spot_img
More

    Mandragoras εστιατόριον: Γκουρμέ ελληνοπρέπεια στην Καλλιθέα, όπου ένας χαρισματικός chef κεντάει την παράδοση με ενδιαφέροντες νεωτερισμούς

    Οι θρύλοι και οι ιστορίες για τις θεραπευτικές και μαγικές ιδιότητες που συνδέονται με τον Μανδραγόρα -ένα βοτάνι γνωστό από την αρχαιότητα- ήταν ο λόγος που ο chef Μάκης Κουτσονίκας και τα αδέρφια του, Βασίλης και Ελένη, έδωσαν το όνομα του στο πρώτο τους εγχείρημα. 

    Έτσι ο δικός τους Μandragoras δημιουργήθηκε και “ρίζωσε” σε μια όμορφη γειτονιά της Καλλιθέας, ένα εστιατόριο όπου τα τελευταία χρόνια στρώνει το τερέν για μεθυστικές απολαύσεις που έχουν ως αφετηρία την πολύ καλή πρώτη ύλη -από κάθε γωνία της Ελλάδας- και συνταγές που την αναδεικνύουν και την μετουσιώνουν σε πιάτα με ουσία και σοβαρή γευστική υπόσταση.

    Από τις υπέροχα al dente μακαρούνες «δεμένες» με πράσσο και σύγκλινο, τα τρυφερά χειροποίητα νιόκι αραμπιάτα ή την εκρηκτική spicy στραπατσάδα με σουτζούκι Αδάνων, ο Mandragoras έχει κάτι για όλους. 

    Σαφώς, δεδομένης της γκάμας του που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, ενθαρρύνεται η «μέση» με πεντανόστιμους μεζέδες που διψάνε για κρασιά και αποστάγματα. Τρανταχτό παράδειγμα η παστουρμαδόπιτα που φτιάχνεται με χειροποίητο φύλλο και γραβιέρα (μια αποκάλυψη), το λουκάνικο από αγριογούρουνο, το σουφλέ μελιτζάνας με φέτα και γραβιέρα – απλά πεντανόστιμο.

    Άλλο ένα γεγονός είναι ότι καθημερινά εδώ θα βρεις και πιάτα ημέρας «διαμαντάκια» αναλόγως εποχής και αναλόγως του τι καλό θα βρεθεί στην αγορά, πάντα με μια πρόταση σε ψάρι και πάντα με κρέας.

    Ρουστίκ στοιχεία, με την πέτρα να συμβιώνει αρμονικά με το ξύλο και μια ανοιχτή κουζίνα στην οποία όλα ετοιμάζονται στην απόλυτη διαφάνεια λίγα εκατοστά από το βλέμμα σου, Ο Mandragoras θυμίζει αυτά τα ευρωπαϊκά diners, τα οποία ξετρυπώνεις περπατώντας και ανακαλύπτοντας μια πόλη σ’ ένα ταξίδι, στα οποία αποφασίζεις να καθίσεις και να απολαύσεις τη ζεστή ατμόσφαιρα και τα εμπνευσμένα πιάτα που παρατηρείς να πηγαινοέρχονται στον χώρο. 

    Η λίστα του περιλαμβάνει 6 χύμα ελληνικά κρασιά, φιάλες ελληνικού αμπελώνα, μπύρες από μικροζυθοποιίες και άλλα αποστάγματα, ενώ τις καλές μέρες του χρόνου, απλώνει τη δράση του με τραπέζια στην πλατεία, δημιουργώντας το απόλυτο σκηνικό καθαρόαιμης ελληνικής διασκέδασης, αυτής που μας ενώνει όλους με χαμόγελο γύρω από ένα τραπέζι. 

    Mandragoras εστιατόριον
    Ευαγγελιστρίας 96 & Γαλατείας 1, Καλλιθέα, τηλ. 2130441222
    www.mandragoras-restaurant.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Οι πιο hot διευθύνσεις για Χριστούγεννα στην Αθήνα

    Χριστούγεννα. Η εποχή των παιδιών (και όσων νιώθουν παιδιά), των εντυπωσιακών φωτισμών, της ξεγνοιασιάς, των δώρων, των ατελείωτων φιλικών...

    Beer-ό-τσαρκα στην Αθήνα: 9 διευθύνσεις που πρέπει να γνωρίζεις αν είσαι λάτρης του ζύθου

    Supernova απόλαυσης. Αυτή είναι η εντύπωση που αφήνουν οι νέας γενιάς μπύρες, και οι μπυραρίες και τα taprooms της...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot