spot_img
More

    Πιάτσα Καλαμάκι: Το πολυβραβευμένο ψητοπωλείο της απόλαυσης, τώρα και στην Φωκίωνος Νέγρη

    Αν υπήρχε «λεξικό απόλαυσης», στο λήμμα Πιάτσα Καλαμάκι θα διάβαζες αυτό: Ψητοπωλεία βραβευμένα με το Gold Award of Quality and Taste (μετά από έγκυρη ψηφοφορία του κοινού), συνώνυμα της τέλειας γεύσης, της ποιότητας, των γενναίων, «πληθωρικών» μερίδων και της μεγαλύτερης ποικιλίας σε ζουμερά σουβλάκια, πεντανόστιμα τυλιχτά, σαγηνευτικά burgers, αναζωογονητικές σαλάτες και φρεσκοτηγανισμένες, λαχταριστές πατάτες. Επειδή όμως η ζωή, πόσο μάλλον η γεύση δεν περιορίζονται ποτέ στις στενές γραμμές μιας σύντομης περιγραφής, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. 

    Έχοντας ξετρελάνει τους γηγενείς της Νέας Σμύρνης και του Χαλανδρίου με τις απογειωμένες και καινοτόμες του προτάσεις, το Πιάτσα Καλαμάκι προσγειώθηκε τον περασμένο Ιούλιο και στην πιο χρωματιστή, ζωντανή και πολυσυλλεκτική γειτονιά της Αθήνας – την Κυψέλη – και μάλιστα στον πιο εμβληματικό της δρόμο, τη Φωκίωνος Νέγρη. 

    Ο όρος ψητοπωλείο, σ’ένα τοπίο που βρίθει από δαύτα, μάλλον το τοποθετεί σ’ένα κουτάκι πολύ «στενό» γι’αυτό, αφού το Πιάτσα Καλαμάκι, είναι πολύ περισσότερα πράγματα. Βλέπεις, η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι τέτοια, που ακόμα και στην πίτα έχεις 6 ολόκληρες επιλογές – με χειροποίητη ζύμη – όπως καλαμποκιού, κλασική, σάντουιτς, κυπριακή, ολικής και ζέας (όλες στα 18cm παρακαλώ) αλλά και αχνιστό, φρεσκοψημένο θρακόψωμο ή tortilla. 

    Οι «συνήθεις ύποπτοι» από πλευράς κρεάτων είναι εδώ, με καλαμάκια κοτόπουλου και χοιρινού Danish Crown, σαγηνευτικούς γύρους που ροδοψήνονται στο grill του αλλά και ευχάριστες εκπλήξεις όπως πανσετάκια, μοσχαρίσιο μπιφτέκι, κοτομπέϊκον, κ.α. – και αναφερόμαστε στα τυλιχτά, γιατί στο «μέτωπο» των μερίδων, αν είσαι καλοφαγάς όπως εμείς θα εκτιμήσεις τη μοσχαρίσια t-bone γάλακτος (απείρως well-priced και μοναδικά ψημένη), τα λαχταριστά παϊδάκια και τα τρυφερά μπιφτέκια κοτόπουλου με γέμιση παρμεζάνας, όλα το ένα-καλύτερο-από-το-άλλο να βιώνουν εδώ μια ιδανική εκδοχή.

    Όλες οι παρασκευές, από το μαρινάρισμα μέχρι το πλάσιμο των μπιφτεκιών είναι χειροποίητες, ενώ τα πάντα φτιάχνονται τη στιγμή της παραγγελίας σου και οι πατάτες κόβονται στο χέρι καθημερινά. Η καθαριότητα είναι αδιαπραγμάτευτη, στα υψηλά standards που μας έχει συνηθίσει το Πιάτσα Καλαμάκι, ενώ κάθε 2-3 μήνες ο κατάλογος ανανεώνεται για να κρατάει το ενδιαφέρον σου ακμαίο και ακονισμένο. 

    Οι φίλοι vegetarians δεν έχουν κανένα λόγο να μην το επισκεφθούν, αφού έχει υπάρξει μέριμνα και γι’αυτούς, με επιλογές όπως τυλιχτό με καλαμάκι μανιταριών (μια αποκάλυψη!) ή μπιφτέκι λαχανικών, φρεσκοκομμένες πατάτες αλλά και δροσερές σαλάτες σε πολλές παραλλαγές, που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς (λατρέψαμε τη σπανακοτυροπιτοσαλάτα, τη ρόκα-ταλαγάνι με παντζάρια, κρουτόν, ντοματίνια, ταλαγάνι στη σχάρα και την πεντανόστιμη σως μελιού αλλά και το ντάκο για τη φανταστική του φέτα και την εύγεστή του κάπαρη).

    Όλα τα καλούδια του μπορείς να τα έχεις σαφώς και στο σπίτι, μέσω Efood αλλά και από το piatsakalamaki-fokionos.gr με 10% έκπτωση. Θα το βρεις σύντομα και με νέο κατάστημα στην Ηλιούπολη, Εθνικής Αντιστάσεως 10-12!

    Πιάτσα Καλαμάκι
    Νέα Σμύρνη: 2ας Μαΐου 34 (κεντρ. πλατεία), 2109343023, www.piatsakalamaki-neasmirni.gr
    Χαλάνδρι: Ηρακλείου 2 (πεζόδρομος), 2106801555, www.piatsakalamaki-chalandri.gr
    Κυψέλη: Φωκίωνος Νέγρη 17 (πεζόδρομος), 2108612195, www.piatsakalamaki-fokionos.gr
    Ηλιούπολη: Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως 10-12 (Coming Soon)
    www.piatsakalamaki.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα καλύτερα delivery του κέντρου: Η πιο εκρηκτική «λίστα επιβίωσης» για απόλαυση στην πόρτα σου

    Υπό τον ξεριζωμό του dining in που έχει προκύψει από τα απανωτά lockdowns, η πόλη ανατρέχει στα delivery apps,...

    Εξάρχεια: Η πιο ζωντανή (και πολυσυλλεκτική) γωνιά της πόλης είναι ένα ψηφιδωτό προτάσεων για όλους

    Κατ’ εξοχήν… επαναστατική, µε έντονο ταµπεραµέντο, γεµάτη γκαλερί, τυπογραφεία, κέντρα τέχνης και πολιτισµού, µια πόλη µέσα στην πόλη που...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot