spot_img
More

    Μονοκατοικία: Ιδιαίτερες, ελληνικές γεύσεις, στο πιο αναγνωρίσιμο μεζεδοπωλείο του Χαλανδρίου

    Ας κάνουμε ένα ταξίδι μέσα στο χωροχρόνο, εκεί στη δεκαετία του ’50, τότε που το Χαλάνδρι ήταν μια καταπράσινη περιοχή, με όμορφες μονοκατοικίες, και γραφικές ταβέρνες που έγραψαν ιστορία, δίνοντας τότε το στίγμα της περιοχής που έμελλε να γίνει αργότερα αυτός ο αγαπημένος σε όλους προορισμός.

    Και μπορεί τα χρόνια να πέρασαν, τα δέντρα να εξαφανίστηκαν, οι περισσότερες μονοκατοικίες και οι ταβέρνες να γκρεμίστηκαν, όμως υπάρχουν ακόμα γωνίες που αναδύουν το άρωμα εκείνης της εποχής, παρασύροντας κι εσένα σε μια σύντομη περιπλάνηση στο παρελθόν. Ένα από αυτά τα σημεία, είναι το μεζεδοπωλείο Μονοκατοικία, στην οδό Φιλικής Εταιρίας 39, σημείο αναφοράς της περιοχής, καθώς δεν υπάρχει κάτοικος Χαλανδρίου και πέριξ που να μην το έχει επισκεφτεί τουλάχιστον μια φορά.

    Μια μονοκατοικία του 1948, με ένα υπέροχο κήπο, αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για να βιώσεις αυτό το παρεΐστικο κλίμα από εκείνη την τόσο αυθεντική εποχή, τότε που οι οικογένειες κι οι παρέες γλεντούσαν με την ψυχή τους στις αυλές των σπιτιών, ενώ στο εσωτερικό το τζάκι κατά τους χειμερινούς μήνες προσφέρει αυτή τη γλυκιά θαλπωρή που συντροφεύει τους μεζέδες και το ποτό με τον ιδανικότερο τρόπο.

    Η ελληνική κουζίνα στα καλύτερά της, με μοντέρνες πινελιές και αγνά υλικά να αναδεικνύουν τους συνδυασμούς των γεύσεων και των αρωμάτων που μετουσιώνονται σε νόστιμα μεζεδάκια για να τα μοιραστείς με τους συνδαιτυμόνες σου.

    Από την κουζίνα ξεδιπλώνονται ευωδίες από το φρεσκοψημένο ψωμί και τις σάλτες που κοχλάζουν, θυμίζοντας γιαγιαδίστικες κουζίνες, ενώ πιάτα όπως το μοσχαρίσιο συκώτι με σάλτσα από τεντούρα Πατρών ή η τηγανιά από κοτόπουλο με μανιτάρια, σουσάμι και σάλτσα από βαλσάμικο, σόγια και μέλι, λιώνουν στο στόμα, καλομαγειρεμένα και απόλυτα μυρωδάτα.

    Πολλή ιδιαίτερη συνταγή, από αυτές που σου κλέβουν την καρδιά, είναι το μοσχαρίσιο γιουβέτσι σε μια ιδιαίτερη παραλλαγή, καθώς πρόκειται ουσιαστικά για κριθαρότο με καλοψημένη ταλιάτα σχάρας, με συγκλονιστική υφή και γεύση που μένει αξέχαστη.

    Η Μονοκατοικία ανοίγει τις πόρτες της καθημερινά, εκτός Δευτέρας, από το μεσημέρι, ώστε να απολαύσουμε την ομορφιά του κήπου της, ενώ τα Σαββατοκύριακα μας υποδέχεται από τις 10.00 για καφέ και πλούσιο πρωινό με αφράτα pancakes, εξαιρετική ciabatta prosciutto, vegan επιλογές και φυσικά λατρεμένες αυγόφετες με μερέντα ή frosting λεμονιού. Πώς να μην είναι τέλειο το Σαββατοκύριακο με όλη αυτή τη γευστική πανδαισία!

    Δεν υπάρχει περίπτωση να επισκεφτείς τη Μονοκατοικία και να μην περάσεις όμορφα. Το ζεστό περιβάλλον, το πανέμορφο μέσα και έξω κτήριο, το αληθινά εξυπηρετικό service και φυσικά το καλό φαγητό συνθέτουν όλες εκείνες τις ευνοϊκές συνθήκες που σε τραβάνε μαζί τους σε μια ευφορική κατάσταση, όπως σε εκείνες τις αυθεντικές στιγμές του παλιού καλού καιρού.

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Παγκόσμια Ημέρα Καφέ: Τι καινούργιο λέει το φλιτζάνι στα specialty coffee shops της Αθήνας

    Στην εποχή μας ο καφές αυτοπροσδιορίζεται από υψόμετρα και μικροκλίματα, είναι μια οικουμενική γλώσσα, μια συνθήκη ειρήνης, μια ιεροτελεστία...

    Κολωνάκι: Η all-time αγαπημένη, trendsetter συνοικία της Αθήνας & οι hot διευθύνσεις της

    Το Κολωνάκι ήταν και παραμένει κλασικό. Πέρα από τη μεγάλη ιστορία του, σήμερα είναι μία από τις γειτονιές της...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot