spot_img
More

    7 τέλειες σειρές που μπορείς να δεις στο Apple TV+ δωρεάν για ένα μήνα (ανάμεσά τους και 1 γυρισμένη στην Ελλάδα)

    Η Apple μπήκε δυναμικά στον χώρο του content streaming πέρισυ με την υπηρεσία Apple TV+, χρηματοδοτώντας μεγάλες σειρές και στηρίζοντας το όραμα μερικών από τους κορυφαίους παραγωγούς παγκοσμίως. Καταρρίπτοντας το ρεκόρ των 18 Emmys σε μια σεζόν, αυτό που μπορούμε να πούμε άνετα είναι ότι το Netflix βρήκε έναν αντάξιο ανταγωνιστή. Η υπηρεσία διατίθενται σε οποιονδήποτε έχει iOS, iPadOS ή MacOS συσκευή, με λίγα λόγια iPhone, iPad ή Mac που να έχει κατεβασμένο το τελευταίο λογισμικό. Παρέχεται δωρεάν για μία εβδομάδα ή και ένα μήνα μέσω trial για τη νέα υπηρεσία Apple One, που περιλαμβάνει τα Apple Music, Apple Arcade, Apple TV+ και iCloud. Αρκετά όμως με τα τεχνικά, αυτές είναι οι σειρές που σου προτείνουμε για μια… γλυκιά καραντίνα! 

    1. The Morning Show

    Η πρωινή ζώνη ενός τηλεοπτικού καναλιού κατακερματίζεται εν μία νυκτί, μετά από κατηγορίες ότι ο κεντρικός παρουσιαστής παρενοχλούσε σεξουαλικά συναδέλφους του για χρόνια, κάτι που τόσο οι παραγωγοί, όσο και η συμπαρουσιάστριά του Alex (Jennifer Aniston) φαίνεται να αποσιωπούσαν. Η νέα πραγματικότητα για την Alex είναι σκληρή, με τον σταθμό να θέλει να την διώξει αφού την θεωρεί υπεύθυνη για τις πτωτικές τηλεθεάσεις ενώ παράλληλα το αφεντικό της, ο Billy Crudup θέλει να την αντικαταστήσει με μια ατίθαση αλλά γοητευτική ρεπόρτερ, την Reese Witherspoon. Αυτό που έπεται είναι πολύ παρασκήνιο, δραματικές ανατροπές και ένα κυριολεκτικά εθιστικό show, του οποίου τα επεισόδια θα θες να δεις το ένα μετά το άλλο. 

    2. See

    Με πρωταγωνιστή τον Jason Momoa και με δημιουργό τον Steven Knight των Peaky Blinders, το See διαδραματίζεται σ’ένα ζοφερό ουτοπικό μέλλον, όπου η ανθρωπότητα έχει χάσει την όρασή της. Η σύντροφος του πρωταγωνιστή, μόλις έχει γεννήσει 2 παιδιά, τα οποία σε έκπληξη των γονιών τους, μπορούν να δουν. Η χαμένη αυτή αίσθηση ωστόσο, όπως λένε οι θρύλοι είναι σατανική, αφού εξαιτίας της έχει περιέλθει ο πολιτισμός στην κατάσταση που είναι. Ένα κυνηγητό ξεκινάει, μέσα στην καταπράσινη τούντρα, με κάθε μάχη και κάθε διάλλειμα να συντελεί σε μια εξαιρετική εξέλιξη των χαρακτήρων, ανάμεσα σε πολλές cliffhanger ανατροπές. 

    3. Defending Jacob

    Η τέλεια αμερικανική οικογένεια καταρρακώνεται με την κατηγορία ότι ο γιος είναι δολοφόνος ενός συμμαθητή του, η οποία γίνεται viral στα social media. Στην αρχή, κάτι τέτοιο φαντάζει ανυπόστατο και αστείο, αφού ο Jacob είναι ο τέλειος γιος για τον Andy (Chris Evans), ωστόσο όταν ανακαλύπτει το… όπλο και τα δαχτυλικά αποτυπώματα, τα πράγματα αλλάζουν. Ξαφνικά, οι γονείς του αρχίζουν να αναρωτιούνται αν τόσα χρόνια γνώριζαν πραγματικά τον γιο τους, και πως είναι δυνατό να έχουν αναθρέψει έναν δολοφόνο. 

    4. Tehran

    Γυρισμένο στην Αθήνα, η οποία μεταμορφώθηκε στην ομώνυμη πόλη, το κατασκοπικό θρίλερ ακολουθεί μια νεαρή πράκτορα της Μοσάντ σε αποστολή της στο Ιράν με στόχο να απενεργοποιήσει έναν πυρηνικό αντιδραστήρα. Πριν καλά καλά προλάβει να βγει από το αεροδρόμιο (το οποίο είναι ο Ελευθέριος Βενιζέλος «μεταμφιεσμένος»), τα πράγματα παίρνουν μια δυσάρεστη τροπή, με τις μυστικές υπηρεσίες να βρίσκονται μονίμως στη σκιά της. Αγωνιώδες και μοναδικό, είναι ένα must see στην πλατφόρμα της Apple. 

    5. For All Mankind

    Μια σειρά από τους δημιουργούς του Battlestar Galactica που διαδραματίζεται σε ένα παράλληλο σύμπαν, όπου η Ρωσία έχει νικήσει τον αγώνα για την κατάκτηση του διαστήματος, αφού προσεληνώθηκε πρώτη και μάλιστα με γυναίκα κοσμοναύτη πριν από την Αμερική. Ο Nixon απαιτεί η Nasa να κάνει το ίδιο, πλέκοντας μια εναλλακτική πλοκή της ιστορίας όπως την ξέρουμε, με πολύ όμορφα και πιστά στην εποχή σκηνικά και εξαιρετική σκηνοθεσία. 

    6. Servant

    Το Servant είναι η πιο πρόσφατη σύλληψη του εμβληματικού M Night Shyamalan, ο οποίος ξετυλίγει ένα ανατριχιαστικό θρίλερ με ανατροπές και ψυχολογικά twists. Ένα νεαρό ζευγάρι προσλαμβάνουν μια μυστηριώδη νταντά για να περιποιείται το παιδί τους. Προφανώς αυτή δεν είναι και η Μαίρη Πόπινς, αλλά και οι γονείς δεν έχουν πραγματικό παιδί, αλλά μια αληθοφανή κούκλα, που στόχο έχει να βοηθήσει την μητέρα να συνειδητοποιήσει ότι ο γιος τους είναι προ πολλού νεκρός. 

    7. Ted Lasso

    Μια ξεκαρδιστική κωμωδία με τον Jason Sudeikis να αντικαθιστά τον ομώνυμο προπονητή, όταν μια αμερικανική ομάδα ποδοσφαίρου τον προσλαμβάνει με στόχο να μπει στην Premier League. Βρετανικά αστεία, κωμικοτραγικές σκηνές και πολύ ποδόσφαιρο, που ακόμα κι αν δεν είσαι λάτρης του, θα εκτιμήσεις δεόντως.

    Διάβασε επίσης

    Sam Burgers: Αυθεντικές γεύσεις του αμερικάνικου Νότου και τα καλύτερα burgers που έχεις γευτεί, στο Κουκάκι

    Η εξέλιξη των Burgers ως αγαπημένη street food επιλογή, έχει οδηγήσει σ’ ένα φρενήρη ρυθμό εξέλιξης και διαφοροποίησης. Πλέον...

    Στην ίδια κατηγορία