spot_img
More

    The Blind Beggar: Υπέροχα βρετανικό και upscale bar, σημείο συνάντησης των γηγενών fine drinkers

    Whitechapel, τέλη 1800’s. Ένα από τα πιο θρυλικά μπαρ του Λονδίνου ξεκινάει την πλεύση του στη «γωνιά του τυφλού ζητιάνου», που ονομάστηκε έτσι από τον θρυλικό ευγενή Henry de Montfort που έχασε την όρασή του κι αναγκάστηκε να γίνει επαίτης στο σημείο μετά από επικές επαναστάσεις κόντρα στο ίδιο το στέμμα. Στην Αθήνα του σήμερα, το δικό μας «The Blind Beggar» φέρνει την επανάσταση στο fine drinking, δια χειρός του βραβευμένου mixologist και ιδιοκτήτη του Σταύρου Τιτάκη, που ξετυλίγει μια 25χρονη πορεία με τον πιο γευστικό τρόπο μέσα από έναν κατάλογο που ήδη έχει ξεσηκώσει πλήθη. 

    Στρατηγικά τοποθετημένο ανάμεσα σε τρεις στοές στις οποίες διασταυρώνεται όλη η δράση του κέντρου και κάτω από έναν εντυπωσιακό θόλο που μιξάρεται με μπόλικο πράσινο στη μεριά της στοάς Atrium, το The Blind Beggar φέρνει Λονδρέζικη αύρα αλλά και κοσμική αίσθηση μέσα από ένα θεατράλε σκηνικό, που αποτιεί φόρο τιμής σε οτιδήποτε βρετανικό κι οτιδήποτε εμβληματικό. Κλασικά, «βαριά» έπιπλα, επιβλητικοί πολυέλαιοι, βελούδινες κόκκινες κουρτίνες «αποσυμπιέζονται» από χρωματιστές technicolor καρέκλες και την άπλα του μαγαζιού που δίνει «αέρα», ανοιχτό οπτικό ορίζοντα και «όσμωση» με τη μπάρα.

    Ανοιχτό από το πρωί, το The Blind Beggar καλωσορίζει την ημέρα με specialty καφέδες 100% arabica, πλήθος γκουρμέ ροφημάτων, αλλά και τσιμπολόϊ σε finger food, σαλάτες, πλατό και μπρουσκέτες, καθιστώντας το, το ιδανικό σημείο για να ξεκινήσεις την ημέρα σου ή να εξαργυρώσεις γευστικά το lunch break σου, συνοδεία ενός δροσερού aperitivo. 

    Η δύση του ήλιου φέρνει την «ανατολή» στην πραγματική του μαγεία, που δεν είναι άλλη από τα καλοφτιαγμένα cocktails. Ο Σταύρος Τιτάκης έχει συγκεντρώσει φίνα αποστάγματα από κάθε γωνιά της υφηλίου, με premium ετικέτες και ψαγμένα brands σε καπνιστά whiskeys και σπάνια ρούμια, τα οποία μετουσιώνει όπως μόνο ένας βετεράνος μύστης ξέρει σε αναζωογονητικά και απολαυστικά cocktails, όλα φτιαγμένα με χειροποίητες επιμέρους ύλες και κατόπιν εκτενών δοκιμών σε παραπλήσιο εργαστήριο. 

    Χαρακτηριστικά παραδείγματα της αστείρευτης έμπνευσης της λίστας του είναι το υπέροχα καπνιστό Smokey Lanes αλλά και το Flow of Rum με blend από παλαιωμένα ρούμια, εξωτικά φρούτα, γλυκά μπαχαρικά και ginger. Ασφαλώς τα classics βιώνουν ιδανικές υλοποιήσεις με σεβασμό και την πυξίδα στραμένη στην elevated ποιότητα, όπως το εξαιρετικό του Blind Mary, με τεκίλα Mezcal, mix πικάντικων μπαχαρικών και τσίλι. Οι λάτρεις του κρασιού θα βρουν μια σύντομη wine list με κρασιά ξένου και ελληνικού αμπελώνα η οποία φιλοξενεί κάτι για τον καθένα. 

    Ένα απόλυτο hot spot που ήρθε για να ξορκίσει την μονοτονία της καθημερινότητας στην πιο ζωντανή και ακμαία γειτονιά της Αθήνας, με στιβαρό concept και κάτι παραπάνω από ικανή ομάδα. 

    The Blind Beggar
    Χαριλάου Τρικούπη 6-10, Στοά Atrium, Αθήνα, τηλ. 2103639242
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Αέρας ανανέωσης στο σπίτι: Προτάσεις διακόσμησης από τις σημαντικότερες εταιρίες του χώρου

    Ο φετινός χειμώνας επιβάλλει μια επιστροφή στην εστία - εκούσια ή ακούσια - που μπορεί ωστόσο να «γλυκάνει» με...

    10 μέρη στην Αθήνα για να γιορτάσεις τον Βαλεντίνο

    Όσα κι αν του καταλογίζουμε του… οσίου, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια υπενθύμιση ότι η αγάπη οφείλει...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot