spot_img
More

    Αν δεν έχεις φάει στη Σούβλα του Χασάπη στο Χαλάνδρι δεν έχεις φάει σουβλάκι!

    Στην εστίαση άλλοι κάνουν αυτά που υπόσχονται κι άλλοι απλά τάζουν, και στην περίπτωση των δεύτερων η αντιγραφή δεν δικαιολογεί τον μπελά. Η Σούβλα του Χασάπη ξεχωρίζει σε ποιότητα και γεύση ακόμα και στην ξύλινη λιτότητα ενός χειροποίητου (πάντα) καλαμακιού, γιατί τα κρέατα εδώ είναι διαλεγμένα ένα προς ένα με τη φροντίδα και την τεχνογνωσία που μόνο ένας χασάπης ξέρει. 

    Το νέο εγχείρημα της οικογένειας Αλαφούζου (τους ξέρεις από τα ανυπέρβλητα Butcher’s Burger και το Κρεοπωλείο Αλαφούζος στην Αγία Παρασκευή) επιστρέφει το street food στις Ελληνικές του ρίζες και δη στο αγαπημένο μας comfort έδεσμα το σουβλάκι, αυτή την αγκαλιά κρέατος με τα υλικά της επιλογής σου με πίτα αφράτη σα λουκουμά και τα XL μεγέθη τα οποία πρώτοι καθιέρωσαν στα burgers τους.

    Βέβαια, δεδομένης της εμπειρίας τους που απλώνεται σε 3 γενιές και της έντεχνης δημιουργικότητάς τους, στο ψητοπωλείο της μοδάτης πιάτσας της Ανδρέα Παπανδρέου «πάνε» τις προτάσεις ένα βήμα παραπέρα με σούβλες του ονείρου και μαεστρία στη φωτιά που λίγοι κατέχουν. 

    Ζουμεροί, κρεατένιοι πειρασμοί με κοντοσούβλι κοτόπουλο και χοιρινό – που μόνο εδώ θα βρεις – προσγειώνονται στην όχθη της ποιότητας και της νοστιμιάς, μερίδες με ατομική σούβλα αλά βόρεια Έλλαδα και τρυφερό σαν σύννεφο μοσχαράκι γάλακτος σε μερακλίδικη μαρινάδα, χειροποίητα μπιφτέκια σα να τα έφτιαξες σπίτι με φρέσκια σαλάτα και πατάτες τηγανητές, συνθέτουν εκλεκτές επιλογές που μπορείς να απολαύσεις με σιγουριά και χωρίς καμία τύψη. 

    Εξαιρετικό και το κοκορέτσι του Χασάπη αξίζει όλα μαζί τα αστέρια Michelin της κλασικής κρεατοφαγίας. Τραγανό ψήσιμο απ’έξω, έντερα σε λεπτή στρώση κι από μέσα ζουμερό και αχνιστό το συκωτάκι. Ένα κοκορέτσι που σε φέρνει πίσω στην αυθεντική συνταγή με όλη την πλούσια γεύση της, αυτή που έχουμε ξεχάσει στην εκδοχή της νεοταβέρνας. Φανταστική και η σταβλίσια 650-700gr με μια σάρκα γεμάτη χυμούς και νοστιμιά.

    Το κατακόκκινο σκηνικό της Σούβλας του Χασάπη προσγείωνει τα ρουστίκ χωριά της υπαίθρου στο Χαλάνδρι, με πανέμορφες τοιχογραφίες, πέτρα και ξύλο σα να’σαι στην Αράχωβα ή τη Φλώρινα. Καιρού επιτρέποντος η δράση απλώνεται και στον πεζόδρομο, για τις απόλυτες κρεατοφαγικές εξόδους. Αν παραλείψεις να δοκιμάσεις τα ορεκτικά του έχεις χάσει τη μισή μαγεία: λουκάνικο με πράσο παραγωγής τους, σαγανάκι γραβιέρα, πατάτες τηγανητές με τριμμένη φέτα. Ο Χασάπης ξέρει, κι αν ξέρεις κι εσύ βάλε κλειδιά στο αμάξι, βάλε καλή διάθεση και ξεκίνα για Χαλάνδρι! 

    Η Σούβλα του Χασάπη
    Ανδρέα Παπανδρέου 28, Χαλάνδρι, τηλ. 2106851001
    Facebook | Instagram | TikTok

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα καλύτερα delivery του κέντρου: Η πιο εκρηκτική «λίστα επιβίωσης» για απόλαυση στην πόρτα σου

    Υπό τον ξεριζωμό του dining in που έχει προκύψει από τα απανωτά lockdowns, η πόλη ανατρέχει στα delivery apps,...

    Παγωμένη απόλαυση: Οι καλύτερες τζελατερίες της Αθήνας

    Παλιά από το 1686, ο Σισιλιάνος Francesco Procopio dei Coltelli άνοιξε το πρώτο καφέ στο Παρίσι, το Le Procope....

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot