spot_img
More

    Lot 51: Η πιο feel good νότα της ημέρας σου, στα Ιλίσσια

    Όταν άνοιξε πριν μερικά χρόνια στην πλατεία Βραζιλίας, έγινε το απόλυτο place to be, όπως απέδειξαν οι ορδές κόσμου που το αγκάλιασε από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Με τον specialty καφέ να έχει κατακτήσει με το σπαθί του περίοπτη θέση στο πάνθεον των εθνικών μας ροφημάτων επιδεικνύοντας μεγάλο δυναμισμό τα τελευταία χρόνια, το Lot 51 σερβίρει single origin καφέδες από τη Βραζιλία, την Αιθιοπία και άλλους εξωτικούς προορισμούς που εδώ ζυγίζονται και παρασκευάζονται με μαεστρία από τους έμπειρους baristi προσφέροντάς σου μια ολοκληρωμένη εμπειρία απόλαυσης. Όλα αυτά, με την αρωγή των Area 51 Coffee Roasters – εξού και το κοινό «51» στην ονομασία τους.

    Το περιβάλλον του παίζει σε σκανδιναβικά πρότυπα, με στιλάτες αρμονίες και εντυπωσιακά moments, όπως το γυμνό σκυρόδεμα, τα neon installations, τα αναρριχητικά φυτά και τις επιβλητικές μπάρες – μία με τις κομψές εσπρεσιέρες και μία για τα cocktails με όλα τα σύνεργα και τα χειροποίητα επιμέρους συστατικά τους. Ένα χαλαρό, όμορφο και μποέμ στέκι στο οποίο όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, κι όλοι θα βρουν κάτι που θα τους ενθουσιάσει – είτε αυτό προέρχεται από την κουζίνα, είτε τη μπάρα, είτε τα ηχεία. 

    Μιλώντας για την κουζίνα του, αυτή έχει χρώμα μεσογειακό πάνω σε γερές γαλλικές βάσεις, και εστιάζει σε φινετσάτη ζαχαροπλαστική, χειροποίητα αρτοποιήματα και comfort food προτάσεις. Διαχρονικά ξεχωρίζουν τα ηδονικά babka και cinnamon rolls, τα buns από τσουρέκι και τα αφράτα cookies σε διάφορες εκδοχές, ενώ το brunch εδώ είναι κεφάλαιο από μόνο του, με ουσία, άρωμα και σωστή τεχνική, που ξεφεύγουν από τα στενά όρια της casual εστίασης.

    Ένα τρανταχτό παράδειγμα η pizza αργής ωρίμανσης με buffala – τραγανή όσο πρέπει και πεντανόστιμη, στην σάλτσα ντομάτας San Marzano – η αποδομημένη Bounty και τα scrambled eggs, ενώ και τα burgers του αγκαλιάζουν στα brioche ψωμάκια τους, τους πιο εμπνευσμένους συνδυασμούς. 

    Πρωτοποριακή είναι και η εμφιάλωση του cold brew καφέ του – που είναι προϊόν πολύωρης και μακράς εκχύλισης και προσφέρει μοναδική γεύση – σε κουτάκι αναψυκτικού, για να «στοκάρεις» το ψυγείο σου και να έχεις τον ιδανικό καφέ πάντα ένα βήμα από την παλάμη σου. Στο Lot51 βρίσκουμε επίσης μια εξαιρετικά φρουτώδη μπύρα με το όνομα Τροπική, η οποία είναι μια session IPA και δημιουργήθηκε από τους strangebrew και το Lot51, για να γιορτάσουν τη φιλία τους.

    Τα βράδια, το Lot 51 μεταμορφώνεται σε ένα bar αξιώσεων, με θέα τις σιλουέτες των γύρω κτιρίων και πρωταγωνιστές τον κόσμο που καλοπερνάει στα διπλανά τραπέζια. Η μπάρα του έχει εξελιχθεί, έχει ωριμάσει και χτυπά με κοσμοπολίτικο tempo στα shakers της cocktails που μένουν αξέχαστα. Ξεχωρίσαμε το Litviak Aviation, μια νόστιμη συνταγή που περιέχει London dry gin, σιρόπι μελιού αρωματισμένο με χαμομήλι, Marlet λικέρ από γαλλικά πεπόνια, βιολέτα και φρέσκο λεμόνι – αναζωογονητικά παιχνιδιάρικο και φρουτώδες.

    Εξίσου μοναδικό, το Michael Biron Calvados, με σιρόπι μηλίτη αρωματισμένο με φράουλα, εσπεριδοειδή και νότες γλυκάνισου να αποτελούν τη σύνθεση ενός πειραγμένου sour στα χρώματα του μαγικού Mont Saint Michel τη νύχτα αλλά και το Chico, ένα cocktail που περιέχει τεκίλα παλαιωμένη, ιταλικό aperitivo με άρωμα εσπερίδων, ροδάκινο, σαγκουίνι αρωματισμένο με πιπεριές τσίλι, μισό λεμόνι και μια ελαφριά κάπνα στο χείλος του ποτηριού. 

    Τίποτα λιγότερο και σίγουρα πολλά περισσότερα από μια ομάδα που χρόνο με το χρόνο βρίσκει τον τρόπο να μας αποπλανεί… εκεί στα Ιλίσσια. 

    TIP: Μην παραλείψεις να τσεκάρεις τα νέα eco friendly χειροποίητα κεραμικά σκεύη του δικού του brand – Project Earth Ceramics – όπως κούπες, πιάτα και τσαγερά.

    Lot51 
    Παπαδιαμαντοπούλου 24Β, Αθήνα, τηλ. 6937337066 
    lot-51.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Ηλιούπολη: Η πόλη του ήλιου, με τις πολλές πλατείες και το απέραντο πράσινο

    Η Ηλιούπολη (η πόλη του ήλιου) έχει άλλο αέρα. Οι δρόμοι είναι μεγάλοι και ανοιχτοί, ο ήλιος μπαίνει παντού...

    Αφιέρωμα: Προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας που ξεχωρίζουν

    Ενώ η οικονομία υποφέρει κάτω από το βάρος της ενεργειακής κρίσης, οι εξαγωγές αισθάνονται μια χαρά τώρα τελευταία -...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot