spot_img
More

    MICROULEE: Street food ιστορίες εξ Ανατολής, στην καρδιά των Εξαρχείων

    Εξάρχεια.. Πόσες ιστορίες μπορεί να κρύβονται σε αυτή την ιδιαίτερη γωνία του κέντρου. Ιστορίες που έχουν γραφτεί, ειπωθεί ή απλά έχουν μείνει κρυμμένες μέσα μας ως αναμνήσεις, χρόνων που δεν ξαναγυρνάνε ποτέ πίσω. Η καρδιά των Εξαρχείων, όμως κρύβει μέσα της και ένα σωρό προορισμούς, που σε οδηγούν να γευτείς κουζίνες και να γνωρίσεις έστω και φευγαλέα πολιτισμούς και παραδόσεις, από κάθε πιθανό μέρος της Γης.

    Και κάπου ανάμεσα σε αυτό το παιχνίδι αναζήτησης του κάτι διαφορετικού, τα βήματά σου θα σε οδηγήσουν στο πολύ ξεχωριστό MICROULEE, στην οδό Στουρνάρη 14, όπου θα γευτείς μεταξύ άλλων sushi στην ιδανική street food εκδοχή, δίνοντας σου μια γεύση από τους όλο μυστήριο και γεμάτους μυρωδιές μπαχαρικών δρόμους που συναντάς συνήθως στις χώρες της αινιγματικής Ασίας.

    Ο χώρος, όπως μαρτυρά και το όνομα, είναι μικρός και πολύ χαρακτηριστικά ασιατικής αισθητικής, με μια κουζίνα που δημιουργεί γευστικά θαύματα, σε μερίδες που σε ενθουσιάζουν και τιμές απόλυτα προσιτές για τον καθένα. Το παραδοσιακό κινέζικο ιδεόγραμμα κυριαρχεί στο μικροσκοπικό χώρο και μεταδίδει την καλή ενέργεια που φέρει η έννοια του: υγεία, καλοτυχία και ευμάρεια, ότι δηλαδή χαρακτηρίζει το MICROULEE και την ως τώρα πολύ πετυχημένη πορεία του.

    Ο chef και ιδιοκτήτης του MICROULEE, Λευτέρης Ποιμενίδης, φροντίζει με τις επιλογές που έχει δημιουργήσει, να σε ξεναγήσει στα high lights τόσο της κινέζικης, όσο και της ιαπωνικής παράδοσης, πατώντας πάνω στις παραδοσιακές τεχνικές και τα σωστά υλικά, ώστε το αποτέλεσμα πάντα να σε ενθουσιάσει, είτε επιλέξεις, καλομαγειρεμένα noodles, ή σωστά προετοιμασμένο sushi, αλλά και ρύζι, σαλάτες και άλλα τόσα εδέσματα που σε καλούν σε ένα βιωματικό παιχνίδι γεύσης και απόλαυσης. Αγαπημένα πιάτα του φανατικού κοινού, τα noodles με κοτόπουλο, λαχανικά και sweet chilly sauce καθώς και τα mendake noodles με μοσχάρι και tapioka που γίνονται καθημερινά ανάρπαστα.

    Σε ότι αφορά το αγαπημένο πλέον sushi, στο MICROULEE θα βρεις τρεις κατηγορίες : Nigiri, futomaki (maki) uramaki(inside out) rolls. Κάθε ένα, με ξεχωριστό γαστριμαργικό αποτύπωμα που θα αγγίξει με τον χαρακτήρα του τις ευαίσθητες γευστικές σου χορδές.

    Εξαιρετικό uramaki Spicy Tuna Tobiko, με τόνο, avocado, καρότο και spicy mayo και TakuanYakisoba Sauce με ιαπωνικό ραπανάκι, κόκκινη πιπεριά, αγγούρι και sesame mix, όμορφα τυλιγμένα, στη σωστή θερμοκρασία που σερβίρεται το sushi και με πολύ βατούς αλλά ιδιαίτερους συνδυασμούς υλικών και Kyuri  maki roll με αγγούρι και αβοκάντο, δροσιστικό και θρεπτικό ταυτόχρονα. Την παράσταση κλέβει βέβαια το εξαιρετικό nigiri Udon Teriyaki Chicken που απλά σε ενθαρρύνουμε να ανακαλύψεις μόνος σου σε κάποια από τις επόμενες εφορμήσεις στα Εξάρχεια.

    Όσο περιμένεις το φαγητό σου να ετοιμαστεί, μπορείς να χαζέψεις τα Woks να ανεβοκατεβαίνουν φλεγόμενα στις εστίες, τα sushi να τυλίγονται με μαεστρία και τα υλικά να κόβονται και να τοποθετούνται  με ευλαβικές κινήσεις, καθώς η ανοιχτή κουζίνα αποτελεί ένα εντυπωσιακό θέαμα, προπομπό  της απόλαυσης που θα ακολουθήσει.

    Ποτέ άλλοτε το Asian street food δεν ήταν τόσο ψαγμένο, αλλά είπαμε.. Εξάρχεια είναι αυτά και πάντα σε εκπλήσσουν. Το MICROULEE όμως δεν είναι απλά μια γευστικά ευχάριστη έκπληξη, είναι μια εμπειρία που θέλεις να βιώνεις όσο πιο συχνά γίνεται.

    MICROULEE
    Στουρναρη 14, Εξάρχεια, τηλ. 2103800672
    www.microulee.gr | Facebook

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Χαλάνδρι: Η πιο ενδιαφέρουσα πιάτσα στα βόρεια

    Το Χαλάνδρι είναι ο μεγαλύτερος δήμος των βορείων προαστίων και εκτείνεται από το Μαρούσι μέχρι τα Βριλήσσια, το Ψυχικό, την...

    Tα καλύτερα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα για γλυκές, αριστουργηματικές δημιουργίες

    Το κλασικό γλυκό, εκείνο που μυρίζει σαν φοντανιέρα, σαν τις ονομαστικές εορτές της μαμάς που φώτιζαν το σαλόνι, σαν...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot