spot_img
More

    Tiki Bar Athens: Το αυθεντικό tiki μπαρ της πόλης

    Τα tiki cocktails είναι μια σύμβαση με το παντοτινό καλοκαίρι. Βασίζουν την ιστορία και τη φιλοσοφία τους στην Πολυνησιακή κουλτούρα, είναι πολύχρωμα και φρουτένια, σερβίρονται στα πιο εμβληματικά έθνικ ποτήρια και μας προσφέρουν τη δυνατότητα με μια γουλιά να ταξιδέψουμε νοητά στην καταγάλανη Χαβάη ή στην μυστηριώδη Νήσο του Πάσχα.

    Τα tiki bars είναι το σπίτι τους και συμπληρώνουν την γευστική σου εμπειρία με σκηνικά βγαλμένα από εξωτικούς παραδείσους, με μπαμπού λεπτομέρειες, σκαλιστές φιγούρες στο ξύλο, κοκοφοίνικες και μια γενικότερη colonial chic εικόνα που σε απομονώνει μεμιάς από την ρουτίνα της πόλης. Για την Αθήνα, αυτός ο προορισμός – και ο διαχρονικά original, αφού πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το μακρινό 2007 – είναι το ξακουστό Tiki Bar Athens. 

    Στον σύμπαν του Tiki Bar Athens, ο χρόνος παγώνει, η διάθεση ανεβαίνει, οι αισθήσεις οξύνονται. Τα έντονα χρώματα, τα ’50s λεοπάρ σαλονάκια, οι σανίδες του σερφ και οι ανεβαστικές μουσικές συνθέτουν ένα μονίμως καλοκαιρινό σκηνικό στην καρδιά της πόλης, που μιξάρει με τον πιο δημιουργικό τρόπο τροπικά φρούτα και βότανα από κάθε γωνιά της γης με ψαγμένα ρούμια, κοσμοπολίτικες ζεν νότες και μια πάντα feel good αύρα που δηλώνει ότι εδώ όλοι είναι ευπρόσδεκτοι.

    Στα ηνία της μπάρας, ο χαρισματικός Γιάννης-Πέτρος Πετρής, παραδίδει μαθήματα αλχημίας και καλού hospitality με κύριο συστατικό το χιούμορ, όπως θα το βρεις αποτυπωμένο στο δροσιστικό και απολαυστικά spicy Green Bitch.

    To bestseller, βέβαια, δεν είναι άλλο από το in-house Zombie, σε μια συνταγή που παντρεύει λευκά και παλαιωμένα ρούμια με φρέσκους χυμούς ανανά, γκρέιπφρουτ, passion fruit και αρωματικό περγαμόντο και… καίει καρδιές! Υπέροχη και η Dominican Margarita με λευκό ρούμι, λικέρ πορτοκαλιού, φρέσκο χυμό από pink grapefruit και φρέσκο λάϊμ, μια δροσερή και αναζωογονητική αποκάλυψη.

    Ανοιχτό πλέον από τις 12 το μεσημέρι, έχει ενισχύσει την κάρτα του με ακόμη περισσότερα ευφάνταστα πιάτα κι εξωτικά fingerfood, για να σετάρεις ιδανικά το cocktail σου, όπως κολασμένα burgers, πεντανόστιμα tacos, καλοψημένες πίτσες, χορταστικές σαλάτες και πληθωρικά club sandwich. Για την ιστορία, αγαπάμε με πάθος το yakitori chicken με πικάντικη teriyaki sauce και το vegan Edgy Veggie, ένα burger που αγκαλιάζει στα buns του κατσικίσιο τυρί, πατζάρι, guacamole και blueberry sauce, το οποίο σερβίρεται με τις τέλειες γλυκοπατάτες.

    Συχνά πυκνά διοργανώνει τα απόλυτα events – όπως το ιστορικό live του Jay-Jay Johanson – αλλά και parties με στιβαρά dj sets και πρωτότυπες θεματικές. Αν λοιπόν είσαι σε mood για μια πιο… memorable έξοδο, τράβα προς Κουκάκι – εκεί που άλλωστε χτυπά κι ο παλμός της πόλης, επισκέψου το και θα μας θυμηθείς. 

    Tiki Bar Athens
    Φαλήρου 15, Κουκάκι, τηλ. 2109236908
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Beer-ό-τσαρκα στην Αθήνα: 9 διευθύνσεις που πρέπει να γνωρίζεις αν είσαι λάτρης του ζύθου

    Supernova απόλαυσης. Αυτή είναι η εντύπωση που αφήνουν οι νέας γενιάς μπύρες, και οι μπυραρίες και τα taprooms της...

    Μαρούσι: Η πιο σταθερά διαχρονική πιάτσα των Β.Π. είναι στα πάνω της

    Είναι ωραίο το Μαρούσι - αν είσαι «βόρειο» παιδί στην καρδιά σου έχει σίγουρα μια θέση το παλιό Village...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot