spot_img
More

    The Local Pub: Όταν το local συνάντησε το global, πάνω στον αφρό της μπύρας!

    Μπύρα.. Πολλοί τη σνομπάρουν (μάλλον γιατί δεν ξέρουν), αλλά ακόμα περισσότεροι τη λατρεύουν. Δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα από το να αντικρίζεις μια σωστά σερβιρισμένη μπύρα με τον λαχταριστό αφρό της, να κατευθύνεται προς τα εσένα δροσερή και θελκτική. Η μπύρα έχει πάνω από 19 ευεργετικές ιδιότητες, για το σώμα και τον εγκέφαλο, που δεν αναπτύξω αλλά σε προκαλώ να το ψάξεις.

    Γενικότερα οι ουσιαστικές μας γνώσεις πάνω στον τρόπο παρασκευής ή τα διάφορα είδη και προελεύσεις, στο σύνολο είναι πολύ περιορισμένες, καθώς για πολλά χρόνια η αγορά είχε κατακλυστεί από Lager και Weiss. Και κάπου εδώ, συγκεκριμένα το 2010 κάνει την εμφάνισή του ως από μηχανής θεός το Local Pub στην οδό Χαϊμαντά 25 στο Χαλάνδρι, με μοναδική αποστολή να μας καθοδηγήσει με τον πιο ιδιαίτερο τρόπο στα παγκόσμια αλλά και τοπικά μονοπάτια της βύνης και του λυκίσκου.

    Το Local Pub αποπνέει τη χροιά μιας αυθεντικής βρετανικής Pub. Το στήσιμο του μαγαζιού είναι ακριβώς όπως θα το έβρισκες σε αντίστοιχες του Λονδίνου ή του Δουβλίνου. Εδώ ισχύει το self service, τα αγγλικά ποτήρια του ενός pint, μουσικές από ska, punk και heavy metal έως bluegrass, jazz και soul, σε ντεσιμπέλ που σου επιτρέπουν να συνομιλήσεις, no smoking κανόνες μέσα στην αίθουσα από την αρχή της λειτουργίας του και βέβαια άκρως παρεΐστικο κλίμα.

    Το Local Pub, έχει συμπεριληφθεί στα 21 καλύτερα beer bars του κόσμου σύμφωνα με το Thrillist, αλλά και βραβευθεί από το αμερικάνικο site RateBeer και το αξίζει με το παραπάνω, καθώς εδώ μιλάμε για τον ναό της μπύρας. Στο roaster της draft, συμπεριλαμβάνονται 21 διαφορετικά βαρέλια που συνεχώς αλλάζουν, γι’ αυτό και δεν θα βρεις κατάλογο, καθώς και 60-70 ετικέτες στα ψυγεία με προέλευση από Ευρώπη, Αγγλία, Η.Π.Α., αλλά και ελληνικές μικροζυθοποιίες καθώς ο ιδιοκτήτης Φώτης Αναστασίου πολύ σοφά ακολουθεί τον όρο local globality, δηλαδή, το να στηρίζεις κάθε τι τοπικό αλλά συγχρόνως έχεις ανοιχτούς ορίζοντες προς τα trends της μπύρας παγκοσμίως.

    Δίπλα ακριβώς από την Pub, θα βρεις το μικροζυθοποιείο του Φώτη, όπου κυριολεκτικά θα γευτείς ότι πιο φρέσκο μπορεί να πιει κανείς σε μπύρα. Η Ζυθοποιία Αναστασίου είναι και επίσημα η μικρότερη ζυθοποιία (από άποψη όγκου παραγωγής) στην Ελλάδα, μία από τις ελάχιστες στην Αττική και η μοναδική στα βόρεια προάστια, παράγοντας γνήσιο τοπικό ζύθο.

    Η ιδιαιτερότητα στις συνταγές της ζυθοποιίας Αναστασίου είναι ότι ακριβώς λόγω του μικρού όγκου παραγωγής και των φρέσκων πρώτων υλών (βύνες, λυκίσκοι) που χρησιμοποιούνται, είναι ότι πιο φρέσκο μπορεί κανείς να γευτεί από την παραγωγή στην κατανάλωση. Να σημειώσουμε πως οι συγκεκριμένες συνταγές φτάνουν κάθε φορά άμεσα στο φανατικό κοινό τους, χωρίς να έχουν υποστεί φιλτράρισμα και παστερίωση. 100% φρέσκος ζύθος σαν να δοκιμάζεις απευθείας από την δεξαμενή.

    Θα μπορούσαμε να πούμε πως το Local Pub, έφερε και συνεχίζει να φέρνει την μπύρα στο βάθρο που της ανήκει, εκπαιδεύοντας τους νεοφώτιστους και κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των φανατικών και μυημένων. Και επειδή το φανατικό κοινό της ζυθοποιίας Αναστασίου μεγαλώνει συνεχώς, στο προσεχές μέλλον αναμένεται νέο ζυθοποιείο στα Βόρεια προάστια… Αναμένουμε με ενθουσιασμό!

    The Local Pub
    Χαϊμαντά 25, Χαλάνδρι
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα αγαπημένα μας pet shops στην Αθήνα: Τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες για τους πιστούς μας φίλους

    Οι άνθρωποι που αγαπούν τα ζώα είναι σε πραγματική σχέση με το σύμπαν επειδή καταλαβαίνουν ότι αυτά τα όντα...

    Πάρος: Η βασίλισσα των Κυκλάδων

    Η Πάρος, με πρωτεύουσα την Παροικιά, είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί του συμπλέγματος των Κυκλάδων, μετά τη Νάξο,...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot