spot_img
More

    Sam Burgers: Από το Memphis, στην Αθήνα, ένα original burger δρόμος

    Υπάρχουν διάφοροι μύθοι, γύρω από την ακριβή προέλευση του burger και ιδιαίτερα του cheeseburger και αν είσαι από τους καλοφαγάδες που ψάχνουν την ιστορία πίσω από κάθε συνταγή, τότε στο Sam Burgers, θα βρεις όλες τις απαντήσεις για το αγαπημένο μας έδεσμα, αλλά και πολλά παραπάνω. 

    Βλέπεις ο Sam, αυτός ο πολύ cool τύπος πίσω από τα Sam Burgers, έπειτα από μια σειρά ταξιδιών και πολύχρονη παραμονή στο Memphis, άντλησε όλο το know how και την φιλοσοφία του burger για να μας μεταφέρει επακριβώς στην Ελλάδα το κλίμα του Αμερικανικού Νότου. Ξεκινώντας από τα Χανιά, ήρθε στην Αθήνα και κατέληξε στην οδό Δράκου 3-5 στο Κουκάκι, όπου καθημερινά διηγείται γαστριμαργικές ιστορίες του Αμερικανικού Νότου και δημιουργεί τα πιο φανταστικά burgers που έχεις ποτέ γευτεί. 

    Αυθεντικές αμερικάνικες συνταγές, εκτελεσμένες στην αυθεντική τους εκδοχή, με πρωταγωνιστή το patty από 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά που περνά από μια ιδιαίτερη διαδικασία κοψίματος και εμπλουτίζεται με τον μοναδικό τρόπο που διδάχθηκε ο Sam στο Memphis, εκλεκτές χειροποίητες sauce που κάνουν τη διαφορά στη γεύση και homemade ψωμάκι βασισμένο σε μια άκρως μυστική συνταγή. 

    Κάθε burger ξεχωρίζει για τους πολύ δυνατούς συνδυασμούς των υλικών. Το νιώθεις από την πρώτη μπουκιά! Σωστά καραμελωμένα κρεμμύδια, ζουμερές πίκλες και αληθινό bacon, μαριναρισμένο και περασμένο στη φωτιά και τέλος φρέσκια χειροποίητη μαγιονέζα και μια μεγάλη γκάμα από επίσης χειροποίητες bbq sauce (Mississippi, Apple, Sweet, Pickles), δημιουργούν γεύσεις που βρίσκεις μόνο στην Αμερική. 

    Τα patties πλάθονται μπροστά σου και μετουσιώνονται σε burgers που όμοια τους σίγουρα δεν έχεις ξαναγευτεί. Το Black Ηole Βurger ψήνεται στη φλόγα με ένα αυγό στο κέντρο του και συνοδεύεται από μαριναρισμένο bacon, cheddar cream, bbq apple sauce. Ένα όνειρο για τον ουρανίσκο! Πολύ ιδιαίτερη πρόταση και το New York Blue Cheese με φρέσκια Sam blue cheese sauce, κρεμμύδι, ντομάτα και πίκλες, ενώ το κλασσικό Cheeseburger δεν θυμίζει σε τίποτα οτιδήποτε έχεις ως τώρα δοκιμάσει.

    O Sam με πολύ κέφι θα σου διηγηθεί την ιστορία του Cheeseburger από την εποχή των cowboys με κάθε λεπτομέρεια. Από ένα original American style μπεργκεράδικο, δεν λείπει ποτέ η κατάλληλη μπύρα, ούτε τα ιδιαίτερα αναψυκτικά που δύσκολα συναντάμε στην ελληνική αγορά. Τo Sam Burgers αποτελεί επίσημο Bud beer spot, ενώ μπορείς να συνοδεύσεις το γεύμα σου με κάποιο από τα πολύ ιδιαίτερα αναψυκτικά Dr Pepper, Coca Vanilla, Coca Cherry και αμερικάνικη Fanta σε τέλειες γεύσεις, όπως exotic, grape, strawberry-kiwi που πραγματικά σε ενθουσιάζουν!

    Κάθε καλό γεύμα, είθισται να κλείνει με ένα φαντασμαγορικό γλυκό, για τον λόγο αυτό κράτα λίγο χώρο για να γευτείς οπωσδήποτε το σπιτικό cheesecake με φράουλες από τα χεράκια της Gogo T. που αποτελεί τον τελειότερο επίλογο. 

    Την επόμενη φορά που θα λαχταρίσεις ένα αυθεντικό burger, σου προτείνω ανεπιφύλακτα να επισκεφτείς τα Sam Burgers. Πέραν από τις αυθεντικές αμερικάνικες γεύσεις, όλος ο χώρος, θα σε μεταφέρει με έναν τρόπο μαγικό στις γειτονίες του Memphis…

    Sam Burgers
    Δράκου 3-5, Κουκάκι, τηλ. 2107546066
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Octobrunch: Ένας μήνας αφιερωμένος στην αγαπημένη μας συνήθεια

    Μια παροιμία λέει «το πρωί φάε σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν πρίγκιπας, και το βράδυ σαν ζητιάνος». Εμείς αρκούμαστε...

    Τα καλύτερα σουβλάκια στην Αθήνα: Η τριλογία της απόλαυσης

    Σουβλάκι. Η μοναδική λέξη που όταν την ακούμε, θέλουμε να φάμε ακόμα και μετά από συμπόσιο στο χωριό του...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot