spot_img
More

    Η Θράκα της Καλλιθέας: Αξιοζήλευτη νοστιμιά (και) με after ωράριο

    Μια τεράστια επιγραφή μ’ έναν καταπράσινο οπίσθιο φωτισμό στην Ελευθερίου Βενιζέλου 76 γράφει «Θράκα της Καλλιθέας» κι είναι το καλωσόρισμα σ’ έναν κόσμο απολαυστικής και ποιοτικής κρεατοφαγίας από το 1984. Η Θράκα νοστιμεύει την καθημερινότητά μας με το απαλό άρωμα του κάρβουνου και ολόφρεσκες, χειροποίητες παρασκευές που ανεβάζουν τον πήχη στην κατηγορία «ψητοπωλείο – παραδοσιακή ταβέρνα», χωρίς προσποίηση και με άφθονο, αστείρευτο μεράκι.

    Γνωστή στους κύκλους των ξενύχτηδων εδώ και χρόνια, η Θράκα φημίζεται για τις… after, μεταμεσονύκτιες κρεατοκατανύξεις της, αφού καθημερινά σερβίρει μέχρι τις 04.00 και τα Π-Σ-Κ μέχρι τις 05.00. Ό,τι βρεις εδώ είναι ολόφρεσκο και παρασκευάζεται εντός του καταστήματος, από τις μαρινάδες μέχρι τους γύρους κι από τα πεντανόστιμα μπιφτέκια μέχρι τα καλαμάκια. Οι άνθρωποί της είναι μαέστροι του κάρβουνου και της φωτιάς, χρόνια σφυριλατημένοι στο σωστό, μερακλίδικο ψήσιμο που κάνει τη διαφορά στην γεύση.

    Μετά είναι το κεμπάπ, το οποίο εδώ βιώνει την ιδανική εκδοχή του και θα το βρεις και με κοτόπουλο. Ζουμερό, κρεατένιο, με νοστιμάδα αξιοζήλευτη, έρχεται κόσμος από κάθε γωνιά της πόλης για να το απολαύσει. Αυθεντική γεύση πάνω στο τρίπτυχο πίτα-ντοματούλα-κρεμμυδάκι με λαχταριστές πατάτες τηγανητές ή και σε τυλιχτό. Must και ο γύρος, που είναι ισορροπημένος, τραγανός τόσο-όσο και ολόφρεσκος. Σκέψου πως όταν κάτι εξαντλείται σταματάνε να το σερβίρουν.

    Κι όλα αυτά σε ένα περιβάλλον που θυμίζει Αράχωβα, με τον πέτρινο διάκοσμο και τη σάλα ντυμένη στο ξύλο, τα τραπέζια που απλώνονται στον εξωτερικό χώρο όταν ο καιρός ευνοεί, μια ανάσα από το Χαροκόπειο. Σουβλάκι από τη στόφα του ονείρου, όπως πρέπει να είναι. Εδώ ο αριθμός των πόσων θα καταναλώσεις εξαρτάται από τις αντοχές σου – και όπως λένε οι ιδιοκτήτες του κανείς δεν τρώει μόνον ένα!

    Η Θράκα της Καλλιθέας
    Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 76, Καλλιθέα, τηλ. 2109511194
    www.thrakakallitheas.gr | Facebook

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Αφιέρωμα: Τα καλύτερα delicatessen στην Αθήνα

    Το gourmet δεν είναι μόνο τροφή, είναι ο συμβολισμός της. Μια λέξη που περιγράφει το φαγητό στην ιδανική του...

    Τσάρκα για τυλιχτό: Που θα φας τα καλύτερα σουβλάκια στην Αθήνα

    Με τη στάμπα της εθνικής νοστιμιάς, το σουβλάκι δεν φοβάται τον ανταγωνισμό ούτε τα σύγχρονα streetfoodάδικα γιατί ξέρει ότι...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot