spot_img
More

    Madai Sushi Bar: Ένα κομψό και προσεγμένο Jap Spot στο Παγκράτι

    Το Sukiyabashi Jiro στο Τόκυο, είναι ίσως το διασημότερο sushi bar στον κόσμο, έχει 3 αστέρια Michelin και είναι λιλιπούτειο και street. Μια ξεκάθαρη απόδειξη ότι το κεφάλαιο «ιαπωνική κουζίνα», μπορεί άνετα και με αυτοπεποίθηση να γράφεται στις παρυφές ενός δρόμου με ισάξια επιτυχία και γευστική ένταση, όσο σε ένα upscale εστιατόριο. Κάτι τέτοιο πρέπει να είχε στο νου της η ομάδα του Madai, που έκανε το ντεπούτο του τον Ιανουάριο του 2020 στην διαχρονικά trendy Αρχελάου, σερβίροντας πιάτα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον με τη νοστιμιά και την κομψότητά τους. 

    Φιλοσοφία στο Madai Sushi Bar είναι ότι η ποιότητα δεν πρέπει να υπερτιμολογείται στις προτάσεις ενός καταλόγου. Πρέπει να είναι προσιτή, για να μπορούν όλοι να την χαρούν. Και κάπως έτσι, η κορυφαία πρώτη ύλη όπως το καλό ρύζι, τα ολόφρεσκα ψάρια που φιλετάρονται εδώ, οι αδιαπραγμάτευτα χειροποίητες sauce, μετουσιώνονται από τους πεπειραμένους sushi masters σε δεξιοτεχνικά φτιαγμένα ρολάκια που θα σου χαρίσουν απερίγραπτες γαστρονομικές στιγμές. 

    Ξεκινήσαμε με Ebi tempura, γαρίδες tempura με μια ελαφριά και σπιρτόζικη κάψα από γλυκιά σάλτσα chilli και το Salmon tartare, ένα αναζωογονητικό, δροσερό tartare φρεσκοκομμένου σολομού με σχοινόπρασο, πορτοκάλι masago και κρεμμύδια σε σάλτσα bonito ponzu (μια αποκάλυψη!) Ζεστάναμε την γεύση μας με την Kurddashi soup, μια σούπα σαν περιποιητική αγκαλιά με shiitake μανιτάρια, ανάμεικτα λαχανικά, φρέσκο κρεμμύδι και λάδι σουσαμιού που μας προετοίμασε με τον πιο όμορφο τρόπο για τα rolls. 

    Από τις classic επιλογές όπως τα υπερδημοφιλή California με τρυφερή καβουρόψυχα ή τα Salmon Philadelphia με το βελούδινο ομώνυμο τυρί, μέχρι τα Shrimp tempura makis με υπέροχα τηγανισμένη γαρίδα tempura το Madai Sushi Bar έχει κάτι για όλους. Τα signatures είναι κατηγορία από μόνα τους, με ιντριγκαδόρικους συνδυασμούς και ευφάνταστες, πιο εξευρωπαϊσμένες υλοποίησεις και τεχνικές – ξεχωρίσαμε τα «υπερπαραγωγή» Tiger rolls, που έρχονται σε οχτάδα, με γαρίδες tempura, avocado, σολομό γαρνιρισμένο πικάντικη mayo, λαβράκι, σάλτσα teriyaki και πράσινο tobiko. Υπέροχα και λιχούδικα ήταν και τα Rainbow Rolls, μια παραλλαγή των California, που γαρνίρονται με σολομό, τόνο, λαβράκι, γαρίδα, tobiko, σάλτσα χελιού και γλυκιά sauce και είναι must για κάθε newcomer. 

    Στο Madai η απόλαυση δεν σταματάει να «ρολάρει» μόνο στο sushi. Τα poké bowls έρχονται σε γενναίες μερίδες κι αποτελούνται από υπέροχα παρασκευασμένο ρύζι που δεν κολλάει, με toppings που μοσχοβολάνε φρεσκάδα και πολλή νοστιμιά, χωρίς εξτραβαγκάνζες. Εξίσου μοναδικά είναι και τα bao buns, που αγκαλιάζουν στα αφράτα steamed ψωμάκια τους παραλλαγές που θριαμβεύουν μέσα στην απλότητά τους. Ενδεικτικά, πεντανόστιμο είναι το Chicken teriyaki bao, με tempura κοτόπουλο με σάλτσα teriyaki και αγγούρι. 

    Κι όλα τα παραπάνω, σε ένα premium περιβάλλον, με απ’άκρη-σ’ακρη μάρμαρα και μια ανοιχτή κουζίνα στην οποία μπορείς να γίνεις μάρτυρας της δεξιοτεχνίας των μαγείρων, λίγο πριν γευτείς τα καλούδια τους. Τα ψυγεία του φιλοξενούν asian μπύρες από ζυθοποιίες όπως Asahi, Sapporo, σάκε κ.α. ενώ σύντομα το μενού θα πλαισιωθεί με vegan εκδοχές σε σολομό, τόνο και καβούρι που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από τις κανονικές. 

    Madai Sushi Bar
    Αρχέλαου 17, Παγκράτι, τηλ. 2107215538
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Οργανώνοντας το τέλειο Πάσχα στην Αθήνα: 5+4 must προτάσεις για κρέας & γλυκό

    Το Πάσχα στην Αθήνα είναι μια εποχή γοητείας και ομορφιάς, καθώς η πόλη ζωντανεύει με την πολύχρωμη κατάνυξη της...

    Τα αγαπημένα μας μεζεδοπωλεία για καλό φαγητό και αξέχαστες κατανύξεις

    Υπάρχει μια μαγεία στα μεζεδοπωλεία. Λίγο το ελληνικό μας ταμπεραμέντο, λίγο το καλό φαΐ που μοιράζεται και ενισχύει τις...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot