spot_img
More

    L.draft Beerstreet: Ταιριάζοντας μπύρες απ’όλο τον κόσμο με μια ανεπανάληπτη εστιατορική εμπειρία

    Με το που πιάνουν οι ζέστες και ο υδράργυρος εγκαθίσταται στους 30 βαθμούς η μπύρα τραβιέται σα νερό. Δροσερή, ξεδιψαστική και πλέον εγκαθιδρυμένη στις συνειδήσεις μας όπως της αξίζει – δηλαδή ένας θησαυρός απόλαυσης με πολλές ιδιαιτερότητες και εκπλήξεις – είναι η ιδανική αφορμή για έξοδο κάθε ημέρα της εβδομάδας. Το L.draft Beerstreet είναι ένας από τους πιο άξιους εκπροσώπους της στην αθηναϊκή σκηνή, και η ειδοποιός διαφορά του έγκειται σε πολλούς παράγοντες, ένας από τους οποίους είναι η υψηλή γαστρονομική του υπόσταση.

    Άνοιξε το 2007 σ’έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους του Μοσχάτου – τη Χρυσοστόμου Σμύρνης – κι έκτοτε έχει γίνει η απόλυτη ανάπαυλα στην ημέρα γηγενών κατοίκων και μη. Ο κατάλογός της φιλοξενεί έναν γενναίο αριθμό σε ετικέτες από κάθε σπιθαμή της γης – 135 στο σύνολο – εκ των οποίων 6 draft, και πολλές ελληνικές μικροζυθοποιίες.

    Ο ρόλος της ομάδας του είναι να καθοδηγεί τον επισκέπτη στο να γνωρίσει καινούριες γεύσεις ή ακόμα και να τον παροτρύνει να παραγγείλει κάτι που θα ταιριάξει με την διάθεση της στιγμής. Οι αγαπημένοι τους πελάτες είναι αυτοί που λένε πως δεν πίνουν μπύρα. Εκεί ξεκινάει η μύηση και απομυθοποίηση της κλασικής μπύρας και η γνωριμία με το νέο ρεύμα των δημιουργικών, εξαιρετικών ζύθων που μας προσφέρει η παγκόσμια παραγωγή.

    Το μαγαζί μοιράζει τη δράση του ανάμεσα σε 3 χώρους: ένας για διασκέδαση και αποσυμπίεση, με μπιλιάρδα και darts – στα πρότυπα δημοφιλών pubs του εξωτερικού, σ’ένα υπέροχα διαμορφωμένο περιβάλλον – την κυρίως σάλα που εμπνέεται από την Πράγα και τα μεσαιωνικά σοκάκια της, την αλχημία και την παράδοση της μπύρας, όπως θα μπορούσες να την αφουγκραστείς μέσα από τον μύθο της, και τον κατάφυτο κήπο του, που σε απομονώνει τόσο-όσο από τους ρυθμούς της γειτονιάς.

    Η κουζίνα της L.draft είναι από μόνη της ένας λόγος να την επισκεφθείς κι αυτό όσοι έχουν δειπνήσει εκεί το γνωρίζουν καλά (και γίνονται οι πιο πιστοί πελάτες της). Η gastropub φιλοσοφία ξεδιπλώνεται σε comfort, ευπαρουσίαστα και πεντανόστιμα πιάτα φτιαγμένα με σύγχρονες τεχνικές που ενθουσιάζουν και τον πιο απαιτητικό. Το menu φιλοξενεί αποκαλυπτικά κυρίως, όπως το σωστά χυλωμένο κριθαρότο με φρέσκα μανιτάρια και τρούφα – απλά κολασμένο – το φιλέτο κοτόπουλο με λαχανικά εποχής, σος λεμονιού και γαλλικό πουρέ πατάτας ή τα ribeye και tomahawk steaks για τους αθεράπευτους λάτρεις των κρεατικών, που εδώ θα βρουν τον μάστορά τους.

    Ιδιαίτερη μνεία αξίζουν τα bao buns – σε chicken και pork εκδοχές – αφράτα σαν σύννεφο και χορταστικά, το εμβληματικό ομώνυμο L.draft burger με μια απολαυστική μαρμελάδα κρεμμυδιού, αλλά και τα beer snacks, προσεγμένα και καλοφτιαγμένα για «τη μέση». Σαφώς, από τον κατάλογο δεν λείπουν οι αναζωογονητικές σαλάτες, οι ποικιλίες και οι μερίδες 700 γρ. για τους θεριακλήδες, με bbq spare ribs και μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο που κάνουν χαμό. Εξίσου εκλεπτυσμένα είναι και τα γλυκά του, που επισφραγίζουν με τον πιο όμορφο τρόπο μια άρτια εμπειρία.

    L.draft Beerstreet
    Χρυσοστόμου Σμύρνης 124, Μοσχάτο, τηλ. 2109483135
    www.beerstreet.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    The inside scoop: Τα καλύτερα παγωτά της Αθήνας

    IceRoll Γιαννιτσοπούλου 2, Πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα, τηλ. 2108945009   .  Πρωτοακούσαμε γι'αυτό το φθινόπωρο του 2017 και το πρωτογνωρίσαμε στο φετινό Athens Food...

    Τα καλύτερα bars στην Αθήνα: Που θα πιείς δροσερά cocktails που ανεβάζουν τον πήχη

    Η Αθήνα, τη νύχτα βιώνει μια μεταμόρφωση η οποία οφείλεται σε κύριο βαθμό στα bars της. Στα φώτα, στις...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot