spot_img
More

    Τρύφωνας Κεμπαπτζίδικον: Αύρα παράδοσης με δημιουργικούς (και πεντανόστιμους) νεωτερισμούς

    «Η πολιτιστική, ιστορική και γαστρονομική μας κληρονομιά είναι σαν τις ρίζες του δέντρου. Στις ρίζες του το δέντρο στηρίζεται για να στέκεται όρθιο και από τις ρίζες του αναπτύσσεται και επιβιώνει» είχε πει κάποτε ο λαογράφος Κανάκης Γερωνυμάκης. Μια εύστοχη παρατήρηση που στην εποχή μας είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. 

    «Πατώντας» σε αυτές τις αξίες και με παρακαταθήκη τον αμύθητο γαστρονομικό πλούτο της Ανατολίας, με τα αρώματα από φίνα μαριναρίσματα και τις ζουμερές, καλοψημένες υφές από κρέατα διαλεγμένα με φροντίδα, ο Τρύφωνας ως άλλη σειρήνα σε καλεί καθημερινά σε ένα κοσμοπολίτικο σκηνικό που δεν μοιάζει σε τίποτα με όσα συμβαίνουν γύρω του στην πλατεία του Μπουρναζιού. 

    Από την πρώτη κιόλας είσοδο – σαν μύηση σε μια άλλη μετάφραση του όρου «grill house» – αντιλαμβάνεσαι πως εδώ o πήχης ανεβαίνει και κάθε προσδοκία ικανοποιείται στο έπακρο με απολαυστικές προτάσεις για όλους. Η επιχείρηση είναι οικογενειακή, κι αυτό αποτελεί και το εχέγγυο μιας ποιότητας που κρατιέται σταθερά και στιβαρά στην κορυφή με προσωπική αφοσίωση. 

    Η βέργα έχει την τιμητική της με σπεσιαλιτέ όπως το αφράτο χειροποίητο κεμπάπ στην κλασική, γιαουρτλού ή καυτερή (Άδανα) εκδοχή του – πάντα με αδιαπραγμάτευτα εκλεκτό κιμά – τα μοσχαρίσια κεφτεδάκια της γιαγιάς Ντίνας βγάζουν μια low profile νοστιμάδα σα να τα έφτιαξες εσύ στο σπίτι σου, το μοσχαρίσιο συκώτι θριαμβεύει καλοψημένο στα υγρά του, κάθε καλαμάκι – ακόμα και το σουτζούκι και το λουκάνικο – συνδυάζουν παράδοση-νοσταλγία και νοστιμιά στα πιο κομψοφάγωτα τυλιχτά. 

    Εκεί που ο κόσμος της ανθρώπινης βοής σταματά, είναι η τρυφερή στιγμή που θα απολαύσεις στο έπακρο τα σαγηνευτικά πεϊνιρλί και τα εκρηκτικά λαχματζούν τα οποία ζυμώνονται και παρασκευάζονται στην απόλυτη διαφάνεια της ανοιχτής κουζίνας του, λίγα εκατοστά από τα μάτια σου, όπως και κάθε άλλο ορεκτικό που αναδίδει αυτή την αχτύπητη εσάνς Σμύρνης και Πόλης. Καθημερινά φιγουράρει δε κι ένα πιάτο ημέρας, όπως ένας καλοφτιαγμένος μουσακάς, λαχανοντολμάδες ή κάποια άλλη έμπνευση της μαμάς. Must για τις μεγάλες παρέες είναι και οι μερακλίδικες ποικιλίες κρεατικών με κάθε λογής καλούδι.

    Για τον πιο γλυκό επίλογο, «κράτα χώρο» για πληθωρικό κιουνεφέ, υπέροχο εκμέκ, ραβανί, σοκολατόπιτα ή παραδοσιακό μπακλαβά, όλοι αξιώσεων καλού ζαχαροπλαστείου να λαμπυρίζουν σαν φεγγαρόφως στην γλυκιά υπογλυκαιμία του τέλους, φτιαγμένα από τη μαμά επίσης. Λειτουργεί delivery αλλά και μέσω όλων των δημοφιλών apps. 

    Τρύφωνας Κεπαμπτζίδικον
    Παρασκευοπούλου 51, Περιστέρι, τηλ. 2105757800
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Η βόρεια πλευρά της Αθήνας: Έξοδοι στη Νέα Ερυθραία, τον Διόνυσο, τον Άγιο Στέφανο και την Δροσιά

    Το κέντρο το αγαπάμε. Έχει παλμό, έχει ενέργεια, δημιουργεί τάσεις, είναι inclusive κι έχει κάτι για τον καθένα ξεχωριστά....

    Τα καλύτερα delivery στα βόρεια: Η πιο νόστιμη «λίστα επιβίωσης» για απόλαυση στην πόρτα σου

    Ας είμαστε ρεαλιστές. Ζούμε σε καιρούς μυστήριους, σε χρόνια που δοκιμάζουν αντοχές και ανοχές, σ’ένα τοπίο στο οποίο όλα...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot