spot_img
More

    Bayard Perfectly Imperfects: Από τα Εξάρχεια, στον παραμυθένιο κόσμο του speciality coffee

    Καλώς ήρθες στον μαγικό κόσμο του Bayard! Βρίσκεσαι στην οδό Ζ. Πηγής 134 και η Ιωάννα με τον Θοδωρή θα είναι οι οδηγοί σου σε αυτό το ταξίδι, στο χρόνο, την γεύση και τα αρώματα, με τον μοναδικό τους τρόπο. Ένα coffee shop που παρά το «νεαρό της ηλικίας του» έχει αφήσει το δικό του αποτύπωμα σε αυτή τη Βόρεια γωνιά των Εξαρχείων, όπως ακριβώς ο αντιήρωας Bayard από το φιλμ Alice in Wonderland – Through the looking glass. Παρότι δεν είναι στο επίκεντρο της δράσης, κερδίζει τις εντυπώσεις, ακριβώς γιατί είναι ξεχωριστός! Σε μια γειτονιά, όχι και τόσο πολυσύχναστη, παρά τη φυσική ομορφιά της, το Bayard κατάφερε να γίνει το νέο στέκι για όλους εκείνους που ψάχνουν κάτι το ιδιαίτερο, χωρίς πολλές «φλυαρίες».

    Σε πλήρη αρμονία με τα εξαιρετικής αισθητικής γύρω κτήρια, ο χώρος αμέσως κλέβει τις ματιές! Φωτεινός, με προσεγμένες λεπτομέρειες, όπως το κλασσικό μωσαϊκό, η μαρμάρινη μπάρα, τα φυτά και οι τετράποδοι επισκέπτες που σου φτιάχνουν πάντα τη διάθεση, είναι όλα αυτά που κάνουν το Bayard σημείο αναφοράς στη γειτονιά και όχι μόνο!

    Για κάποιους ο καφές είναι το βασικό κριτήριο για να κατατάξουν ένα μαγαζί στη λίστα με τα favorites και τα παιδιά έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά στις επιλογές τους σε αυτό το κομμάτι. Εξαιρετικής ποιότητας μονοποικιλιακοί καφέδες της ελληνικής εταιρίας Area 51, ταξιδεύουν από την Αιθιοπία, τη Ρουάντα και την Ινδία για να καταλήξουν σε εσένα με όλα τα αρώματα και τη γεύση τους ακριβώς όπως πρέπει, για να σου χαρίσουν την απόλαυση που μόνο ο καλός καφές έχει τον τρόπο να το κάνει. Αν θες να δοκιμάσεις κάτι πραγματικά νέο και ψαγμένο, στο ψυγείο του Bayard σε περιμένει ready to drink, cold brew, καφές από τους καλύτερους και πιο εκλεπτυσμένους κόκκους καφέ Arabica, του Lot51.

    Σε περίπτωση που μια επιθυμία για τσιμπολόγημα σου χτυπήσει διακριτικά το στομάχι, νόστιμα γλυκά και σφολιάτες από το «Τρομερό παιδί» θα σε χορτάσουν και θα τέρψουν συγχρόνως τον ουρανίσκο. Τα Σαββατοκύριακα ο αέρας γίνεται πιο ευρωπαϊκός, καθώς φιλοξενούνται rolls, πορτογαλικά pasteis de nata από την Nommobakes!

    Και σαν πέσει το βραδάκι, ένα ποτό είναι πάντα απαραίτητο. Classic cocktails, και ποτά που ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους θα σε συντροφεύσουν τις γλυκές νύχτες έξω από το Bayard, όπου άνθρωποι άγνωστοι γίνονται ένα και η ατμόσφαιρα γεμίζει χαμόγελα και καλή διάθεση.

    Αν κρυφοκοιτάξεις μέσα, μια φράση με φώτα Νέον θα σε αποσπάσει για λίγα δευτερόλεπτα από ό,τι κάνεις.. “We are all mad here!” όπως έλεγε ο Τρελοκαπελάς στην Αλίκη. Και τι υπέροχα τρελό, από ένα μέρος που σου προσφέρει χαλάρωση κι αποσυμπίεση από την γρήγορη ροή των πραγμάτων στην καθημερινότητά μας.

    To Bayard το λατρέψαμε για την απλότητα, τη φρεσκάδα, την προσοχή στη λεπτομέρεια, τα ενδιαφέροντα βιβλία από τις εκδόσεις Δίχτυ και Ευμάρος και τις πολύ πρακτικές tote bags από periplok.gr. Πάνω από όλα όμως μας ενθουσίασε το φιλοζωικό πνεύμα των παιδιών και οι χαρωποί σκυλοθαμμώνες που κάθε τόσο δίνουν το διακριτικό παρόν, ομορφαίνοντας στο έπακρο τη μέρα σου!

    Bayard Perfectly Imperfects
    Πλ. Ζωοδόχου Πηγής 134, Αθήνα, τηλ. 2121062743
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Οι καλύτεροι φούρνοι της Αθήνας: Νοστιμιά και ποιότητα καθημερινά, σε κάθε γειτονιά

    Κανένα ίσως άλλο τρόφιμο στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν έχει υμνηθεί, δεν έχει λαχταρηθεί και δεν έχει αγαπηθεί όσο...

    Αγία Παρασκευή: Η ιστορία της, οι άνθρωποί της κι όλα τα highlights για την έξοδό σου

    Δύσκολο να το φανταστεί κανείς αλλά μόλις λίγες δεκαετίες πίσω, η Αγία Παρασκευή ήταν εξοχή. Το όνομα του δήμου...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot