spot_img
More

    Καραβίδας: Αξία ανεκτίμητη, από το 2000

    Κάποια πράγματα στη ζωή είναι αυτό που λέμε καρμικά, και για την οικογένεια Καραβίδα η δημιουργία ενός από τα πιο εξέχοντα ψαροεστιατόρια στην Αθήνα ήταν ακριβώς αυτό. Μετά από μια γόνιμη περιπλάνηση αρκετών ετών σε πολλά γνωστά εστιατόρια, αποφάσισε να ανοίξει την δικιά του οικογενειακή ταβέρνα, με πρωταγωνιστή τους θησαυρούς της θάλασσας, και από το 2000 αποτελεί ορόσημο στη λίστα κάθε λάτρη των θαλασσινών που έχει ακονίσει το κριτήριό του πάνω από καλοψημένα φαγκριά και πλούσιες αστακομακαρονάδες. 

    Με όχημα την φρεσκάδα της πολύ καλής πρώτης ύλης, την μαστοριά σε σχάρα και τηγάνι αλλά και την αστείρευτη δημιουργικότητα, ο δεξιοτέχνης chef Βασίλης Ανδριόπουλος πετάει από τα μανίκια του ένα σωρό άσσους φτιαγμένους από θάλασσα. Σαρδέλα ψητή (παντρεμένη ή ανύπαντρη), μαρίδα, γαύρος, αθερίνα από τα μικρά, ολόφρεσκα μπαρμπούνια, κουτσομούρες και μπακαλιαράκια από τα μεσαία αλλά και τα εκλεκτά θηρία του, τις συναγρίδες και τα φαγκριά, τις στήρες και τους ροφούς, τις σφυρίδες και τις σκορπίνες και τους σαργούς και άλλα πολλά. 

    Αυτό που έχει καταφέρει ο Καραβίδας όλα αυτά τα χρόνια με τεράστια ευστροφία αλλά και ενσυναίσθηση, είναι να απευθύνεται σε όλα τα βαλάντια. Καθημερινά – εκτός από τις Κυριακές και τις αργίες – υπάρχει μια καθιερωμένη προσφορά-θεσμός που περιλαμβάνει ένα μενού 2 ατόμων στα 28€ συνολικά με 2 κυρίως πιάτα, 1 ορεκτικό, 1 σαλάτα και 2 γλυκά με πολλές διαφορετικές επιλογές της αρεσκείας σου. Έτσι, κανένας δεν αποκλείεται από την απόλαυση της χαρισματικής κουζίνας του!

    Ξεκινάμε με μια μεγάλη ποικιλία σε φρέσκιες άλλα και σε βραστές σαλάτες, όλες φρεσκοκομμένες και επιλεγμένες από τα καλύτερα λαχανικά που θα βρεθούν στην αγορά. Η ομώνυμη «Καραβίδας» περιέχει καπνιστό σολομό, σουρίμι αστακού, κάπαρη και σως μουστάρδας και είναι μια αποκάλυψη, ενώ οι τολμηροί θα απολαύσουν την Πολίτικη σαλάτα (Βοσπόρου) η οποία περιέχει λάχανο, καρότο, σέλινο αλλά και αρκετά γενναία δόση σκόρδου.

    Μετά είναι τα ορεκτικά, τα οποία από μόνα τους είναι λόγος να επισκεφθείς τον Καραβίδα, με προτάσεις όπως τα τηγανητά κολοκυθάκια, η υπέροχη μελιτζανοσαλάτα, τα κολασμένα μύδια σαγανάκι αλλά και η βελούδινη καβουροσαλάτα. Την σκυτάλη παίρνουν η ολόφρεσκη καραβίδα του Βόρειου Ευβοϊκού καθώς και η φρέσκια γαρίδα Γάμπαρη Αμβρακικού, άρτι αφιχθείσες από την Πρέβεζα και την Αμφιλοχία. 

    Ένα πιάτο που έχει ξεχωρίσει και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μην δοκιμαστεί ειναι το κριθαρότο με γαρίδες ή με θαλασσινά(γαρίδες, μύδια, κυδώνια, γυαλιστερές), το οποίο σερβίρεται ανακατεμένο με ψιλοκομμένο καρότο, κολοκύθι, παρμεζάνα αλλά και σάλτσα μόνο από φρέσκιες ντομάτες και αποτελεί την σπεσιαλιτέ του καταστήματος. 

    Από το μενού δεν λείπουν και οι αλμυροί κι αλίπαστοι μεζέδες που θα συνοδεύσουν ιδανικά το ούζο ή την παγωμένη βαρελίσια μπύρα που σερβίρεται σε παγωμένο ποτήρι, αλλά και το σπιτικό τσίπουρο που έχει μαγέψει τόσο κόσμο και γίνεται ανάρπαστο και το οποίο παράγεται από την οικογένεια Κ.Καραβίδα στο Πολυστάφυλο Πρεβέζης. Αξίζει επίσης να δοκιμάσεις το σπιτικό και χειροποίητο γαύρο μαρινάτο από τα χεράκια της κυρίας Ειρήνης αλλά και τον μπακαλιάρο καπνιστό, την τσιροσαλάτα και την λακέρδα.

    Για τον πιο γλυκό επίλογο, τα εκλεκτά γλυκά του, όπως το ραβανί, το κανταΐφι, η καρυδόπιτα και ο κορμός σοκολάτας με παγωτό (τα οποία μπορείς να παραγγείλεις και ως ποικιλία!) θα ολοκληρώσουν με τον πιο ιδανικό τρόπο το γεύμα ή το δείπνο σου. Τώρα το καλοκαίρι, ο Καραβίδας απλώνει τα τραπέζια του στην Δεμιρδεσίου, για τις απόλυτες βραδιές ψαροαπόλαυσης. 

    Καραβίδας
    Δεμιρδεσίου 89, Νέα Ιωνία, τηλ. 2102714585
    www.karavidas.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα αγαπημένα μας pet shops: Τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες για τους πιστούς μας φίλους

    Τα τελευταία χρόνια όλοι μας συνειδητοποιούμε ολοένα και περισσότερο το μεγαλείο της σχέσης μας με τα ζώα, την ανάγκη...

    Μήλος: Ένα νησί πέρα από τα συνηθισμένα

    Το ετερόκλητο των τοπίων της αλλά και η ομορφιά που εκπέμπει από άκρη σε άκρη, είναι τα στοιχεία που...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot