spot_img
More

    L’ Alchimiste: Ένα αυθεντικό γαλλικό bistrot, με ανατρεπτικά cocktails

    Λένε πως καμιά φορά δεν μπορείς να ξεφύγεις από το DNA σου και πως κάποια πράγματα είναι γραμμένα μέσα σου τόσο βαθιά, που δεν έχεις επιλογή παρά να ακολουθήσεις τη ροπή και να βαδίσεις στο μονοπάτι που σου έχει γενετικά ανοιχτεί. Κάπως έτσι υφάνθηκε και η πορεία του chef Jean-Yves Carattoni, και του γιου του Mathieu Carattoni, που κληρονόμησε την αίσθηση της γεύσης αποτυπωμένη μέσα του, κι ήταν αυτή που καθόρισε τη σημερινή πορεία της ζωής του.

    Μετά από πολλές περιπλανήσεις σε bars και κουζίνες της Αθήνας αντίστοιχα, αλλά και με τη γαλλική φινέτσα ως αναπόσπαστο κομμάτι της καταγωγής τους, ο Jean-Yves και ο Mathieu, δημιούργησαν μαζί ένα πραγματικά πολύ όμορφο γαλλικό bistrot, με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που αντανακλούν την γεύση  και την ατμόσφαιρα στην αυθεντική μορφή αλλά και αποκλίσεις που του δίνουν τον πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα του.

    Το όνομα που επιλέχθηκε, L’ Alchimiste, διόλου τυχαίο, καθώς αποτυπώνει το μυστήριο που εκπέμπει ο χώρος αλλά και την ιδιαιτερότητα στις γεύσεις που θα δοκιμάσεις εδώ. Ατμοσφαιρική μουσική, βαθιά χρώματα, και αισθητική που συνδυάζει αρμονικά το vintage με μια αμυδρή πινελιά steampunk, σε περνάνε αμέσως σε μια κατάσταση σχεδόν μυστικιστική. Η επιβλητική μπάρα, παίζει με την προοπτική του βλέμματός σου, τα πάντα σε καθηλώνουν για κάποια λεπτά, καθώς περιεργάζεσαι τις μικρές λεπτομέρειες που αφήνουν όμως ξεχωριστές εντυπώσεις.

    Και μπορεί η πρώτη εντύπωση πάντα να είναι πολύ σημαντική, όμως το καλύτερο έρχεται κατά την παραγγελία σου! Πεντανόστιμες αυθεντικές δημιουργίες, όπως ακριβώς σε ένα γαλλικό bistrot, μικροπιάτα που ενθαρρύνουν το μοίρασμα με την παρέα και μεταφέρουν τη ντελικάτη αύρα της γαλλικής κουζίνας, κάνουν ένα δημιουργικό contrast με τα cocktails, βασισμένα σε ψαγμένες συνταγές, γεννημένες από μια σχεδόν αλχημιστική τροποποίηση γεύσεων, πολλούς πειραματισμούς και χρήση εξειδικευμένων τεχνικών. Κάθε σου ποτό συνοδεύεται από ένα amuse bouche – όπως μας το έχει διδάξει η γαλλική παράδοση – που είναι κάτι το οποίο «παίζει» ή «διασκεδάζει» τον ουρανίσκο, ένα καλωσόρισμα του σεφ στον πελάτη-καλεσμένο, ώστε να προσδώσει την φιλοσοφία του, μέσα από μία μπουκιά, η οποία και δίνει το στίγμα της γαστρονομικής κατεύθυνσης του εστιατορίου.

    Transfused Opium (εκδοχή του Negroni, διαφανές με ”ίχνη” από παπαρούνα

    Στην κουζίνα ο Jean-Yves δημιουργεί, εκπληκτική κρεμμυδόσουπα με κρουτόν και γκούντα,  αλλά και Quiche Lorraine του ονείρου με σολομό και σπανάκι. Καθώς η γαλλική γαστριμαργία είναι στενά συνδεδεμένη με το camembert, εδώ θα το βρεις υπέροχα συνδυασμένο με τρεις διαφορετικούς τρόπους, εξίσου θελκτικούς. Σερβιρισμένο με χειροποίητο χωριάτικό ψωμί μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα από μαρμελάδα φρούτων του δάσους, καραμελωμένα κρεμμύδια φούρνου ή λιαστή ντομάτα φούρνου, καθένα με διαφορετική γευστική ταυτότητα και αποτύπωμα.

    Σε ότι αφορά τη μυστηριώδη μπάρα, πρωτότυπα cocktails, χαρίζουν συγκλονιστικές εμπειρίες, με τους έξυπνους συνδυασμούς τους. Bafito με λευκό ρούμι, χειροποίητο σιρόπι από πράσινο τσάι, κάνναβη CBD, lime, δυόσμο και bitters, μια γευστική δημιουργία με πολύ contemporary οπτική. Το Bananombie από την άλλη, μπορεί να σου παίρνει τα μυαλά όπως κάθε zombie που σέβεται την σύνθεσή του, όμως η επίγευση έχει το γλυκό και εξωτικό άρωμα της μπανάνας που απογειώνει την τελική αίσθηση. Τέλος το αινιγματικό Elixir με gin, ιβίσκο, λάιμ, tonic, St. Germain liqueur και ρόδι, σερβίρεται με τρόπο πολύ εντυπωσιακό, που απλά θα πρέπει να ανακαλύψεις όταν επισκεφτείς το bistrot.

    το Bafito με λευκό ρούμι, χειροποίητο σιρόπι από πράσινο τσάι, κάνναβη CBD, lime, δυόσμο και bitters

    Η περιήγηση μας στο L’ Alchimiste ολοκληρώνεται με ένα γλυκό και τον μύθο πίσω από αυτό. Πρόκειται για την θρυλική tarte Tatin. Μια ανάποδη μηλόπιτα με αλμυρή καραμέλα και παγωτό βανίλια. Η ιστορία λέει ότι οι αδερφές Tatin, διάσημες για τις μηλόπιτές τους, κάποια μέρα, έπειτα από ένα ατύχημα και για να σώσουν την κατάσταση τελικά αποφάσισαν να σερβίρουν το γλυκό αναποδογυρισμένο, κάτι που τελικά ενθουσίασε τον κόσμο και άφησε ως σήμερα το όνομά τους χαραγμένο στο βιβλίο της γαστρονομίας. 

    Όταν λοιπόν είσαι ευρηματικός με τις πρώτες ύλες σου, όταν αφήνεις την φαντασία να καλπάσει δίπλα στην τεχνική, τις γνώσεις και την εμπειρία, τότε το πεπρωμένο σου σε οδηγεί μόνο προς την επιτυχία. Το L’ Alchimiste, συγκεντρώνει όλες αυτές τις προϋποθέσεις για να το κάνουν το next talk of the town αλλά και το δικό σου αγαπημένο στέκι!

    L’ Alchimiste Bistrot
    Χρήστου Λαδά 1, Πλατεία Καρύτση, Αθήνα, τηλ. 2168090389
    www.alchimistebistrot.gr | Facebook | Instagram

    το Elixir της αγάπης

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Η Αθήνα σε τροχιά καλοκαιριού. Οι πιο cool προορισμοί του κέντρου

    Μια πόλη, χιλιάδες διαφορετικές επιλογές. Όσο παράξενος και να’σαι με την έξοδο των ονείρων σου, το βέβαιο είναι πως...

    Κολωνάκι: Η all-time αγαπημένη, trendsetter συνοικία της Αθήνας & οι hot διευθύνσεις της

    Το Κολωνάκι ήταν και παραμένει κλασικό. Πέρα από τη μεγάλη ιστορία του, σήμερα είναι μία από τις γειτονιές της...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot