spot_img
More

    Fifty Fish: Γκουρμέ θαλασσογραφίες στο Μαρούσι

    Με όχημα την φρεσκάδα της πολύ καλής πρώτης ύλης, την δεξιοτεχνία της κουζίνας του και το εύρος των προτάσεών του - από παραδοσιακά ελληνικά ψησίματα μέχρι σύγχρονες προτάσεις ωμοφαγίας και sushi - το εστιατόριο της Αγίου Κωνσταντίνου 50 «κρύβει στα μανίκια του» ένα σωρό άσσους φτιαγμένους από θάλασσα

    Όταν δοκιμάσεις τις σπεσιαλιτέ του, θα συνειδητοποιήσεις ότι το κλισέ «ψάρι με θέα θάλασσα» δεν είναι μονόδρομος. Κι αυτό γιατί το Fifty Fish, στα 5 χρόνια αδιάκοπτης και επιτυχούς λειτουργίας του έχει κατορθώσει να φέρνει τον βυθό στο Μαρούσι. Με σημαία τους θησαυρούς της θάλασσας που αποτελούν ένα ανεξάντλητο κεφάλαιο για την ελληνική κουζίνα με διάφορες συνιστώσες που ορίζουν την γαστρονομική κουλτούρα μας, το Fifty Fish με αστείρευτη δημιουργικότητα και αδιαπραγμάτευτη λεπτοδουλειά της πρώτης ύλης βάζει ένα θριαμβευτικό «τσεκ» σε όλες. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. 

    Βρίσκεται σε ένα από τα πιο εύκολα προσβάσιμα σημεία των Βορείων Προαστίων, στο επίκεντρο της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Γι’ αυτό το Fifty Fish αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για όποιον θέλει να ξεφύγει και να κάνει ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα του, απολαμβάνοντας πχ. ένα δροσιστικό cocktail μαζί με το healthy meal που θα επιλέξει. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την διαχρονικά σταθερή ποιότητά του, το έχουν καθιερώσει – δικαιωματικά – ως ένα από τα κορυφαία στέκια ψαροφαγίας στα βόρεια. Ο ιδιοκτήτης του, Χάρης Τσαμπούρης, επιλέγει προσωπικά τα ψάρια, τα όστρακα (κατά παραγγελία) και γενικά ότι πιο φρέσκο έχουν καταφέρει να συλλέξουν οι (σύμφωνα με τον αστικό μύθο) 50 ψαράδες που οργώνουν καθημερινά τις ελληνικές θάλασσες. 

    Ο χώρος του είναι μοντέρνος, φρέσκος και καλαίσθητος, θυμίζοντας minimal εστιατόριο ευρωπαϊκής μητρόπολης,με προσεκτικούς χρωματικούς συνδυασμούς, αλλά χωρίς επιτηδεύσεις, αφού συνδυάζει μια προσιτή εμπειρία fine dining με το πιο casual, αβίαστο και χαλαρό service. Το πιθανότερο,μεταξύ άλλων, είναι να σε εξυπηρετήσει ο ίδιος ο Χάρης, τόσο για να σου προτείνει με ενθουσιασμό αλλά και σωστό προσανατολισμό το πιάτο που θα «κουμπώσει» με τις προτιμήσεις σου, όσο και για να έχει το απαραίτητο άμεσο feedback και την επιβεβαίωση ότι έχεις βιώσει την σωστή, ολοκληρωμένη εμπειρία Fifty Fish. 

    Το Fifty Fish σερβίρει τα πιο νόστιμα πιάτα με βάση τα θαλασσινά – που ετοιμάζονται με απόλυτη διαφάνεια στην ανοιχτή του κουζίνα – επανεφευρίσκοντας και διευρύνοντας το μενού του με πιο μοντέρνες comfort συνταγές, αλλά και με fusion επιλογές που αγγίζουν και τα όρια της umami φιλοσοφίας, εμπνεόμενο από τις διεθνείς τάσεις, διατηρώντας ταυτόχρονα έναν άρρηκτο δεσμό με τις ελληνικές γευστικές προτιμήσεις. Μια κίνηση που μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί, όταν μιλάμε για τους πιο επιδέξιους δεξιοτέχνες σε ό,τι έχει να κάνει με την διαχείριση τόσο εκλεπτυσμένων πρώτων υλών. 

    Δίπλα στα αμιγώς ελληνικά εμπνευσμένα θαλασσινά πιάτα, όπως τα χειροποίητα ζυμαρικά σε μελάνι σουπιάς με αυτό το δοξαστικό αρωματικό συνδυασμό ούζου και ιωδίου και το signature καραμελωμένο γιουβέτσι γαρίδας, ο ουρανίσκος σου μπορεί να ταξιδέψει όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη – ξεκινώντας από τη Ασία, φτάνοντας στην Αμερική, για να καταλήξει πίσω στην Μεσόγειο. Αφράτα σαν σύννεφο bao buns, λαχταριστά burgers με διάφορες επιλογές θαλασσινών (ειδικά το surf n’ turf κλέβει την παράσταση), πειραγμένα αναζωογονητικά spicy μεξικάνικα ceviche με ένταση και δροσιά, δίπλα σε φίνα γαλλικά tartare και ιταλικά carpaccio αλλά και nigiri και sushi rolls που ανεβάζουν τον πήχη, αφού κάθε φιλετάρισμα γίνεται ακριβώς την στιγμή της παραγγελίας. Και αυτό είναι κάτι που το αντιλαμβάνεται κατευθείαν όποιος δοκιμάζει sushi στο Fifty Fish: Τα ολόφρεσκα υλικά που κάνουν την διαφορά στο τελικό γευστικό αποτέλεσμα.

    Αν είσαι λοιπόν από τους ανθρώπους που δεν συμβιβάζονται με το μέτριο και αναζητάς την κορυφαία ποιότητα σε ό,τι σε θρέφει, το Fifty Fish είναι η συντεταγμένη σου. Ανακάλυψε τον θαυμαστό θαλάσσιο κόσμο του Fifty Fish, σε όλους τους συνδυασμούς ελληνικής και διεθνούς κουζίνας, είτε στην ανανεωμένη αυλή του με τον κρυφό led φωτισμό μέσα στις ζαρντινιέρες να δημιουργεί ένα ιδανικό περιβάλλον μυσταγωγίας, είτε στο “μυστικό” κήπο του στο πλάι του εστιατορίου, για όσους αναζητούν την ηρεμία στο κέντρου του Αμαρουσίου, μακριά από την κίνηση και τους ήχους της πόλης. Εναλλακτικά, αν προτιμάς να μείνεις εντός της έδρας σου, καλώντας απευθείας στο τηλέφωνο του καταστήματος (για να έχεις και έκπτωση στην παραγγελία σου), θα απολαύσεις στο σπίτι ή στο γραφείο σου ένα μοναδικό, εστιατοριακού επιπέδου γεύμα! Φυσικά θα βρεις το Fifty Fish και στις κλασσικές πλατφόρμες delivery, καθώς και σε όλα τα social media και τις εφαρμογές αξιολογήσεων, οπού οι υψηλότατες βαθμολογίες μιλάνε από μόνες τους!

    Fifty Fish
    Αγίου Κωνσταντίνου 50, Μαρούσι, τηλ. 2106300026
    www.fiftyfish.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Η Αθήνα σε τροχιά καλοκαιριού. Οι πιο cool προορισμοί του κέντρου

    Μια πόλη, χιλιάδες διαφορετικές επιλογές. Όσο παράξενος και να’σαι με την έξοδο των ονείρων σου, το βέβαιο είναι πως...

    Περιστέρι: Μια πόλη που αξίζει να ζεις… και να βγαίνεις. Ό,τι πιο hot θα το βρεις εδώ

    Ο πολυπληθέστερος δήμος της Αθήνας είναι κι ο πιο ζωντανός και δραστήριος. Το Περιστέρι ήταν ένας από τους κύριους...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot