spot_img
More

    THE BROTHERS eataly workshop: Στον κόσμο της πίτσας, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Γέρακα!

    Για τους λάτρεις της καθαρόαιμης, παραδοσιακής ιταλικής κουζίνας, το THE BROTHERS δεν χρειάζεται συστάσεις. Το στέκι που έφερε τη Νάπολη στον Γέρακα, σερβίρει πίτσα από αυθεντική συνταγή, ακριβώς όπως στη Νάπολη.

    Αν ανήκεις στην κατηγορία των φανατικών της πίτσας με καλά αντανακλαστικά που ανιχνεύουν γευστικούς θησαυρούς πάνω στο ζυμάρι, σίγουρα θα έχεις ήδη επισκεφτεί́ ή θα έχεις παραγγείλει από́ τo THE BROTHERS.

    Αν και new kid on the block, το κυριολεκτικά hot spot που δημιούργησαν οι αδελφοί Λεονάρδος και Μιχάλης Κρητικός, έχει καταφέρει να κερδίσει επάξια τις εντυπώσεις μέσα και έξω από τα όρια του Γέρακα.

    Η πρώτη κιόλας επαφή με το THE BROTHERS, σε καλεί με ύφος παρεΐστικο, να κάτσεις αναπαυτικά σε έναν από τους τρεις μεγάλους ξύλινους πάγκους που βρίσκονται έξω από το κατάστημα και να απολαύσεις την πίτσα της επιλογής σου που ανοίγεται και ετοιμάζεται μπροστά σου.. Urban funky ύφος που άμεσα σε παραπέμπει στη φιλοσοφία του street food, όμως η ποιότητα και οι γεύσεις πατάνε πάνω στην πεμπτουσία του gourmet.

    Ο σεφ Χάρης Κουφουκώστας, ξεφεύγοντας από τη νοοτροπία του fast food δημιουργεί προτάσεις βασισμένες σε αυθεντικές ναπολιτάνικες συνταγές, με δουλεμένα toppings από διαλεχτές πρώτες ύλες και με καινοτόμες τεχνικές. Στο THE BROTHERS η πίτσα αποτελεί ένα απαιτητικό φαγητό που απαιτεί προετοιμασία, συνέπεια και φαντασία. Ξεκινώντας από τη βάση, το ζυμάρι εδώ παρασκευάζεται με πιστοποιημένα για την ποιότητά τους, άλευρα Ιταλίας. Μετά από μια 40ωρη διαδικασία ωρίμανσης, αποκτά την ιδιαίτερη γεύση και σε συνδυασμό με την αυξημένη υγρασία, δημιουργείται η κλασική για τις ναπολιτάνικες πίτσες μαστιχωτή και ανάλαφρη ζύμη. Τραγανή και με γεμάτο σώμα, έτοιμη να υποδεχτεί πάνω του τα σαγηνευτικά υλικά.

    Εδώ θα βρεις δυο ειδών “βάσεις”: λευκή από τυρί ricotta και κόκκινη με ντομάτα San Marzano. Πρόκειται για ποικιλία ντομάτας Π.Ο.Π. που καλλιεργείται στα ηφαιστειογενή χώματα της περιοχής του Βεζούβιου κι έχει ξεχωριστή γεύση και ποιότητα. Από τις πιο δημιουργικά απογειωμένες, όπως η πίτσα Tartuffo, μέχρι τις πιο συνήθεις, όπως μια παραδοσιακή Napolitana, υπάρχει μια μαγειρική συνέχεια, μια διεργασία που προσδίδει σε κάθε πίτσα έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα σχεδόν signature.

    Παραγγείλαμε την πίτσα Monte Cristo και με την περιέργεια του γαστριμαργικού εξερευνητή παρακολουθήσαμε την διαδικασία παρασκευής. Tο ζυμάρι πλάστηκε και πήρε την τελική μορφή του με χαρακτηριστική αριστοτεχνία, ακολούθησε η προσθήκη της λευκής βάσης από κρέμα ricotta, μοτσαρέλα, ιταλικό ζαμπόν, παρμεζάνα, κρέμα μπεσαμέλ και σχοινόπρασo. Ψήσιμο σε ιδανική θερμοκρασία και τόσες φανταστικές μυρωδιές και υφές ενωμένες με τον πιο λεπτοφυή τρόπο σε μια από τις πιο ιδιαίτερες πίτσες που έχουμε δοκιμάσει ποτέ.

    Αν είσαι από τους τυχερούς, που μένουν στον Γέρακα και στα πέριξ, δεν έχεις παρά να σηκώσεις το ακουστικό και να παραγγείλεις ή να απολαύσεις επί τόπου την πιο συναρπαστική εμπειρία που έχεις ποτέ γευτεί! Αν πάλι μένεις σε οποιοδήποτε μέρος της Αθήνας, ακολούθησε το γευστικό σου ένστικτό και διοργάνωσε εξόρμηση με φίλους για πίτσα, μπύρα και αξεπέραστη… καλοφαγία!

    THE BROTHERS eataly workshop
    Ιωαννίνων 3, Γέρακας, τηλ. 2106613613
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    14 feelgood στέκια που θα σου φτιάξουν την ημέρα

    Η έξοδος στην Αθήνα δεν κρίνεται απαραίτητα πλέον από ένα ωραία στημένο μενού και μόνο. Η νέα εποχή έχει...

    10+2 bars για τα απόλυτα summer nights στην Αθήνα

    Η Αθήνα είναι τα μπαρ της. Εντάξει, η Αθήνα είναι άπειρα ακόμα πράγματα, αλλά στο πλαίσιο μεγάλων, συναισθηματικών, γενικευμένων...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot