϊκή πόλη θα ήταν το Βερολίνο.

    Το «ατίθασο παιδί» της πόλης αποτινάσσει τη ρετσινιά της… υπαίθριας γιάφκας, αναδεικνύοντας απενοχοποιηµένα τη χαλαρή διάθεση, τα intellectual στέκια και την ανεπιτήδευτη ατµόσφαιρά του, υποστηρίζοντας ότι ήταν και είναι ένα ολοζώντανο και παλλόµενο εκκολαπτήριο ιδεών, µια γειτονιά που δεν καλουπώνεται, λαϊκή αλλά και πολυπολιτισµική, ανοιχτή σε επισκέπτες, τουρίστες και ανθρώπους κάθε ηλικίας.

    Σουσουράδα   
    Μαυρομιχάλη 44, Αθήνα, τηλ. 2103647936 

    Τίποτα δε διεγείρει περισσότερο τις αισθήσεις από ένα προσεγμένο μαγαζί που μετατρέπει κάθε σου επίσκεψη σε μια μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία, κάθε σου μπουκιά σε έκσταση και κάθε σου γουλιά σε χαμόγελο ικανοποίησης. Κάποια στέκια στην Αθήνα κατορθώνουν κάποια από τα παραπάνω. Η Σουσουράδα, που στήθηκε στον ιστορικό χώρο που στέγαζε τον εκδοτικό οίκο Αλκυών, βάζει ένα «check» σε όλα, και με το παραπάνω. Σ΄ένα σκηνικό που σέβεται τα στοιχεία της παλιάς Αθήνας-γειτονιάς, με το μωσαϊκό και την πρόσοψη παραδοσιακού καφενείου, αλλά ταυτόχρονα «κλείνει το μάτι» στο παρόν με contemporary industrial πινελιές, θα βρεις ένα καταφύγιο από τους ρυθμούς της καθημερινότητας με προτάσεις για όλες τις ώρες. Η Σουσουράδα θα σε υποδεχτεί από το πρωί με καλοψημένο specialty καφέ, πεντανόστιμα σάντουιτς και… brunch με αυγά σε διάφορες εκδοχές (ξεχωρίσαμε την ομελέτα φούρνου με λουκάνικο, πατάτες, κολοκύθι, πιπεριά, γραβιέρα και σχοινόπρασο – μια αποκάλυψη!) για να σε ενθουσιάσει με την πάροδο της ημέρας με προτάσεις φιλικού γκουρμέ που κινούνται σε μονοπάτια «reinvented» μεσογειακής κουζίνας. Έτσι, ο chef προτείνει πιάτα για όλα τα γούστα, από φρέσκο ψάρι ημέρας και σολομό gravadlax σε παντζάρι με ξύσμα λάιμ, μάνγκο, κόλιανδρο & κρέμα άνηθου, μέχρι πέτουρα (παραδοσιακό ζυμαρικό) με καβουρμά, λαχταριστά risotti και εμπνευσμένα κι ευπαρουσίαστα πιάτα «μέσης». Όλα σε απόλυτη σύμπνοια με την εποχικότητα και με πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της Ελλάδας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

    I Cake You    
    Θεμιστοκλέους 42, Αθήνα, τηλ. 2114091999 

    Έχουμε επανειλημένα γράψει στο παρελθόν γι’αυτό το νέο κύμα επιχειρηματιών (που αγαπάμε), και που δεδομένων των εικόνων τους και των εμπειριών τους από το εξωτερικό, έρχονται να προτείνουν φρέσκες και διαφοροποιημένες ιδέες με ξεκάθαρη ταυτότητα στο αθηναϊκό κοινό (σ’ένα τοπίο που βρίθει από σουβλάκια και καφετέριες). Όταν ο Αποστόλης λοιπόν (ο ένας εκ των 2 ιδιοκτητών και αδερφών Μπόγρη) έμενε στο Λονδίνο, είχε αδυναμία στα μπισκότα του Ben’s Cookies. Η αγάπη του γι’αυτά ήταν τέτοια που άρχισε να πειραματίζεται στο να «κοπιάρει» τη συνταγή τους στο σπίτι, κάτι που μπορεί να μη στέφθηκε με επιτυχία, αλλά αποτέλεσε το ευφαλτήριο για το I Cake You (κι αν θες τη γνώμη μας για πολύ πιο μεγαλειώδεις δημιουργίες). Ο Αποστόλης ένωσε τις δυνάμεις του με τον αδερφό του τον Πέτρο (στον οποίο οφείλουμε το “αλμυρό” κομμάτι του μαγαζιού) και στήσανε ένα σκηνικό που κολάζει κι άγιο, μ’έναν χώρο παντρεύει τον σκανδιναβικό μινιμαλισμό με urban στοιχεία, όπως οι retro πολυθρόνες και το πάντα «ζεστό» μωσαϊκό. Στις προθήκες του θα βρεις χειροποίητα cookies σε διάφορες εκδοχές και παραλλαγές (πρωταγωνιστές του μαγαζιού γαρ) – το Choco Beast είναι η απόλυτη αμαρτία με κομματάκια μαύρης, λευκής και σοκολάτας γάλακτος που αγκαλιάζουν ολόκληρα φουντούκια. Οι λάτρεις του Bueno θα αγαλλιάσουν με το Bueno Cream (σοκολατένιο με γέμιση Bueno και θρυμματισμένα φουντούκια) ενώ το Dark Path (με μαύρη σοκολάτα και θαλασσινό αλάτι) είναι απλά «εγγύηση». Πέραν των εμπνευσμένων cookies, τα γλυκά τους εδώ βιώνουν μια αναγέννηση – φρέσκα σαν τη πρώτη μέρα της άνοιξης, πεντανόστιμα σαν αγκαλιά. Ψημένο American Cheesecake που συνδυάζεις με το topping της επιλογής σου, κορμός σοκολάτας με πτι-μπερ και καραμελωμένα φουντούκια (μια αποκάλυψη!), lemon pie, cupcakes… όλα απείρως well-priced. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

    Πόλις Café    
    Μαυροματαίων 10, Εξάρχεια, τηλ. 2108259298  

    Ένα καλό café έχει τα εξής χαρακτηριστικά: Περιβάλλον διαμορφωμένο με τρόπο που να μετατρέπει μία επίσκεψη, σε μία μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία, καλοψημένο καφέ, φρέσκα χειροποίητα προϊόντα, well-priced cocktails κι άψογο service από χαμογελαστούς baristi. Πολλά bistro της πόλης διαθέτουν κάποια από τα παραπάνω. Η διαφορά του Polis Bistro Bar είναι ότι συνδυάζει όλα τα παραπάνω… και με το παραπάνω, θυμίζοντας στέκι που θα συναντούσες σε κάποιο ταξίδι σου σε ευρωπαϊκή μεγαλούπολη. Μια ανάσα από το καταπράσινο Πεδίον του Άρεως και σε walking distance από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και την Πλατεία Εξαρχείων, το Πόλις Bistro Bar σε υποδέχεται κάθε πρωί με μονοποικιλιακό καφέ Κολομβίας, μοναδικά ροφήματα και αφεψήματα αλλά και πεντανόστιμα snacks όπως σάντουιτς, μπαγκέτες, σφολιατοειδή, κουλούρια και δροσιστικές σαλάτες, σ’έναν χώρο που προάγει την αποσυμπίεση, τη χαλάρωση, τα breaks από την καθημερινότητα και παντός είδους φιλικές συναθροίσεις. Στο λιλιπούτειο bistro θα απολαύσεις ολόφρεσκη μπαγκέτα ολικής καμπαγιού με ψητό χαλούμι, pesto βασιλικού και ψητά λαχανικά, σαλάτα με μαύρες φακές και καπνιστό σολωμό, χειροποίητες μπάρες δημητριακών και cakes σε διάφορες εκδοχές (με αγαπημένο μας το carrot – μια αποκάλυψη!). Το μαγαζί είναι ιδανικό για επίσκεψη, σε περίπτωση που θες να κάνεις δουλειά ή κάποια εργασία στο laptop σου ανενόχλητος και με σχετική ησυχία (το wifi του τρέχει σφαίρα) ενώ τις Παρασκευές, το happy hour στα cocktails με τις Margaritas, τα Daquiri και τα Mojitos στα 6(!) ευρώ το καθιστά μονόδρομο. Σκέψου δηλαδή, ότι με 18 ευρώ έχεις πιει 3 ολόκληρα, δροσιστικά και καλοφτιαγμένα cocktails σ’έναν χώρο που δημιουργήθηκε για να ικανοποιήσει κάθε σου επιθυμία. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

    Ο Πρίγκιπας   
    Χαρ. Τρικούπη 23, Αθήνα, τηλ. 2114050070  

    Σ’ένα τοπίο που βρίθει από ψητοπωλεία, με τόνους μελανιού να έχουν χυθεί και άπειρα κείμενα να έχουν πληκτρολογηθεί για να περιγράψουν το εθνικό μας street food, κάποιος (καλοπροαίρετα) θα σκεφτόταν τι παραπάνω μπορεί να ειπωθεί πάνω στο συγκεκριμένο θέμα; Ε λοιπόν η απάντηση είναι πολλά, όταν αυτό εξελίσσεται, αναβαθμίζεται, επανεφευρίσκεται και ξαναγεννιέται – στην προκειμένη στον ήδη θρυλικό Πρίγκιπα στα Εξάρχεια, ένα εστιατόριο ταχείας εστίασης αλλά βραδείας «καύσεως», όπου οι πρώτες ύλες αναζητήθηκαν με υπομονή από κάθε γωνιά της Ελλάδας και στις οποίες έχει δοθεί προσοχή και φροντίδα που πολλές φορές δε δίνεται σε επώνυμα εστιατόρια. Ο Κωστής, ο ιδιοκτήτης πάντα απολάμβανε σαν γνήσιος foodie το καλό φαγητό, το οποίο «κυνηγούσε» με την παρέα του σε κάθε ευκαιρία, σε κάθε τόπο της χώρας. Η εμπειρία του τόσο στην εστίαση όσο και σαν καταναλωτής του υποδείκνυε μια και μοναδική συνισταμένη: την σημασία της πρώτης ύλης, των προϊόντων αυτών που απαρτίζουν ένα πιάτο στο γευστικό αποτέλεσμα. Έτσι, όταν του δόθηκε η ευκαιρία να κάνει τη δική του πρόταση στον γαστρονομικό ουρανό της Αθήνας, θέλησε να δώσει φρέσκιες ιδέες στο φαγητό που θεωρούμε «πρόχειρο», με στόχο να του προσδώσει ποιότητα και καινούργιες γευστικές εναλλακτικές. Η καταγωγή του από τη Φλώρινα του έδωσε αυτόματα το αβαντάζ: «Τα κρέατά μας είναι μόνο από μικρές φάρμες – ο μαύρος χοίρος, το βουβάλι από την Κερκίνη, η προβατίνα από τον Τύρναβο και τα κεμπάπια, ένα κρεοπωλείο στη Φλώρινα, του οποίου ο ιδιοκτήτης έχει τη συνταγή από τον προπάππου του, και φτιάχνει κεμπάπια για πάνω από 50 χρόνια». Οι Πρέσπες έχουν βαλκανικές επιρροές στην κουζίνα. Οι τοπικές συνταγές είναι ένας θησαυρός – για παράδειγμα τα κεμπάπια δεν έχουν καμία σχέση με τα ανατολίτικα, εκεί το κεμπάπ φτιάχνεται από μοσχάρι, χοιρινό και λίγο πρόβειο κιμά με το μαγικό συστατικό που δεν είναι άλλο από το μπούκοβο (μπαίνει εξωτερικά!). Οι πιπεριές φλωρίνης φτιάχνονται σε αλοιφή με μια μοναδική συνταγή που λέγεται Αϊβάρ (στα σέρβικα σημαίνει χαβιάρι). Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με μια επιλογή ψαριών (όπως πέστροφα και χέλι, τα οποία καπνίζονται και ψήνονται παραδοσιακά), δημιουργούν ένα menu που θριαμβεύει γευστικά και μπορείς να απολαύσεις τόσο στο χώρο του Πρίγκιπα, όσο και να «φας στο χέρι». ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

    Σαλίγκαρος   
    Σολωμού 37, Εξάρχεια, τηλ. 2130226262   

    Σ’ένα εστιατορικό τοπίο που για πολλούς παίζει «εκ του ασφαλούς» με ανέμπνευστες προτάσεις που κινούνται στο τρίπτυχο pizza-pasta-burger, υπάρχουν κι οι «φάροι» όπως ο Σαλίγκαρος για να μας υπενθυμίζουν ότι το νέο αίμα μαγείρων (και δη Κρητικών) σίγουρα βράζει και σίγουρα έχει να «δώσει» πολλά. Ο λόγος για τον Ρήγα, έναν άνθρωπο που θα σε κερδίσει με το «καλημέρα» – όχι για τα PR – αλλά γιατί έχει την ανοιχτή καρδιά, τη φιλοξενία και την ακονισμένη ματιά στη γεύση σφυριλατημένη στο DNA του, όπως κάθε Κρητικός. Ο Ρήγας λοιπόν από τα 15 του έκανε τη κουζίνα κάτι σαν δεύτερο σπίτι – πειραματίστηκε, δούλεψε, ταξίδεψε, έκανε την ψυχοθεραπεία του πάνω στο τσουκάλι – όπως κάθε μάγειρας που θέλει να αποκαλείται μάγειρας, σπούδασε ιστορία και μηχανικός, έχτισε μια πετυχημένη καριέρα, αλλά το μεράκι κι η αγάπη του για το φαΐ δε μπορούσαν παρά να τον τραβήξουν πίσω, εκεί που το ταλέντο του και η συνεχής του αναζήτηση του φέρνουν χαμόγελο ικανοποίησης και τον γεμίζουν. Φυσική απόρροια ήταν να στήσει ένα χώρο στον οποίο θα μπορούσε να μοιράζεται όλο τον πλούτο των συνταγών του αλλά και των προϊόντων της Κρητικής γης με όλο τον κόσμο ανεξαιρέτως – εξού και τον άνοιξε στα Εξάρχεια τέλη του 11′ – γιατί υπάρχει πιο πολυπολιτισμική, πιο δημοκρατική, πιο συσπειρωτική, πιο ανοιχτή στη διαφορετικότητα περιοχή στην Αθήνα; Ο Σαλίγκαρος είναι ένα εστιατόριο στο οποίο η παράδοση φλερτάρει με το fusion, το παραδοσιακό με το μοντέρνο, η Κρήτη με τον κόσμο όλο – συμφιλιώνει αντιθέσεις, αποσυμπιέζει από την καθημερινότητα, λειτουργεί ανεπιτήδευτα και χαλαρά, σαν ένας φίλος που τον ξέρεις από παιδί. Εδώ η τσικουδιά είναι καλή (παραγωγής τους και βιολογική) και το πρώτο σφηνάκι κερασμένο με το που κάτσεις. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

    Mama Tierra   
    Ακαδημίας 84, Εξάρχεια, τηλ. 2114114420

    Ο βιγκανισμός είναι εδώ και δύσκολα προσπερνιέται πλέον διά των «βολικών κλισέ», γιατί έχει κάποιες «άβολες αλήθειες» με το μέρος του. Θα μπορούσαμε να γράψουμε ολόκληρο δοκίμιο για την σημασία του, που δεν έχει να κάνει μόνο με τι τρως, αλλά σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την ηθική, την υγεία, το περιβάλλον και τη στάση ζωής που ακολουθείς εν γένει. Αυτό που θα σου πω, σαν προσωπική εμπειρία, είναι ότι το κατοχικό σύνδρομο του «φάε κρέας να στυλωθείς» απέχει έτη φωτός από την πραγματικότητα – μπορείς να ανακαλύψεις γεύματα και γεύσεις που δεν έχεις φανταστεί, αρκεί να έχεις τη διάθεση να τα εξερευνήσεις. Αυτά όσον αφορά το φιλοσοφικό κομμάτι, γιατί στο πρακτικό, το Mama Tierra στα Εξάρχεια σερβίρει καθημερινά γαστρονομικά θαύματα που παρασκευάζονται με φανατική προσοχή στην πρώτη ύλη, και που μάλιστα έχουν εισπράξει και διάκριση από τον (απόλυτο) οδηγό της Michelin. Η φιλοσοφία του Mama Tierra (που σημαίνει «μαμά γή» στα ισπανικά), είναι ότι η γευστική, υγιεινή και ποιοτική κουζίνα πρέπει να είναι προσιτή σε όλους – έτσι την προσφέρει απλόχερα σε well-priced πιάτα που έχουν την «οικειότητα» της διατροφικής κουλτούρας μας (φάε vegan μουσακά με μπεσαμέλ από γάλα καρύδας ή σουτζουκάκια μελιτζάνας με σπιτική σάλτσα ντομάτας και θα με θυμηθείς!) αλλά και σε προτάσεις που επανεφευρίσκουν την κλασική γαστρονομία και θριαμβεύουν. Είναι πραγματικά αποστομωτική η μεγάλη ποικιλία θρεπτικών και πεντανόστιμων γευμάτων που μπορεί να αντλήσει κάποιος από μία χορτοφαγική και vegan κουζίνα. Ο chef Polash Alam ανατρέχει σε μνήμες, εμπειρίες και γεύσεις από κάθε γωνία του πλανήτη για να δημιουργήσει υγιεινές επιλογές που θα σου μείνουν αξέχαστες. Κεμπάπ με μείγμα απο μανιτάρια, φακές, πιπεριές, βιολογικό λιναρόσπορο, σε πολύσπορο ψωμάκι με vegan τζατζίκι, ντομάτα, κρεμμύδι και μαϊντανό, είναι μια αποκάλυψη γευστικά, δεν σε βαραίνει και βρίθει από… υγεία. Burger με μπιφτέκι από μείγμα φρέσκων μανιταριών champignon, πλευρώτους, μυρωδικών και βιολογικής βρώμης, σε πολύσπορο ψωμί ολικής άλεσης, με φυτικό τυρί, ντομάτα, καραμελωμένο κρεμμύδι, μαρούλι και vegan σπιτική μαγιονέζα – αν είσαι μυημένος αντιλαμβάνεσαι τη γευστική νιρβάνα – αν πάλι όλα τα παραπάνω σου ακούγονται «ξένα», ένα θα σου πω: δοκίμασε και δεν θα χάσεις. Τα εμπνευσμένα πιάτα του Mama Tierra έρχονται να πλαισιώσουν δροσιστικές σαλάτες, λαχταριστά ορεκτικά, σούπες, χυμοί, smoothies και γλυκά για μια ολοκληρωμένη vegan γαστρονομική εμπειρία, όλα απείρως προσεγμένα, ιδιαίτερα και ξεχωριστά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

    Υποβρύχιο    
    Ασκληπιού 53, Εξάρχεια, τηλ. 2114090058

    Στον αριθμό 53 της οδού Ασκληπιού, θα βρει κανείς ένα Υποβρύχιο διαφορετικό από όλα τα άλλα. Αν και στο κέντρο της Αθήνας η θάλασσα είναι απούσα, εντούτοις αυτό το Υποβρύχιο καθημερινά αναδύεται για να μας δώσει αρώματα και ευωδίες, από κάθε λογής γωνιά της Ελλάδας, βγαλμένες με μεράκι και αγάπη. Ο λόγος φυσικά για το γνωστό Υποβρύχιο, το cafe-bar της Αθήνας που από το 2006 έχει καταφέρει να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της. Πόσες και πόσες παρέες δεν έχουν γευτεί τα μοναδικά πιάτα με άρωμα Ελλάδας από αγνές πρώτες ύλες ή δεν έχουν ξεδιψάσει με γνήσια ρακί και κρασάκι βγαλμένο από ελληνικά αμπέλια. Το φιλόξενο και οικείο περιβάλλον του, σε συνδυασμό με τις jazz και ambient νότες, σε κάνει κυριολεκτικά να νοιώσεις σαν στο σπίτι σου από την πρώτη κι όλας στιγμή. Ο … κυβερνήτης του Υποβρυχίου, Μανώλης Μελεσσανάκης, δεν είναι παρά η έμπρακτη απόδειξη μιας αληθινής και άνευ όρων αγάπης της ελληνικής κουζίνας. Κι αυτό, γιατί μέσα από το οδοιπορικό που κάνει κάθε καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα, καταφέρνει και συλλέγει συνταγές και γεύσεις από όλα τα μήκη και τα πλάτη αυτού του τόπου. Συνταγές από ελληνικές πρώτες ύλες, που θα έρθουν να απογειώσουν τους ουρανίσκους μας, θυμίζοντας μας τη μεγάλη γαστρονομική μας κληρονομιά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

    Ποδήλατο     
    Θεμιστοκλέους 48, Εξάρχεια, τηλ. 2103303430

    «Είχα τ’ονειρό μου, το ποδήλατό μου», μας τραγουδά χαρακτηριστικά ο Κώστας Μακεδόνας. Κι αν σας πούμε ότι το όμορφο αυτό όνειρο παίρνει καθημερινά σάρκα και οστά στον αριθμό 48 της οδού Θεμιστοκλέους, θα μας πιστέψετε; Το διαχρονικό cafe – bar Ποδήλατο, δεν χρειάζεται συστάσεις. Πόσες και πόσες γενιές δεν έχουν κάνει πετάλι τα 19 αυτά χρόνια της ανεξίτηλης παρουσίας του! Νεανικά flirt, φιλοσοφικές αναζητήσεις, ατελείωτα ξενύχτια και γρήγορες ματιές στα βιβλία πριν την εξεταστική, συνθέτουν τις πινελιές ενός καθημερινού και ξεχωριστού urban καμβά. Και όλα αυτά, συνοδευόμενα από τις διαχρονικές «μαύρες» μελωδίες όπως jazz, soul, blues και gospel που επιμελούνται καθημερινά διαφορετικοί dj’s. Το Ποδήλατο της οδού Θεμιστοκλέους δεν κάνει στάσεις. Οποιαδήποτε ώρα και στιγμή της ημέρας, απλά ανεβαίνεις και σε ταξιδεύει. Στο cozy περιβάλλον του, μπορείς το μεσημεράκι να απολαύσεις μια ζεστή σοκολάτα ή ένα καφέ διαβάζοντας το βιβλίο σου, να δουλέψεις με το λάπτοπ σου ή να πάρεις ενέργεια με ένα δυναμωτικό ρόφημα μέσα από τη μεγάλη ποικιλία βοτάνων του καταλόγου. Κι όταν ο ήλιος δύσει, οι afro ρυθμοί των καθημερινών parties σε συνδυασμό με τη σπέσιαλ κρητική ρακί και το ρακόμελο, θα κλείσουν τη μέρα σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Αν πάλι ανήκεις στο club των… ξενύχτηδων, ένα είναι το στέκι για καλό ξημέρωμα (όπως άλλωστε προσυπογράφει κι ο κόσμος που το έχει αναδείξει στο απόλυτο afterάδικο), κι αυτό δεν είναι άλλο από το Ποδήλατο. Βλέπεις εδώ οι πόρτες κλείνουν «αδιαπραγμάτευτα» μετά τις 6.00-7.00 το πρωί, και τώρα που καλοκαιριάζει κι η μέρα (όπως κι η διάθεση μεγαλώνουν) η μεγάλη του απ’άκρη-σ’άκρη μπάρα είναι μονόδρομος! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ