spot_img
More

    Minu: Το living store στου Ψυρρή που μας διδάσκει την αρμονία

    Είναι αυτές οι μικρολεπτομέρειες στη ζωή μας, που την κάνουν πιο όμορφη, της δίνουν ξεχωριστό χαρακτήρα και ενίοτε αφήνουν το στίγμα τους στο τρόπο που ζούμε. Και αν στη Γηραιά Αλβιώνα, ο όρος που χρησιμοποιείται για αυτές τις μικρές λεπτομέρειες είναι minutiae, στην Αθήνα, όλη η ουσία της λέξης παίρνει σάρκα και οστά στο πολύ ιδιαίτερο Minu, στου Ψυρρή. 

    Ένα living store, πολύ διαφορετικό από όλα τα άλλα στο τέρμα της Σαρρή, δεσπόζει εντυπωσιακό, ντυμένο την πράσινη φορεσιά του, καμωμένη από κάθε λογής φυτό που μπορεί να βάλει ο νους σου. Πιλέες, μπιγκόνιες, μονστέρες, αλοκάσιες, παχύφυτα και κάκτοι διαφόρων ειδών και μεγεθών, αγκαλιάζουν αρμονικά τον χώρο, χαρίζοντάς σου αμέσως αυτό το αίσθημα της χαλάρωσης που μόνο η φύση μπορεί να σου προσφέρει. 

    Το βασικό concept πως ότι βλέπεις μέσα στον χώρο είναι προς πώληση. Για παράδειγμα, η πολύ ιδιαίτερη επίπλωση λειτουργεί ως έκθεμα, ενώ ταυτόχρονα είναι απολύτως χρηστική. Πολύ ξεχωριστά αντικείμενα από σκανδιναβικές χώρες, από μπρελόκ, κούπες και τετράδια μέχρι καθρέφτες, φωτιστικά και καναπέδες, μια μεγάλη ποικιλία από φυτά, κασπό και ένα σωρό εργαλεία κηπουρικής αλλά και προσεγμένες εκδόσεις γύρω από την αρχιτεκτονική, το ντιζάιν και τη γαστρονομία, τα πάντα εδώ είναι προσεκτικά επιλεγμένα, όχι μόνο για να χαρίσουν στο Minu αυτόν το αέρα που σε κάνει να νιώθεις όμορφα και οικεία, αλλά και για να δώσουν στο δικό σου χώρο μια διαφορετική νότα ζωντάνιας και καλαισθησίας. 

    Πέραν από τα φυτά που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο, αυτό που χαρακτηρίζει έντονα το Minu, είναι το άπλετο φως που λούζει το χώρο. Φως που μπαίνει ακόμα και κατακόρυφα από τις οπές στη στέγη. Πραγματικά τα πάντα εδώ προκαλούν το βλέμμα σου προς πάσα κατεύθυνση, παιχνιδίζοντας παράλληλα με όλες σου τις αισθήσεις. Η καθαρή ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα φυτά, αναμιγνύεται αρμονικά με τις ξύλινες νότες των επίπλων, το άρωμα του βιολογικού καφέ και των φρέσκων υλικών από τα ξεχωριστά πιάτα που θα σου σερβίρουν εδώ. 

    Την ιδιαιτερότητα που εκπέμπει ο χώρος θα τη βρεις το ίδιο έντονη και στο μενού, την επιμέλεια του οποίου έχει ο chef Αθηναγόρας Κωστάκος. Katsu Sandwich με ιβηρικό χοιρινό, λάχανο, πικάντικη σως θαλασσινών, μαγιονέζα και wasabi, veggies & Burrata με pesto καβουρδισμένων ξηρών καρπών, δυόσμο, ψητά λαχανικά, φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί και Βurrata, νοστιμότατα Udon & Sicilian Meatballs: καλοψημένα μοσχαρίσια κεφτεδάκια ραγού με γέμιση Philadelphia, τυρί πεκορίνο και ιαπωνικά ζυμαρικά ‘udon’, συνθέτουν ένα γαστρονομικό πάζλ γεύσεων, που μόνο να σε εντυπωσιάσουν μπορούν. 

    Πέραν του υπέροχου βιολογικού καφέ, μπορείς να βρεις και πολύ θρεπτικά ροφήματα με βάση superfoods, όπως matcha latte, blue spirulina shot και acai smoothie με vegan γάλα, που χαρίζουν ευεξία με τον πιο νόστιμο τρόπο. Αν πάλι είσαι λάτρης των old time classics cocktails, εδώ θα τα βρεις στην πιο ιδανική μορφή τους, με ολόφρεσκους χυμούς φρούτων που δίνουν το δικό τους σώμα και την φρεσκάδα εκείνη που τα κάνει άκρως δελεαστικά! 

    Το Minu είναι ένας χώρος που σε κερδίζει με την πρώτη ματιά. Είναι αυτή η αβίαστη αρμονία, η ισορροπία και η ζωντάνια που εκπέμπει, στοιχεία που θες μονομιάς να κάνεις δικά σου, να τα εντάξεις και στη δική σου ζωή και αυτό ήταν εξ αρχής το όραμα του ιδιοκτήτη, ο οποίος μετουσιώνοντας δημιουργικά την πολυετή του εμπειρία στην εστίαση και την καλά ακονισμένη αισθητική του άποψη, θέλησε να προσφέρει στο Αθηναϊκό κοινό ένα χώρο υβριδικό που να συνδυάζει πολλά και διαφορετικά πράγματα. 

    Το πέρασμα του χρόνου έχει κάνει σαφές πως το Minu έχει έρθει για να ομορφύνει τη ζωή μας σαν ανάλαφρο μινουέτο, με όλους του πιθανούς τρόπους. Είναι μια πραγματικά υπέροχη, καταπραϋντική εμπειρία που ολοένα συγκεντρώνει γύρω της όλους εκείνους που προσέχουν κάθε μικρή λεπτομέρεια στη ζωή τους και ντύνουν με ποιοτικές πινελιές. Και αν η απόσταση και άλλοι αστάθμητοι παράγοντες σε εμποδίζουν από το να απολαύσεις από κοντά αυτό το ασυνήθιστο interaction, μπορείς τουλάχιστον να απολαύσεις στο χώρο όλες αυτές τις ψαγμένες γεύσεις που αντικατοπτρίζουν ιδανικά όλη την κοσμοθεωρία του πιο πράσινου living store του κέντρου! 

    Minu
    Σαρρή 50, Ψυρρή, τηλ. 2103232022
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Ψαροφαγία στην Αθήνα: Τα καλύτερα σημεία για φρέσκο ψαράκι στην πόλη

    Τα θαλασσινά είναι εθνικός μας θησαυρός κι ένα είδος φαγητού, του οποίου τα διατροφικά οφέλη αναρίθμητα. Από τις πιο...

    Αέρας ανανέωσης στο σπίτι: Προτάσεις διακόσμησης από τις σημαντικότερες εταιρίες του χώρου

    Ο φετινός χειμώνας επιβάλλει μια επιστροφή στην εστία - εκούσια ή ακούσια - που μπορεί ωστόσο να «γλυκάνει» με...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot