spot_img
More

    The Bar in front of the bar: Η «δημοκρατικοποίηση» του urban fine drinking

    Οι ψαγμένοι της πόλης ξέρουν ότι τελικά στην Αθήνα όλα είναι δυνατά, αρκεί να το πιστέψεις. Ίσως επειδή οι κάτοικοι της είμαστε πολυμήχανοι και αφάνταστα δημιουργικοί, ίσως γιατί τελικά με τα χρόνια, τα ταξίδια, τις εικόνες και τις εμπειρίες εξελίξαμε ένα ακονισμένο κριτήριο στην αισθητική και τη γεύση μας, ίσως πάλι γιατί το νέο κύμα επιχειρηματιών βαριέται τις πεπατημένες και σκαρφίζεται στιβαρά και πρωτότυπα concepts πριν ανοίξει μαγαζί. Στο The Bar in front of the bar όλα τα παραπάνω βρίσκονται σε πλήρη ισχύ, αφού αν και άνοιξε τον περασμένο Ιούλιο στην Πετράκη, έγινε αμέσως instant hit με τις ερωτεύσιμες αντιθέσεις του αλλά και την αδιαπραγμάτευτη σοφιστεία της μπάρας του και ήδη κατέχει τη δική του, μοναδική πρωτιά στο πάνθεον των bars της πόλης.

    Ας ξεκινήσουμε με τις αντιθέσεις: Παραδοσιακά, το fine drinking είναι μια έννοια που ενορχηστρώνεται από πολυτελή bars, connoisseurs των αποσταγμάτων, ένα γενικότερο expectation «κορυφής», κι ας είναι όλο μέρος μιας δήθεν λογικής, την οποία έχουμε εκπαιδευτεί να περιμένουμε. Στο The Bar in front of the bar η απόλαυση ενός λεπτοδουλεμένου cocktail, με χειροποίητα σιρόπια, πουρέδες, bitters και blends, που έχει υποστεί αβυσσαλέο quality control και δοκιμές στο εργαστήριο πριν παρουσιαστεί και σερβιριστεί στους επισκέπτες, είναι απροσποίητη, casual και κομμάτι της καθημερινότητας. Είναι δημοκρατική και για όλους. Η ομάδα του εκπαιδεύεται και δεν επαναπαύεται ποτέ, ενώ καθετί – από τη γαρνιτούρα μέχρι το εξωτικό υλικό που μπορεί να χρειάζεται ειδική παραγγελία – παίζει τον δικό του καθοριστικό ρόλο στο σύνολο.

    Μετά είναι ο χώρος. Όλα συμβαίνουν στην απόλυτη διαφάνεια του δρόμου, αφού το The Bar in front of the bar ξεκίνησε την πλεύση του σαν pop up προορισμός, ένα street bar στην πρόσοψη ενός χώρου που πρόκειται να γίνει το «μόνιμο» bar και ετοιμάζεται πυρετωδώς αυτή την περίοδο με όνομα που μέχρι στιγμής παραμένει επτασφράγιστο μυστικό. Matrix στα οποία σκρολάρουν ιντριγκαδόρικα μηνύματα όπως «Your ex was here yesterday» ή «the future is unforgettable», σε διακτινίζουν σ’ έν! μίνι σκηνικό εμβληματικών μεγαλουπόλεων όπως το Τόκυο ή η Νέα Υόρκη, ανάμεσα σε τροπικά φυτά που φέρνουν ένα ψήγμα πράσινου και φύσης στην διασταύρωση με την Βουλής.

    Για τη σοφιστεία της μπάρας καταρχάς θα πρέπει να σταθούμε στους ιδιοκτήτες – δύο χαρισματικούς και «γαλονάτους» bartenders με σημαντικά πόστα σε Ελλάδα και Λονδίνο – τον Αλέξανδρο Τσελεπή και τον Κωνσταντίνο Θεοδωρακόπουλο, που μαζί με τον Συμεών Παπανικολάου (Casa Cocktail Bar) έχουν συγκροτήσει ένα άχαστο τρίο έμπνευσης και upscale δημιουργίας. Η φιλοσοφία τους «αιρετική» και πιθανώς παγκόσμια πρώτη: εδώ κατάλογος δεν υπάρχει. Το The Bar in front of the bar κάθε μέρα σερβίρει διαφορετικά signature cocktails – εκεί που άλλοι κρατάνε τις λίστες για μια σεζόν, εδώ τις «σκίζουν» σε μια μέρα. Αν περισσέψει κάτι, αυτό αξιοποιείται την επόμενη σε κάτι άλλο, στα πλαίσια μιας zero waste φιλοσοφίας που γουστάρουμε πολύ να βλέπουμε να υιοθετείται από ολοένα και περισσότερους χώρους.

    Κάθε μέρα και κάτι καινούργιο λοιπόν, 6 νέες εκπλήξεις σε signatures, αλλά με κάποιες σταθερές: δύο προτάσεις σε καθαρόαιμα classics – ένα που έζησε τις δόξες του κι ίσως έχει λίγο ξεχαστεί – όπως ένα καλοφτιαγμένο Grasshopper – και 1 mainstream cocktail στην αυθεντική, απείραχτη εκδοχή του, ακριβώς όπως τα προόριζε ο αρχικός εμπνευστής τους, όπως ένα αναζωογονητικό Mojito ή ένα δροσερό Negroni. Όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ οι μέρες δεν μοιάζουν ποτέ η μία με την άλλη, συνεπώς ποτέ δεν θα αισθανθείς πλήξη όσον αφορά τις επιλογές σου.

    Το πρωτότυπο αυτό κράμα εκλεπτυσμένου κι ατημέλητου αρχίζει από το πρωί στις 9.00 με specialty μονοποικιλιακούς από Αιθιοπία να προκαλούν με το άρωμά τους λαχτάρα για καφεΐνη, αλλά και επιλεγμένες comfort προτάσεις όπως πεντανόστιμα pizzetti, με την υπογραφή του Άκη Βαρθαλάμη. Οι λάτρεις του κρασιού, εδώ θα ανακαλύψουν επίσης υπέροχες ετικέτες ελληνικού αμπελώνα που σερβίρονται και by the glass, με την επιμέλεια του Γιάννη Παππά.

    Στα πλαίσια της εξέλιξης του fine drinking, η ομάδα του The Bar in front of the bar, δημιούργησε ένα νέο φρέσκο project. Οι πόρτες που αχνοφαίνονται πίσω από την μπάρα, κρύβουν έναν κόσμο μυστηριώδη, τον κόσμο του Rumble in the Jungle. Eμπνευσμένο από την ομορφιά της ζούγκλας, με στοιχεία που παραπέμπουν στον ιστορικό αγώνα του 1974 μεταξύ του Muhammad Ali και του George Foreman, να συνδυάζονται μεταξύ τους τέλεια, σ’ ένα εκπληκτικό αισθητικά αποτέλεσμα που θα κερδίσει το ενδιαφέρον σου για αρκετή ώρα. Αν και η αισθητική του σε παραπέμπει στις ομορφιές μιας άλλης εποχής, η μπάρα του αποτελεί΄την επιτομή του fine drinking, καθώς η φιλοσοφία του cocktail menu έχει πολλές τεχνικές (ζυμώσεις, ανθρακώσεις, zero waste mentality, όπως και στο The Bar in front of the bar). Premium spirits σερβίρονται στους -24 βαθμούς για να είναι όσο παγωμένα χρειάζεται, ώστε να τα απολαύσεις όπως τους αξίζει. Μαζί με τα ποτήρια και τον πάγο καταψύχονται στις μεγάλες καταψύξεις του bar και έτσι, είτε πιείς ένα ποτό έιτε ένα εντυπωσιακό cocktail, θα διατηρήσει ατόφια τη γεύση αλλά και τη δροσιά του. Καθημερινά dj’s ο καθένας με την δική του μουσική ταυτότητα, δίνουν τον ηχητικό παλμό στην ατμόσφαιρα.

    The Bar in front of the bar – Rumble in the Jungle
    Πετράκη 1, Σύνταγμα, τηλ. 6980635896
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Beer-ό-τσαρκα στην Αθήνα: 9 διευθύνσεις που πρέπει να γνωρίζεις αν είσαι λάτρης του ζύθου

    Supernova απόλαυσης. Αυτή είναι η εντύπωση που αφήνουν οι νέας γενιάς μπύρες, και οι μπυραρίες και τα taprooms της...

    10 εστιατόρια που ανεβάζουν τον πήχη της αθηναϊκής γαστρονομίας

    Από τα βόρεια μέχρι τα νότια προάστια κι οπουδήποτε ενδιάμεσα, επιλέγουμε δέκα εστιατόρια υπόδειγμα για την πόλη. Με τη...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot