spot_img
More

    Ψαροταβέρνα Ψιψίνα: Το πιο εμβληματικό σημείο για φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, στο Παλαιό Φάληρο

    Κάθε εστιατόριο ψαρικών και θαλασσινών που σέβεται την ιδιότητά του, έχει αυτή τη γλυκιά συμμορία από ψιψίνες που θα σου γουργουρίσουν γλυκά και θα γίνουν πιθανόν οι συνδαιτυμόνες σου στο γεύμα. Στο Παλαιό Φάληρο βέβαια οι ρόλοι αντιστρέφονται και μια παιχνιδιάρα ψιψίνα σε καλεί να γευτείς κοντά της όλα τα  θαλάσσια δώρα του πελάγους μας.

    Η Ψιψίνα βρίσκεται στο Παλαιό Φάληρο, στην οδό  Συνταγματάρχη Ζησιμοπούλου 96 από το 2013, ενώ από τον Μάη του 2021, λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση, που έφερε μια πνοή ανανέωσης και νέες ιδέες σε επίπεδο γεύσης που πάντα ενθουσιάζουν τόσο τους παλιούς όσο και τους νέους φίλους, που συνεχώς αυξάνονται. Κλασσικές συνταγές με μοντέρνα προσέγγιση θαλασσινών και μεγάλη γκάμα σπεσιαλιτέ σε κερδίζουν από το πρώτο κιόλας πιάτο, δίνοντας ένα δημιουργικό τόνο στην εμπειρία του να απολαύσεις φρέσκο ψάρι.

    Ένας πολύ όμορφος χώρος, αστραφτερός και πεντακάθαρος από άκρη σε άκρη, με κάθε λεπτομέρεια να βάζει το λιθαράκι της σε ένα άρτιο αισθητικά αποτέλεσμα που μένεις να θαυμάζεις, μέχρι βέβαια την ώρα που θα αντικρίσεις το φαγητό σου να οδεύει προς το τραπέζι σου. Τότε επικρατεί σιγή ιχθύος, ώστε να αφουγκραστείς τα αρώματα από τα φρεσκότατα ψάρια και θαλασσινά να αναδύονται από τα πιάτα.

    Η Ψιψίνα βλέπεις έχει αδυναμία στα ψάρια ημέρας, γι’ αυτό και οι ιδιοκτήτες της φροντίζουν να τα προμηθεύονται καθημερινά ολόφρεσκα, από ψαράδες των νησιών μας, ώστε  η ποιότητα να είναι αδιαμφισβήτητη. Κατά καιρούς βρίσκεις και πολύ ιδιαίτερες επιλογές, όπως  βασιλικές καβουροδαγκάνες  και όστρακα, ενώ κατά την έγκαιρη κράτηση του τραπεζιού σου, που πλέον είναι απαραίτητη, μπορείς να παραγγείλεις ακριβώς το ψάρι που επιθυμείς. Σίγουρα στο ρόστερ και πρωταγωνιστές της βιτρίνας, είναι συναγρίδα, φαγκρί, ροφός, στείρα, γλώσσα και πολλά άλλα, για κάθε γούστο και κάθε βαλάντιο.

    Γενικά αν κάτι χαρακτηρίζει την Ψιψίνα, πέραν της άριστης  ποιότητας, είναι η αμέριστη προσοχή στον πελάτη. Κάτι που εύκολα το διακρίνεις μέσα από τον τρόπο που σε εξυπηρετούν. Άψογο service, μεράκι και έμφαση στην λεπτομέρεια, σου δημιουργεί αυτή την αίσθηση οικειότητας και άνεσης, των βασικών συστατικών που δημιουργούν το απαραίτητο κλίμα για να περάσεις όμορφα.

    Από την κουζίνα, κάθε νοστιμιά της ελληνικής παράδοσης, προετοιμάζεται από την αρχή ως το τέλος της, ώστε να υπάρχει μια γευστική αρμονία από υφές και γεύσεις που δένουν τόσο τέλεια μεταξύ τους. Τα ντολμαδάκια, φρεσκοτυλιγμένα από τα χεράκια της κυρίας Μαρίας, να θυμίζουν καλοκαίρια στην κουζίνα της γιαγιάς, σωστά καμωμένη φάβα και βελούδινη χειροποίητη ταραμοσαλάτα, όπως δεν την έχεις φάει πουθενά αλλού.

    Αυτό που όμως πραγματικά εντυπωσιάζει και αποτελεί σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, είναι το ψάρι flambé. Αφού διαλέξεις το ψάρι της αρεσκείας σου, εκείνο θα καλυφθεί με μαεστρία σε κρούστα  χονδρού αλατιού, θα ψηθεί όπως ακριβώς πρέπει και αφού ραντιστεί με ελάχιστο αλκοόλ,  φτάνει μπροστά σου εντυπωσιακά φλεγόμενο. Όταν η φωτιά σβηστεί, καλείσαι να σπάσεις με σφυράκι την κρούστα και το έμπειρο προσωπικό φιλετάρει και σερβίρει. Είναι δελεαστική εμπειρία από κάθε άποψη, δεν μπορεί κανείς να το αρνηθεί.

    Εννοείται, ότι η εκλεπτυσμένη ψαροφαγία, χρειάζεται και το ανάλογο κρασί. Μια πολύ μεγάλη και προσεγμένη ποικιλία κυρίως από ροζέ και λευκά κρασιά, προσεκτικά διαλεγμένα, ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με τις επιλογές, καλύπτει όλους του συνδυασμούς της νόστιμης γευστικής παλέτας που δημιουργείται από τα πιάτα. Βεβαίως δεν λείπουν τα τσίπουρα και τα ούζα για νύχτες θαλασσινές και παραδεισένιες. Ολοκληρώνοντας το γεύμα σου, δεν θα μπορέσεις σίγουρα να αντισταθείς σε κάποιο από τα γλυκά του καταλόγου. Μπορείς να δοκιμάσεις κάποιο από τα στάνταρ, όπως παραδοσιακό εκμέκ ή σοκολατόπιτα, ή το γλυκό ημέρας που πάντα είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Λίγο πριν τον αποχαιρετισμό, θα σε τρατάρουν μαστίχα, μετατρέποντας την εμπειρία του φαγητού, σε μια γλυκύτατη ανάμνηση, που θα θες σύντομα να ξαναζήσεις.  

    Η Ψιψίνα είναι ένα εστιατόριο πραγματικά ξεχωριστό, έχει αυτή την ελκυστική αύρα και τη θετική ενέργεια, που σε έλκουν αβίαστα. Για τον λόγο αυτό, αλλά και για την άριστη ποιότητα, τόσο σε πρώτες ύλες, όσο και σε εξυπηρέτηση, υπάρχει ένα τεράστιο. ετερόκλητο κοινό που τη λατρεύει και παραμένει πιστό σε αυτή. Σου έχω και ένα νέο: Προσεχώς η Ψιψίνα θα μπορεί να έρχεται στο σπίτι σου μέσω delivery, για να γουργουρίζεις και εσύ με ευχαρίστηση γευόμενος τα πεντανόστιμα καλούδια της.

    Ψαροταβέρνα Ψιψίνα
    Συνταγματάρχου Ζησιμόπουλου 96, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 2109819072
    www.psipsina.com.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    The inside scoop: Τα καλύτερα παγωτά της Αθήνας (2020 edition)

    Είναι γεγονός: Οι καλύτερες καλοκαιρινές νύχτες (και μέρες) είναι αυτές που περνιούνται με ένα παγωτό στο χέρι. Από τα...

    Κολωνάκι: Η all-time αγαπημένη, trendsetter συνοικία της Αθήνας & οι hot διευθύνσεις της

    Το Κολωνάκι ήταν και παραμένει κλασικό. Πέρα από τη μεγάλη ιστορία του, σήμερα είναι μία από τις γειτονιές της...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot