spot_imgspot_imgspot_img

Po’ Boys: Αυθεντικό αμερικάνικο BBQ σιγοψήνεται καθημερινά στου Ψυρρή

Το one-of-a-kind diner στην πιο φωτεινή γειτονιά της Αθήνας είναι μια υπενθύμιση ότι το καλό street food θα μας φέρνει πάντα πιο κοντά

Στο βιβλίο του «Barbeque: The History of an American Institution», o συγγραφέας Robert F. Moss γράφει: «Από τους tandoor φούρνους των ιθαγενών μέχρι τα σιγοκαπνιστά κρέατα των diners της Νέας Ορλεάνης, το barbeque είναι ένας από τους πιο εμβληματικούς θεσμούς της Αμερικής. Συνέτεινε στη διαμόρφωση της κουλτούρας των διάφορων περιοχών, επηρρέασε την πρόοδο της κοινωνίας και αποτέλεσε την απόλυτη γιορτή για περισσότερους από 3 αιώνες».

Καθόλου αναληθές αν σκεφτείς την εξέλιξη του burger μέσα στα χρόνια, την γνωριμία μας με τις κοπές και τις σύγχρονες τεχνικές, την απόλαυση ενός κρέατος σωστά ψημένου – με το ιδανικό μαρινάρισμα, την φροντίδα στο grill, τη μαεστρία του ψήστη. Το Po’ Boys εμφανίστηκε στις ζωές μας για να αναβαθμίσει όλα τα παραπάνω και να αποδείξει ότι το «γρήγορο», δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι και γαστρονομικά άρτιο αλλά και ποιοτικό. 

Ξεκίνησε την πλεύση του σαν pop up εγχείρημα από τον ιδιοκτήτη του εξαιρετικού Mama Roux, John Higgins και του ψαγμένου chef Βασίλη Σπόρου με σκοπό να γνωρίσουν στους Αθηναίους το αυθεντικό Southern BBQ και τα σιγοκαπνιστά low and slow κρέατα. Μετά από θριαμβευτικές παρουσίες σε food festivals κι αλλού – και μετά από την αποδοχή του κόσμου που κυριολεκτικά το λάτρεψε – βρήκε σπίτι στην γωνία της Αγαθάρχου και της Λεπενιώτου, σ’έναν χώρο που διαμορφώθηκε έτσι, ώστε να σε εκτοξεύει στα πιο ψαγμένα καντούνια του «Νέου Κόσμου».

Κάπου ανάμεσα στα neon signs που παραπέμπουν στα 50’s, τις παλιές αφίσες από συναυλίες του Λιτλ Ρίτσαρντ, του Έλβις Πρίσλεϊ και του Τζίμι Χέντριξ και την νεο-ρουστίκ σάλα, πρωταγωνιστεί το αληθινό, πεντανόστιμο ΒΒQ, όπως μαγειρεύεται και σερβίρεται στην Αμερική. Ο Βασίλης Σπόρος, μέσα από ταξίδια στον Αμερικανικό νότο, ενδελεχή έρευνα στις συνταγές και τις τεχνικές αλλά και δημιουργικούς… πειραματισμούς, σχεδίασε ένα custom καπνιστήριο (smoker) στις προδιαγραφές που απαιτεί η ροή του μαγαζιού, όπου σιγοψήνονται και ταυτόχρονα σιγοκαπνίζονται διάφορα κομμάτια κρέατος. 

Με ακονισμένο το αισθητήριο της έντασης στην γεύση και της σαγήνης των αρωμάτων από τα μείγματα μπαχαρικών, η κουζίνα του Po’ Boys ψήνει ζουμερά, σιγοκαπνιστά κρέατα όπως Brisket, Pulled Pork, Spare Ribs, Pork Bellies, που με τη σειρά τους αγκαλιάζονται από burgers, bao buns και αφράτα μακρόστενα ψωμάκια Po’ Boys για να δημιουργήσουν αυτό που οι Αμερικάνοι λένε «match made in heaven».

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα – νεοαφιχθέν φέτος – είναι το Holy Cow, τo πρώτο 100% καπνιστό μοσχαρίσιο burger από μοσχάρι Σερρών που σιγοκαπνίζεται medium rare στο smoker και τελειώνει πάνω στις φλόγες του ξυλόφουρνου πριν βρει τη θέση του ανάμεσα στο βουτυράτο brioche ψωμάκι, τη μοναδική white BBQ sauce, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το cheddar και το fondue τυριών. Αποκάλυψη είναι επίσης το Λουκάνικο Andouille, με χειροποίητο χοιρινό λουκάνικο με μπαχαρικά Νέας Ορλεάνης, καραμελωμένα κρεμμύδια, μαγιονέζα με μέλι, λιωμένα τυριά, bourbon glaze και μουστάρδα – η επιτομή του hot dog που πρέπει οπωσδήποτε κάποιος να έχει γευτεί έστω για μια φορά στη ζωή του. 

Το μυστικό burger – υπερπαραγωγή, που μέχρι πρόσφατα ήταν bootleg και για να το δοκιμάσεις έπρεπε να ξέρεις το… «συνθηματικό», πλέον βρίσκει την θέση του στον κατάλογο, λέγεται Β.Μ.F και αποτελείται από δύο λεπτά μπιφτεκάκια από μοσχάρι Σερρών, brisket, pulled pork, τηγανητό pork belly, cheddar και καραμελωμένα κρεμμύδια, ένα καλειδοσκόπιο δηλαδή με όλα τα «δυνατά χαρτιά» του Po’ Boys, σ΄ένα πιάτο!

Μερικές ακόμη νέες αφίξεις είναι τα Βaby Back Ribs, μία ολόκληρη πλευρά από χοιρινά παϊδάκια, σιγοκαπνίζονται για 8 ώρες στο χειροποίητο smoker για να σερβιριστούν επάνω σε μία στρώση από φρεσκοτηγανισμένες πατάτες με πλούσιο γλάσο από αυθεντικό Bourbon, τα Sliders, τρία αφράτα σαν σύννεφο brioche γεμιστά με μοσχάρι, τηγανητό κοτόπουλο και ξεψαχνισμένο χοιρινό – αμαρτωλά πεντανόστιμα – αλλά και το Bloody Po’ Mary, ένα ορεκτικό που συνδυάζει  το φανταστικό umami της ντομάτας με τηγανητούς πειρασμούς του μενού, το οποίο πίνεται και τρώγεται ταυτόχρονα.

Κι επειδή barbeque χωρίς μπύρα είναι σαν 4th of July χωρίς barbeque, το Po’ Boys έχει σαρώσει ελληνικές μικροζυθοποιίες αλλά και διεθνείς κολοσσούς, για το ιδανικό ζυθο-pairing με το φαγητό σου. Στα ψυγεία του φιγουράρουν σταθερά γύρω στις 40 ετικέτες, με τις επιλογές να αλλάζουν τακτικά για να κρατάνε το ενδιαφέρον σου ζωηρό. Κλείνοντας, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα Beignets με σοκολάτα, λουκουμάδες δηλαδή όπως τους φτιάχνουν στη Νέα Ορλεάνη, περιχυμένους με πραλίνα σοκολάτας. Δεδομένης της υγειονομικής συγκυρίας, όλα τα παραπάνω καλούδια μπορείς να τα παραγγείλεις και τηλεφωνικά ή μέσω των γνωστών delivery apps. 

Po’ Boys Slow Smoked BBQ
Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή, τηλ. 2103234672
www.poboysbbq.gr | Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Cafeistas: H νέα, πρωτότυπη και πρακτική συσκευασία καφέδων tin can 250g 

Το τοπίο του καφέ στην Ελλάδα μονίμως ανανεώνεται, αναβαθμίζεται, εξελίσσεται με ρυθμούς πιο γρήγορους κι από το μεσοδιάστημα αφαλάτωσης...

Στέγη: Το «Οξυγόνο» του Ιβάν Βιριπάγιεφ σε 4 καθολικά προσβάσιμες παραστάσεις

Στη Στέγη, η συμπερίληψη, η προσβασιμότητα και η ισότητα είναι αναπόσπαστα στοιχεία του οικοσυστήματός της. Και φέτος, ως ενεργό μέλος...

Ισραήλ και Λίβανος συμφώνησαν για κατάπαυση πυρός

Μιλώντας από τον Rose Garden του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι έχει «καλά νέα»...

Κεραμεικός: Συνελήφθη 65χρονος για ομοφοβική επίθεση σε βάρος 27χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ, στις 24 Νοεμβρίου ένας 65χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας για...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Παγωμένη απόλαυση: Οι καλύτερες τζελατερίες της Αθήνας

Παλιά από το 1686, ο Σισιλιάνος Francesco Procopio dei Coltelli άνοιξε το πρώτο καφέ στο Παρίσι, το Le Procope....

Ψαροφαγία στην Αθήνα: Το «detox» της Σαρακοστής με όλα τα οφέλη + 10 κορυφαία μαγαζιά που θα την απολαύσεις στο έπακρο

Αν υπάρχει κάτι στο σαρακοστιανό τραπέζι που περιμένεις για να φας ξανά και με μεγάλη όρεξη είναι τα θαλασσινά,...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας: Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε και/ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως τα cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικοί αναγνωριστικοί και προσαρμοσμένες πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφήμισης και περιεχομένου, έρευνα ακροατηρίου και ανάπτυξη υπηρεσιών. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Who we are

Our website address is: https://50.87.249.193/~athensh3.

What personal data we collect and why we collect it

Comments

When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection. An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Contact forms

Cookies

If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year. If you have an account and you log in to this site, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser. When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed. If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website. These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Analytics

Who we share your data with

How long we retain your data

If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue. For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where we send your data

Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.

Your contact information

Additional information

How we protect your data

What data breach procedures we have in place

What third parties we receive data from

What automated decision making and/or profiling we do with user data

Industry regulatory disclosure requirements

Save settings
Cookies settings