spot_img
More

    Ο Θεσσαλός: Σπιρτόζικη μαγειρική και νεανική διάθεση στο αγαπημένο μεζεδοπωλείο του Βοτανικού

    Η συνοικία του Βοτανικού βρίθει από αντιθέσεις: έχει χρώμα, άφθονο πράσινο και πολλά παλιά πέτρινα σπίτια με ιδιότυπες στέγες και ταυτόχρονα είναι βιομηχανική, έχει συνεργεία αυτοκινήτων, αποθήκες, μικρά ψιλικατζίδικα και μπακάλικα και περιμετρικά μεγάλους δρόμους, όπως η λεωφόρος Αθηνών, η Ιερά Οδός κι η Κωνσταντινουπόλεως σ’έναν ιστορικό πυρήνα του κέντρου που δεν ησυχάζει ποτέ. 

    Σε αυτή τη γειτονιά, τα τελευταία χρόνια ένα μεζεδοπωλείο έχει βρει τη μαγική συνταγή να κάνει τους επισκέπτες του να έρχονται ξανά και ξανά. Πρώτα και κύρια, τον τόνο σ’ αυτό το μαγαζί δίνει η πολυχρωμία του, που σε ξεκουράζει και σε ερεθίζει με τη φρεσκάδα της.

    Είτε μιλάμε για τις vintage κορνίζες και τα αφισάκια στους τοίχους είτε για τα κατσαρολικά που κρέμονται, τις πρασινάδες στο εξωτερικό και τα λουλούδια στους τενεκέδες, το χρώμα τραβάει την προσοχή και τέρπει, σε μια αυλή με βαριές και άνετες ξύλινες καρέκλες με πολλά πυκνά φυτά στην περιφέρειά της και μια ανακλινόμενη οροφή να τη σκεπάζει εκπέμποντας μήνυμα μόνιμου καλοκαιριού. 

    Το βασικό χαρακτηριστικό του Θεσσαλού είναι η χρησιμοποίηση και η ανάδειξη προϊόντων μικρών Ελλήνων παραγωγών, όπως τα χειροποίητα λουκάνικα από τα Τρίκαλα και το βουβαλίσιο σουτζούκι από τη Ροδόπολη Σερρών που «διψάνε» για ρακή από τη Μονή Τοπλού της Σητείας, βιολογικό τσιπουράκι και επιλεγμένα κρασιά από το οινοποιείο Λαφαζάνη.

    Μια γιορτή στην ελληνικότητα και την ελληνική κουζίνα, δοσμένη ανεπιτήδευτα αλλά με μαεστρία από μια κουζίνα που μονίμως εφευρίσκει τρόπους να μας ενθουσιάζει. Υπέροχο σκουμπρί καπνιστό, ξετυλίγει περαιτέρω μια ιστορία εκρηκτικών γεύσεων, ενώ πεντανόστιμες είναι οι καλοψημένες baby πατάτες με σκόρδο και δενδρολίβανο. 

    Το κεφάλαιο μουσική στον Θεσσαλό, είναι πραγματικά ξεχωριστό, με δική του χροιά και ύφος. Μουσικές που κινούνται από Τρύπες και ρεμπέτικο ως Κουστουρίτσα και guests από ιδιαίτερους μουσικούς που ίσως κάποια στιγμή πάρει το αυτί σου σε κάποιo alternative live, ντύνουν με όμορφες μελωδίες βραδιές που εξελίσσονται πάντα σε πραγματικό γλέντι!

    Ατμόσφαιρα όλο γλυκύτητα και εξυπηρέτηση από την καρδιά, καλομαγειρεμένο φαγητό, γλυκόπιοτα αποστάγματα και μουσική που σε παρασύρει, αυτά είναι τα δώρα του Θεσσαλού που σε καλεί για μια βόλτα στον Βοτανικό που θα σου μείνει αξέχαστη!

    Ο Θεσσαλός 
    Μελενίκου 2, Αθήνα, τηλ. 2130222335
    Social Links: Facebook

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Οι καλύτεροι φούρνοι της Αθήνας: Νοστιμιά και ποιότητα καθημερινά, σε κάθε γειτονιά

    Κανένα ίσως άλλο τρόφιμο στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν έχει υμνηθεί, δεν έχει λαχταρηθεί και δεν έχει αγαπηθεί όσο...

    Χειροποίητο παγωτό στην Αθήνα: 10 διευθύνσεις που πρέπει να επισκεφθείς

    Δροσερό, γλυκό, αναζωογονητικό, το παγωτό το αγαπάμε, ίσως επειδή τίποτα δεν αιχμαλωτίζει την αυθεντική χαρά και την αθωότητα όσο...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot