spot_img
More

    Η αβάσταχτη νοστιμότητα του Mon Chou στο Παγκράτι

    Οι νότες χαράς και αισιοδοξίας που νιώθεις μέσα στο ατελείωτο πεντάγραμμο της ζωής, είναι όλα όσα πραγματικά χρειάζεσαι: ένα χαμόγελο, μια έξοδος που σφυριλατείται στη μνήμη, ένα ανυπέρβλητο γλυκό. Στο Mon Chou και οι 3 αυτές συνθήκες βρίσκουν εφαρμογή σ ́έναν υπέροχα φιλόξενο και ζεστό χώρο που στις βιτρίνες του φιλοξενεί όλα όσα χρειάζεσαι για να αναφωνήσεις από γλυκιά ευτυχία: Βελούδινη κρέμα, σοκολάτες και τραγανά, αέρινα σουδάκια για να κάνεις το mix & match της ψυχής σου, δημιουργώντας το ιδανικό για σένα προφιτερόλ, τη στιγμή που το παραγγέλνεις.

    Το Mon Chou ξεκίνησε την πλεύση του στην Ευτυχίδου τον Ιανουάριο του 2019. Είναι ένα project που οι ιδιοκτήτες του το ξεκίνησαν με τον πιο ευγενή σκοπό – να προσφέρουν το αγαπημένο τους γλυκό στην απόλυτη εκδοχή του, και να μυήσουν ακόμα περισσότερους στην μαγεία αυτής της μοναδικής συνεύρεσης μιας τόσης δα ζυμαρένιας μπαλίτσας – ψημένης στην εντέλεια – μαζί με ολόφρεσκα δροσερά υλικά, σε ατομικό, μεσαίο ή οικογενειακό μέγεθος!

    Η βανίλια Μαδαγασκάρης, η creme patisserie, οι σοκολάτες γάλακτος ή υγείας, το παγωτό βανίλια γίνονται τα «χρώματα» με τα οποία μπορείς να χρωματίσεις τον «καμβά» του προφιτερόλ σου, ενώ ξεχωριστή γευστική πινελιά δίνουν τα toppings που μπορείς να προσθέσεις, όπως μπισκότα Oreo και Πτι Μπερ, τρούφες, καρύδια και αμύγδαλα, για ένα πιο τραγανό σύνολο. 

    Αν πάλι ο ουρανίσκος σου αναζητά πιο ιδιαίτερους συνδυασμούς, choux με crème patisserie αρωματισμένη με βανίλια Μαδαγασκάρης και επιλογή από φράουλα, ανανά, μήλο και κανέλα ή μάνγκο σίγουρα ανοίγουν τους ορίζοντες της έννοιας προφιτερόλ.

    Όποια κι αν είναι η επιλογή σου, όταν γευτείς την πρώτη μπουκιά θα καταλάβεις γιατί – πέραν όλης της Αθήνας που περνά μανιασμένη από υπογλυκαιμία το κατώφλι του σε συχνή́ βάση – αγαπάμε τόσο το Mon Chou.

    Και πως να μην το αγαπάμε, όταν γνωρίζουμε ότι ανήμερα των γενεθλίων του – της ημέρας που άνοιξε δηλαδή – κάθε χρόνο η ομάδα του δωρίζει την ημερήσια είσπραξη σε κάποιο φορέα- ίδρυμα που δραστηριοποιείται με παιδιά; (14/1 για να θυμάσαι) Μέχρι στιγμής έχει στηρίξει εμπράκτως το Χαμόγελο του Παιδιού, την Κιβωτό του Κόσμου και τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα». Όμορφες πρωτοβουλίες από όμορφους ανθρώπους.

    Στο δια ταύτα, αν ο Ποπελίνι, ο ζαχαροπλάστης και φημολογούμενος εμπνευστής του προφιτερόλ, που έφερε μαζί της τον 16ο αιώνα από την Ιταλία η Αικατερίνη των Μεδίκων στη Γαλλική αυλή είχε τη δυνατότητα να δει την εξέλιξη της δημιουργίας του και την ποπ διάστασή της στο σήμερα της Αθήνας, είμαστε σίγουροι ότι θα χαμογελούσε με περηφάνια και θα απολάμβανε με οργασμούς στα χείλη ένα κυπελάκι Mon Chou, ακριβώς απέναντι, στο κατάφυτο Άλσος Παγκρατίου.

    Mon Chou
    Ευτυχίδου 24, Παγκράτι, τηλ. 2111139807
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Tα καλύτερα οπωροπωλεία της Αθήνας: Η φρεσκάδα της φύσης στο τραπέζι σου

    Το σύγχρονο μανάβικο μπορεί να μην είναι καθεστώς, είναι όμως σίγουρα η ασφαλής επιλογή για έναν άνθρωπο που αντιλαμβάνεται...

    «Μαμαδίσιες νοστιμιές»: Πού θα βρεις τα καλύτερα μαγειρευτά στην Αθήνα

    Το μαγειρευτό φαγητό ισούται με συναίσθημα. Με μνήμες. Με σωστή και υγιεινή θρέψη. Θρέψη από αυτές που ζεσταίνουν τα...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot