spot_img
More

    Mple Souvlakia: Η funky, νέα εποχή για το σουβλάκι στη Νέα Σμύρνη

    Αν είναι κάτι που θα μπορούσε να οριστεί ως η απόλυτη κινητήριος δύναμη για να δημιουργήσεις επιτυχία, αυτό είναι σίγουρα η πηγαία αγάπη και η ειλικρινής αφοσίωση προς αυτό που καταπιάνεσαι. Πρέπει να είναι κάτι που σε έχει κερδίσει ως τα βάθη της καρδιάς σου και το μέσα σου επιθυμεί να υπηρετήσει. Κάπως έτσι ξεκινά και η ιστορία για τα Mple Souvlakia, που μετρούν μόλις κάποιες εβδομάδες ύπαρξης, όμως σαν μια γοητευτική debutante, έχουν ήδη κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού, εντός κι εκτός των ορίων της Νέας Σμύρνης.

    Ο ιθύνων νους πίσω από τα Mple Souvlakia, Σάκης Βενέτης, Executive Chef Ομίλου Electra Hotels & Resorts, φανατικός σουβλακοφάγος από τα μικράτα του, θέλησε να αναβιώσει εκείνο το παλιό καλό σουβλάκι, χωρίς το περιττό λάδι τα μπαχαρικά ή τις πατάτες, που ουσιαστικά αναδεικνύει την ποιότητα και τη μεστή, γήινη γεύση του κρέατος.

    Ένας λιτός από αρχιτεκτονικής και διακοσμητικής άποψης χώρος, δημιούργημα του Δήμου  Αρχοντούλη (TheAdesingers), με industrial αισθητική που έρχεται να δέσει αρμονικά το ξύλο, το τσιμέντο και το μέταλλο σε ένα αποτέλεσμα που θυμίζει κάποιο εγκαταλειμμένο κτήριο σε επαρχιακό δρόμο, από αυτά που βλέπεις να στέκουν γερά ακόμα, διατηρώντας μια δόξα. Το όλο concept, έχει πολλά παραπάνω να πει, πάνω και πέρα από ένα έξυπνο marketing που ίσως φανταζόσουν. Στηρίζοντας την πράσινη φιλοσοφία, περί διαφύλαξης των φυσικών πόρων αλλά και των μηδενικών απορριμμάτων (zero waste),τα πάντα εδώ ακολουθούν μια λογική upcycling. Το πλαστικό είναι κάτι αποφεύγεται σε υπέρτατο βαθμό σαν υλικό στα Mple Souvlakia, καθώς ακόμα και το νερό προσφέρεται σε χάρτινες συσκευασίες. 

    Το χαρακτηριστικό μπλε ελληνικό χρώμα που πρωταγωνιστεί παντού, συμβολίζει την ελευθερία, τη δημιουργικότητα έξω από κουτάκια και μια Ελλάδα στην πιο funky της εκδοχή. Η Ελλάδα άλλωστε έχει την τιμητικής της εδώ, καθώς όλες οι πρώτες ύλες προέρχονται αποκλειστικά από Έλληνες μικροπαραγωγούς.

    Τυλιχτά ή σε τεμάχια, καλοδιαλεγμένα ελληνικά κρέατα ψήνονται σε οικολογικά, βιολογικά κάρβουνα, που εκπέμπουν λιγότερο μονοξείδιο του άνθρακα, κάτι που επιτρέπει στην απόλαυση να μην έχει βλαβερές συνέπειες στην υγεία αλλά και στο περιβάλλον. Οι επιλογές σου είναι πολλές και κάθε μια έχει τη δική της χάρη, από το κλασσικό χοιρινό, ως το χειροποίητο σουτζουκάκι κοτόπουλου και από το βουβαλίσιο μπιφτέκι Κερκίνης, ως το κεμπάπ προβατίνας και το χοιρινό λουκάνικο Τρικάλων, τα πάντα είναι τόσο ιδανικά δουλεμένα που δίνουν έναν τόσο ιδιαίτερο χαρακτήρα στον όρο σουβλάκι. Ο γύρος δε, αφού μαριναριστεί ιδανικά, ψήνεται σε φυσικό ξύλο ελιάς, αναδύοντας σαγηνευτικά γήινα αρώματα που δεν μπορείς να προσπεράσεις.

    Πολύ εντυπωσιακός και ο limited edition, λόγω εποχικότητας, vegan γύρος από σελινόριζα, μεταξύ άλλων μαριναρισμένος με superfood μπαχαρικά, όπως ο κουρκουμάς και το τζίντζερ, μαγειρεύεται αργά μέχρι να αποκτήσει τη βελούδινη υφή του και μπαίνει μέσα στη φρέσκια και αφράτη πίτα, με επίσης vegan μαγιονέζα με βάση το φιστίκι.

    Τα Mple Souvlakia σίγουρα τιμούν την έννοια Greek Souvlaki, ωστόσο η ψυχοσύνθεση του Σάκη ως Chef, του επιτρέπει να παίζει δημιουργικά με τα υλικά και την εποχικότητα, δίνοντάς μας την ευκαιρία να γευτούμε upscale σαλάτες, που πολύ δύσκολα βρίσκεις σε σουβλατζίδικα. Όσπρια και προϊόντα- θησαυροί, της ελληνικής γης γίνονται ο καμβάς της υγιεινής απόλαυσης, που θα εναλλάσσονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Πατζαροσαλάτα με ντιπ τυροκαυτερής και καβουρδισμένο φιστίκι Αιγίνης που δίνει έναν smokey χαρακτήρα στο πιάτο ή σαλάτα με πλιγούρι, ρόδι, κρεμμύδι φρέσκο, καβουρδισμένο αμύγδαλο, αποξηραμένα σύκα Κύμης, λαδολέμονο λουΐζας και αρωματικά, είναι κάποιες από τις πράσινες δημιουργίες που πραγματικά αξίζει να δοκιμάσεις.

    Παρά το νεαρό της ηλικίας τους, τα Mple Souvlakia έχουν ήδη σταμπιλάρει την πρωτότυπη ταυτότητά τους, όχι μόνο μειώνοντας στο ελάχιστο το οικολογικό τους αποτύπωμα, με τον πιο ευχάριστο τρόπο, αλλά και τονίζοντας το ελληνικό στοιχείο στην πρώτη ύλη και όλα τα προϊόντα που μπορείς να απολαύσεις εδώ. Πέραν από τα κρέατα ελλήνων μικροπαραγωγών, τα αναψυκτικά έρχονται από το Αίγιο, τα κρασιά από τα Τρίκαλα, οι μπύρες από όλα τα πλάτη και τα μήκη της Ελλάδας, ενώ το πλάνο περιλαμβάνει και pop-up εκδηλώσεις για να γνωρίσουμε καλύτερα όλους αυτούς τους παραγωγούς-αφανείς ήρωες.

    Mple Souvlakia
    Αγχιάλου 35, Νέα Σμύρνη, τηλ. 2117357088
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Χαλάνδρι: Η πιο σταθερά διαχρονική πιάτσα των Β.Π. είναι στα πάνω της

    Το Χαλάνδρι είναι ο μεγαλύτερος δήμος των βορείων προαστίων και εκτείνεται από το Μαρούσι μέχρι τα Βριλήσσια, το Ψυχικό, την...

    Η Αθήνα σε τροχιά καλοκαιριού. Οι πιο cool προορισμοί του κέντρου

    Μια πόλη, χιλιάδες διαφορετικές επιλογές. Όσο παράξενος και να’σαι με την έξοδο των ονείρων σου, το βέβαιο είναι πως...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot