spot_img
More

    Manners: Ένα εντυπωσιακό all day cafe bar με υπέροχες γευστικές προτάσεις και στιλάτη μπάρα

    Κάπου ανάμεσα στους πρωινούς specialty καφέδες και στα ατμοσφαιρικά φώτα της μπάρας όταν ο ήλιος δύει, η πόλη διηγείται τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες της. Στο Παλαιό Φάληρο όλα τα παραπάνω συμβαίνουν στο Manners, ένα all day στέκι που έχει χτίσει τα θεμέλιά του στην τέλεια σχέση με τους επισκέπτες του και σε προτάσεις σε φαγητό και ποτό που ποτέ δεν απογοητεύουν.

    Το Manners υιοθετεί μια ξεκούραστη λογική εκσυγχρονισμένου casual στο ντεκόρ. Οι γραμμές του είναι λιτές και το ξανθό ξύλο του δαπέδου ανεβαίνει και στα άνετα καθίσματά του, ενώ το industrial μαύρο χρώμα μεταξύ των γυάλινων επιφανειών δημιουργεί μια ξεκούραστη, cozy αντίθεση που σε απομονώνει απευθείας από τους busy ρυθμούς της καθημερινότητας στην Ναυσικάς. 

    Κάθε μέρα εδώ κυλάει υπό τους ήχους rock, pop, 80’s και 90’s μουσικών από τα ηχεία του και επισφραγίζεται με comfort food λιχουδιές, αναζωογονητικές σοκολάτες, εξαιρετικό μονοποικιλιακό καφέ αλλά και brunch τις Κυριακές με ομελέτες, french toasts, ακόμα και λαδένια.  Τα πλατό αλλαντικών-τυριών του συνδυάζονται μοναδικά με την λίστα κρασιών του από ελληνικούς αμπελώνες, ενώ must είναι και οι αέρινες βάφλες του, ιδανικές για τις κρίσιμες στιγμές υπογλυκαιμίας. 

    «Δυνατό χαρτί» στο Manners είναι τα cocktails, που φτιάχνονται από τον έμπειρο και χαρισματικό head bartender και mixologist Johnnie Rook. Original signature συνταγές με υπόσταση που εκτοξεύουν τη γευστική εμπειρία και την απόλαυση, με συνδυασμούς που αποκαλύπτουν την αβάσταχτη γοητεία της έμπνευσης και της δημιουργίας, στιβαρά cocktails που θα σε κερδίσουν με την πρώτη γουλιά. Ασφαλώς από το ρεπερτόριο του Johnnie δεν λείπουν και οι κλασσικές αξιές, όπως ένα καλοφτιαγμένο Mojito ή ένα πικάντικο Bloody Mary, που εδώ βιώνουν την ιδανική εκδοχή τους.

    Μυστηριώδες και ταυτόχρονα τόσο οικείο στις γεύσεις του το Amortentia, ένα ελιξήριο που θα αγαπήσεις και που μιξάρει βότκα, χειροποίητο σιρόπι τσιχλόφουσκας, κάρδαμο και lime με τον πιο απολαυστικό τρόπο, ενώ ανεπανάληπτο και σταθερή παραγγελία των fine drinkers είναι το The Kraken, με 2 ρούμια (άσπρο και μαύρο), Amaretto, lime, mango και passion fruit. Σταθερή αξία είναι επίσης το Zombie, το οποίο εδώ θα το βρεις στην αυθεντική, original συνταγή του από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα. 

    Είναι προνόμιο να έχεις στη γειτονιά σου ένα ωραίο μαγαζί σαν το Manners, σκεφτόμουνα τη μέρα που το επισκέφθηκα. Εδώ τίποτα δεν είναι αναμενόμενο, αφού και στους πιο «γνωστούς» θεωρητικά συνδυασμούς υπάρχουν πάντα τα ξεχωριστά στοιχεία, είτε αυτά αφορούν την εξυπηρέτηση, είτε τη μουσική, είτε το μενού. Συχνά-πυκνά διοργανώνει και lives. Ακολούθησέ το στα social media για να είσαι πάντα ενημερωμένος/η για ό,τι καινούργιο. 

    Manners
    Ναυσικάς 40, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 2121056195
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα κορυφαία barber shops στην Αθήνα για το απόλυτο grooming

    Ψαλίδια, trimmers, λάδια, πομάδες, πετσέτες και φαλτσέτες - η σημασία ενός καλού barber shop είναι πέρα και πάνω από...

    Κάνναβη: Το πολυσύνθετο & πολυχρηστικό φυτό είναι πλέον νόμιμο. Ποια τα οφέλη της; Που θα τη βρεις.

    Το CBD φαίνεται πως έχει αρχίσει να καταρρίπτει τους μύθους και την προκατάληψη που υπάρχει γύρω από την κάνναβη και έχει εξελιχθεί σε ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής, το...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot