spot_img
More

    Εμπορία Κρεάτων Αλαφούζος: Το κρεοπωλείο στον 21ο αιώνα

    Τα Κρέατα Αλαφούζος δεν είναι ένα απλό κρεοπωλείο. Είναι ένας μικρός παράδεισος για όποιον αγαπάει το σωστό και ποιοτικό κρέας. Με μια ιστορία που μας πηγαίνει πίσω στο 1960 και μια πρότυπη φάρμα εκτροφής ζώων στα Σπάτα, η οικογένεια Αλαφούζου είναι η απόδειξη ότι η σκληρή δουλειά, η έμπνευση και η εφαρμοσμένη δημιουργικότητα θα έχουν πάντα μια θέση στο τραπέζι μας και στις προτιμήσεις μας.  

    Από τους πλέον καταξιωμένους επιχειρηματίες της γενιάς του ο Σπύρος Αλαφούζος είναι συνώνυμος με μια άλλη «όψη» του κρέατος – αυτή που το βρίσκει υπό μορφή μπιφτεκιού, αγκαλιασμένο από 2 ψωμάκια, στα πιο νόστιμα burger house της Αθήνας, στα Butcher’s Burger & Steak House. Ο Σπύρος είναι 4ης γενιάς «συνεχιστής» μιας οικογενειακής παράδοσης που ξέρει από εκλεκτή ποιότητα και που αναδεικνύει σχεδόν υποσυνείδητα μέχρι και την τελευταία ίνα ενός πολύτιμου σφαγείου. Το κρεοπωλείο το διαχειρίζεται καθημερινά ο πατέρας του, ο οποίος παραμένει ακμαίος και ενεργός και τροφοδοτεί και τα 6 εστιατόρια της οικογένειας (αν αυτό δεν είναι απόδειξη της ποιότητας των Butcher’s Burger & Steak House τότε δεν ξέρουμε τι είναι!) 

    Εδώ θα βρεις επιλεγμένες κοπές σε ελληνικό και γαλλικό μοσχάρι, από ελιά μέχρι οσομπούκο κι από χτένι μέχρι ταλιάτα, μια τεράστια ποικιλία σε βιολογικά κρέατα, κοτόπουλα σε σνίτσελ, μπιφτέκι και φιλέτο έως κοντοσούβλι και μαριναρισμένη τηγανιά, χοιρινές μπριζόλες και πανσέτες, μπούτι, κότσι και πολλά πολλά ακόμα, για κάθε γούστο και κάθε ανάγκη.

    Τις προτάσεις του κρεοπωλείου πλαισιώνουν αρνιά από την Κάρυστο, κατσίκια, πρόβατα αλλά και ζυγούρι σε διάφορες εκδοχές, ενώ must είναι η μεγάλη γκάμα σε χειροποίητα κρεατικά που παρασκευάζονται στο εργαστήριο του κρεοπωλείου και διευκολύνει το μαγείρεμά σου, κάνοντας το άνετο και αβίαστο. Συγκεκριμένα μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε κλέφτικο και πεντανόστιμο ρολό κοτόπουλο, χοιρινή σεφταλιά και γκιούλμπασι και άλλα πραγματικά «μαγικά» σε απόλαυση προϊόντα – όλα παραγωγής τους – όπως λουκάνικο με πράσο, κεμπάπ κι αρνίσια κολοκύθα! 

    Μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στα dry aged μοσχάρια, που αναβλύζουν μοναδικά τις umami γεύσεις τους, με σχεδόν χειρουργικές κοπές αλλά και state of the art ψυγεία που τα «συντροφεύουν» καθ’ όλη τη διαδικασία της ωρίμανσής τους και τα συντηρούν με τον καλύτερο τρόπο μέχρι να βρεθούν στην ψησταριά ή στο τηγάνι σου. Θα βρεις tomahawk, bon fillet, σταβλίσια, t-bone και rib-eye που εδώ βιώνουν μια ιδανική γευστική κατάσταση! 

    Στο «μπακάλικο» σε περιμένουν όλα αυτά τα προϊόντα που θα νοστιμέψουν τις αγορές σου (κι όχι μόνο), όπως βότανα, βιολογικά ζυμαρικά από τον Οίκο Αδαμαντίνα στη Λακωνία, τορτίγιες και ψωμάκια, όσπρια από την ελληνική γη, κάθε λογής καρύκευμα αλλά και «ψαγμένες» σως, τσίπουρα, ούζα και ρακόμελα για το τέλειο μπάρμπεκιου. 

    Ό,τι μεταμορφώνει δηλαδή την κρεατοφαγία σε κυριολεκτική θρησκεία!  

    Εμπόριο Κρεάτων Αλαφούζος
    Αγίας Τριάδος 6, Αγία Παρασκευή, τηλ. 2106090150
    www.kreata-alafouzos.gr | Facebook

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Έξοδος στην Πετρούπολη: Οι must προτάσεις για καφέ, φαγητό και ποτό

    Ο αστικός ιστός της Αττικής ακόμα κρύβει σημεία που μπορεί να μην γνωρίζεις ή να έχεις προσπεράσει βιαστικά. Ένα...

    Τα καλύτερα delivery του κέντρου: Η πιο εκρηκτική «λίστα επιβίωσης» για απόλαυση στην πόρτα σου

    Υπό τον ξεριζωμό του dining in που έχει προκύψει από τα απανωτά lockdowns, η πόλη ανατρέχει στα delivery apps,...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot