spot_img
More

    Po’ Boys: Αυθεντικό αμερικάνικο BBQ σιγοψήνεται καθημερινά στου Ψυρρή

    Το one-of-a-kind diner στην πιο φωτεινή γειτονιά της Αθήνας είναι μια υπενθύμιση ότι το καλό street food θα μας φέρνει πάντα πιο κοντά

    Στο βιβλίο του «Barbeque: The History of an American Institution», o συγγραφέας Robert F. Moss γράφει: «Από τους tandoor φούρνους των ιθαγενών μέχρι τα σιγοκαπνιστά κρέατα των diners της Νέας Ορλεάνης, το barbeque είναι ένας από τους πιο εμβληματικούς θεσμούς της Αμερικής. Συνέτεινε στη διαμόρφωση της κουλτούρας των διάφορων περιοχών, επηρρέασε την πρόοδο της κοινωνίας και αποτέλεσε την απόλυτη γιορτή για περισσότερους από 3 αιώνες».

    Καθόλου αναληθές αν σκεφτείς την εξέλιξη του burger μέσα στα χρόνια, την γνωριμία μας με τις κοπές και τις σύγχρονες τεχνικές, την απόλαυση ενός κρέατος σωστά ψημένου – με το ιδανικό μαρινάρισμα, την φροντίδα στο grill, τη μαεστρία του ψήστη. Το Po’ Boys εμφανίστηκε στις ζωές μας για να αναβαθμίσει όλα τα παραπάνω και να αποδείξει ότι το «γρήγορο», δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι και γαστρονομικά άρτιο αλλά και ποιοτικό. 

    Ξεκίνησε την πλεύση του σαν pop up εγχείρημα από τον ιδιοκτήτη του εξαιρετικού Mama Roux, John Higgins και του ψαγμένου chef Βασίλη Σπόρου με σκοπό να γνωρίσουν στους Αθηναίους το αυθεντικό Southern BBQ και τα σιγοκαπνιστά low and slow κρέατα. Μετά από θριαμβευτικές παρουσίες σε food festivals κι αλλού – και μετά από την αποδοχή του κόσμου που κυριολεκτικά το λάτρεψε – βρήκε σπίτι στην γωνία της Αγαθάρχου και της Λεπενιώτου, σ’έναν χώρο που διαμορφώθηκε έτσι, ώστε να σε εκτοξεύει στα πιο ψαγμένα καντούνια του «Νέου Κόσμου».

    Κάπου ανάμεσα στα neon signs που παραπέμπουν στα 50’s, τις παλιές αφίσες από συναυλίες του Λιτλ Ρίτσαρντ, του Έλβις Πρίσλεϊ και του Τζίμι Χέντριξ και την νεο-ρουστίκ σάλα, πρωταγωνιστεί το αληθινό, πεντανόστιμο ΒΒQ, όπως μαγειρεύεται και σερβίρεται στην Αμερική. Ο Βασίλης Σπόρος, μέσα από ταξίδια στον Αμερικανικό νότο, ενδελεχή έρευνα στις συνταγές και τις τεχνικές αλλά και δημιουργικούς… πειραματισμούς, σχεδίασε ένα custom καπνιστήριο (smoker) στις προδιαγραφές που απαιτεί η ροή του μαγαζιού, όπου σιγοψήνονται και ταυτόχρονα σιγοκαπνίζονται διάφορα κομμάτια κρέατος. 

    Με ακονισμένο το αισθητήριο της έντασης στην γεύση και της σαγήνης των αρωμάτων από τα μείγματα μπαχαρικών, η κουζίνα του Po’ Boys ψήνει ζουμερά, σιγοκαπνιστά κρέατα όπως Brisket, Pulled Pork, Spare Ribs, Pork Bellies, που με τη σειρά τους αγκαλιάζονται από burgers, bao buns και αφράτα μακρόστενα ψωμάκια Po’ Boys για να δημιουργήσουν αυτό που οι Αμερικάνοι λένε «match made in heaven».

    Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα – νεοαφιχθέν φέτος – είναι το Holy Cow, τo πρώτο 100% καπνιστό μοσχαρίσιο burger από μοσχάρι Σερρών που σιγοκαπνίζεται medium rare στο smoker και τελειώνει πάνω στις φλόγες του ξυλόφουρνου πριν βρει τη θέση του ανάμεσα στο βουτυράτο brioche ψωμάκι, τη μοναδική white BBQ sauce, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το cheddar και το fondue τυριών. Αποκάλυψη είναι επίσης το Λουκάνικο Andouille, με χειροποίητο χοιρινό λουκάνικο με μπαχαρικά Νέας Ορλεάνης, καραμελωμένα κρεμμύδια, μαγιονέζα με μέλι, λιωμένα τυριά, bourbon glaze και μουστάρδα – η επιτομή του hot dog που πρέπει οπωσδήποτε κάποιος να έχει γευτεί έστω για μια φορά στη ζωή του. 

    Το μυστικό burger – υπερπαραγωγή, που μέχρι πρόσφατα ήταν bootleg και για να το δοκιμάσεις έπρεπε να ξέρεις το… «συνθηματικό», πλέον βρίσκει την θέση του στον κατάλογο, λέγεται Β.Μ.F και αποτελείται από δύο λεπτά μπιφτεκάκια από μοσχάρι Σερρών, brisket, pulled pork, τηγανητό pork belly, cheddar και καραμελωμένα κρεμμύδια, ένα καλειδοσκόπιο δηλαδή με όλα τα «δυνατά χαρτιά» του Po’ Boys, σ΄ένα πιάτο!

    Μερικές ακόμη νέες αφίξεις είναι τα Βaby Back Ribs, μία ολόκληρη πλευρά από χοιρινά παϊδάκια, σιγοκαπνίζονται για 8 ώρες στο χειροποίητο smoker για να σερβιριστούν επάνω σε μία στρώση από φρεσκοτηγανισμένες πατάτες με πλούσιο γλάσο από αυθεντικό Bourbon, τα Sliders, τρία αφράτα σαν σύννεφο brioche γεμιστά με μοσχάρι, τηγανητό κοτόπουλο και ξεψαχνισμένο χοιρινό – αμαρτωλά πεντανόστιμα – αλλά και το Bloody Po’ Mary, ένα ορεκτικό που συνδυάζει  το φανταστικό umami της ντομάτας με τηγανητούς πειρασμούς του μενού, το οποίο πίνεται και τρώγεται ταυτόχρονα.

    Κι επειδή barbeque χωρίς μπύρα είναι σαν 4th of July χωρίς barbeque, το Po’ Boys έχει σαρώσει ελληνικές μικροζυθοποιίες αλλά και διεθνείς κολοσσούς, για το ιδανικό ζυθο-pairing με το φαγητό σου. Στα ψυγεία του φιγουράρουν σταθερά γύρω στις 40 ετικέτες, με τις επιλογές να αλλάζουν τακτικά για να κρατάνε το ενδιαφέρον σου ζωηρό. Κλείνοντας, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα Beignets με σοκολάτα, λουκουμάδες δηλαδή όπως τους φτιάχνουν στη Νέα Ορλεάνη, περιχυμένους με πραλίνα σοκολάτας. Δεδομένης της υγειονομικής συγκυρίας, όλα τα παραπάνω καλούδια μπορείς να τα παραγγείλεις και τηλεφωνικά ή μέσω των γνωστών delivery apps. 

    Po’ Boys Slow Smoked BBQ
    Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή, τηλ. 2103234672
    www.poboysbbq.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    17 διευθύνσεις στις οποίες θα φας το καλύτερο sushi στην Αθήνα

    Στο ντοκιμαντέρ του 2011 «ο Τζίρο ονειρεύεται σούσι» ο Daisuke Nakazawa είναι ένας μαθητευόμενος σεφ που ξεσπά σε κλάματα...

    Specialty Coffee: 27 σημεία στην πόλη που σερβίρουν την αγαπημένη μας συνήθεια στην πιο τέλεια της εκδοχή

    Την τελευταία δεκαετία μια καινούργια φιλοσοφία αναδύθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο και έχει φτάσει για τα καλά μέχρι τη χώρα...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot